znak z ceną parkowania za godzinę np 100 PLN oraz zablokuj gościa. Skoro to Twoja droga - możesz zaparkować gdzie chcesz
Shell diesel fuel save
Zwiń
X
-
nie wierz w bajkiShell diesel fuel save
auto spala tyle ile zatankujesz
a różne "uszlachetniacze" i inne wynalazki tylko niszczą silnik :wink:przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Jasne. Już uwierzę że zacznie mniej palić.... ta.... nie ma to jak reklama...Shell diesel fuel saveOblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Komentarz
-
-
tak przekornie, skoro coś tam dodali to nie widzę problemów, aby spadło spalanie szczególnie jak podają 1l mniej na 50l paliwa czyli gdzieś 0,1 - 0,2 l/ 100km.
Pytanie brzmi, co oni tam dodali i jaki to będzie miało długoterminowy wpływ na silnik?Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Jeśli jedziesz wolniej niż ja, jesteś debilem
Komentarz
-
-
może wreszcie liczba oktanowa sie zgadza bo znając podstawy mechaniki to jakoś nie widzę coby miało poprawić sprawność silnikaZamieszczone przez Zorrcoś tam dodaliprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW
Komentarz
-
-
Odpowiedź: CUDA - reklamaZamieszczone przez piotrek_gdyznając podstawy mechaniki to jakoś nie widzę coby miało poprawić sprawność silnikaGdyby ktoś potrzebował podpiąć Vas'a w Łodzi to mogę pomóc tel. 600683962 lub PW (+serwis)
!!!MoTóR NiE UmIeRa NiGdY , MoTóR JeSt WiEcZnY !!!
Panie władzo, wiem ze przekroczyłem prędkość, ale porostu... lubię za==e==alać!!!

UNIDEN USER
Komentarz
-
-
podstawy mechaniki ok, a co powiesz na "podstawy chemii"Zamieszczone przez piotrek_gdymoże wreszcie liczba oktanowa sie zgadza bo znając podstawy mechaniki to jakoś nie widzę coby miało poprawić sprawność silnikaZamieszczone przez Zorrcoś tam dodali
wystarczy przecież stworzyć związek który w wysokiej temperaturze i ciśnieniu rozbije się na tlen albo z drugiej strony rozbije się na jakiś związek bardziej energetyczny niż paliwo i volia mamy mniejsze zużycie paliwa.Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Komentarz
-
-
DobreZamieszczone przez Zorrwystarczy przecież stworzyć związek który w wysokiej temperaturze i ciśnieniu rozbije się na tlen albo z drugiej strony rozbije się na jakiś związek bardziej energetyczny niż paliwo i volia mamy mniejsze zużycie paliwa.
to kwalifikowałoby się do nagrody Nobla akurat. Masowa produkcja związku bardziej energetycznego niż benzyna.
Nie doszukujcie się tajemniczej formuły nowego paliwa od shella. To marketing.
Komentarz
-
-
matwrc, niby tak, ale wczoraj oglądałem Pogromców Mitów "Katastrofy Kuchenne" i wiesz co, nigdy w życiu nie powiedziałbym, że dodanie szklanki wody do palących się 2l oleju może wywołać eksplozję z 9m słupem ognia.
Jak wrzucili metalową puszkę z zupą (jako substytut wody, ale pojawiający się nagle na dnie oleju) do rozgrzanego oleju to słup ognia wyniósł 30m.
To tylko przykład wodą + olej + samozapłon i myślę że koncern shella mógł jednak wpaść na coś lepszego niż tylko marketing bełkot.Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Komentarz
-
-
już jest na stacjach wczoraj jak podjechałem zatankować polowagena to dystrybutor był oklejony naklejkami fuel saveZamieszczone przez fryta1979Ktokolwiek widzial? Ktokolwiek wie?
Moje MU: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=586830#586830
6n leichtwagen: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=886072#886072
Rozpórki, mocowania foteli: http://gorny-sport.pl/
Komentarz
-
-
tak ale to będzie "Teraz Polska" gdzie co bardziej przedsiębiorczy ajenci nie czekając na opróżnienie zbiornika zmienią nalepkę ;-)Zamieszczone przez matwrcNie zdziwiłbym się gdyby akcja polegała na zrobieniu reklam i oklejeniu dystrybutorów z logiem "nowego" super paliwa.Jeśli jedziesz szybciej niż ja, jesteś wariatem.
Komentarz
-
-
Shell Diesel Fuel Saver tankowałem w zeszłym roku kilkakrotnie na stacjach w Niemczech. Jednak niższego spalania nie zauważyłem. Przypuszczam, że taka jest tam nazwa handlowa paliwa i teraz zostaje przeniesiona do Polski. W Niemczech na Shelu ON = Shell Diesel Fuel Saver, a u nas do tej pory "normalny" ON nazywany był o ile pamiętam Shel Super Diesel. Mamy po prostu nową nazwę handlową identyczną jak w Niemczech.
Komentarz
-
-
Ja tylko dodam od siebie że tankuję swoją skodę na Statoilu. Na początku lałem tylko diesel Gold który był tylko o 20 gr. droższy od zwykłego diesla.Mniejszego zużycia paliwa nie stwierdziłem u siebie.Jedyna tylko różnica była w pracy silnika tzn. ciszej pracował i był bardziej dynamiczny.Niestety teraz leję zwykły ON ponieważ różnica między Goldem jest już spora i stwierdziłem że nie warto przepłacać.
Shella V-power tankowałem do skodzijnki zaraz po zakupie i trwało to do pierwszej obsługi auta w serwisie.Jak wyjęli filtr paliwa to złapali się za głowę serwisanci ,z resztą ja też jak zobaczyłem ile syfu z niego wyleciało.Pozdrawiam Andrzej.
Komentarz
-
-
a mój ojciec na paliwie shella zatarł pompę paliwową :wink:Zamieszczone przez FRESHna paliwie z shella przejezdzam wiecej km niż na orlenowskiem
wiec różnie to bywa :Pprzyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI
Komentarz
-
-
podobno te super paliwa sa oszczędniejsze hm... czy ja wiem ja tankuje normalny , po zakupie szkodnika ostrzegano mnie by w Polsce tankowac tylko te wzbogacone paliwa (super extra) bo inaczej zapaskudzę sobie silnik . ok do tej pory byem samochodem 2 razy w kraju czyli jakies 4-5 pelnych bakow na polskim dizlu wyjezdzilem i nic sie nie dzieje
wiec nie wiem ale wydaje mi sie ze mozna miec pecha i jakigos syfu nabrac nawet na najlepszej stacji ...
Komentarz
-

Komentarz