Zamieszczone przez krzynol
[O2] skrzynia biegów -zgrzyt przy zmnianie na2.octavia2 ,20
Zwiń
X
-
[O2] skrzynia biegów -zgrzyt przy zmnianie na2.octavia2 ,20
witam mam pytanie mam octavie 2006r. 105kM coś mi sie dzieje przy zmianie biegów gdy próbuje zmienic na 2 bieg jest zgrzyt a sprzegło jest w 100% wciśniete. zdarza sie to sporadycznie ale jednak jest co to moze byc>? i co robic octovicze?pozdrawaimmlody.......33
-
-
mlody33pip oryginalny olej to ok. 50 pln/litr, Ty potrzebujesz dwie takie butelki ( do skrzyni, bez rozbierania, wchodzi 1,7l ). Jedna, bardzo ważna rzecz, którą powinien wiedzieć twój mechanik, choć czasami nie wiedzą tego nawet "specjaliści" w ASO :diabelski_usmiech , więc powtórzę... Oleju nie wlewa się teraz przez korek spustowy oleju!!! Dlaczego tak jest to poczytaj TUTAJ i najlepiej wydrukuj "awaryjnie" dla mechanika, żebyś nie jeździł potem na suchej skrzyni.Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)
Komentarz
-
-
Zdecydowanie zacząłbym od wymiany oleju, jakiś najlepszy jak się da. Mi też coś skrzynia haczyła i ciężko było np. 1 wrzucić. Po wymianie oleju jak ręką odjął już tak od roku co najmniej.
Zanim zaczniesz drogo naprawiać skrzynię, lub ją wymieniać, zacznij od najprostszych i najtańszych czynności.
Ja bym nie naprawiał skrzyni, stara sprzedałbym na części, a nową to jakaś 6 biegową założył 8)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez kowal 2002mlody33pip ... , więc powtórzę... Oleju nie wlewa się teraz przez korek spustowy oleju!!! Dlaczego tak jest to poczytaj TUTAJ i najlepiej wydrukuj "awaryjnie" dla mechanika, żebyś nie jeździł potem na suchej skrzyni.
Komentarz
-
Komentarz