dzis spryskalem se na postoju i nie bylo dodatkowego machniecia :lol:
bo to dodatkowe machniecie jest tylko powyzej jakiejs szybkosci (jest napewno napisane w instrukcji obslugi) nie da sie tego wylaczyc bo i IMO to w niczym nie przeszkadza - a nawet dobrze ze zbiera ta struzke plynu jak sie pojawia na szybie po paru sekundach od ostatniego "machniecia"
Tego typu posty swiadcza niezbicie o tym ze O2 to naprawde super autko - skoro nie pozostaje nic innego jak szukac problemu w takich pierdolach.... :diabelski_usmiech
1)1,9 TDI rok 2001
333 000 km
110 KM seria - prog. na 135KM
Lato się kończy, ale jakoś teraz mi się przypomniało, że w mojej Octavii w Climatronicu w trybie AUTO, przy temp. wnętrza ustawionej do ok. 23stC, powietrze zawsze zasuwa przez kratki na desce rozdzielczej.
Nie koniecznie mi się podoba zimne powietrze na twarz przyjmować. Ustawienie ręcznie na nadmuch na szybę (przycisk odmrażania przedniej szyby) powoduje że powietrze leci na szybę przednią, ale ono jest chyba wtedy podgrzewane (co przydaje się w zimie a niekoniecznie w lecie), bo powietrze już nie jest takie zimne.
Jak klima startuje, to najpierw chwilę dmucha na nogi, potem wali w twarz, ale nigdy na szybę przednią
On sobie to 'wylicza' z roznych czujnikow itd. Jak wieje na twarz, to kratke trzeba zamknac i tyle, zacznie wiac gdzies indziej. Przynajmniej ja tak robie
a da sie robic zeby wogole nie wialo ? wylaczam klime i wieje nadal. Musze zamykac kratki. I do tego skubaniec pamieta jak mialem ustawiona klime przed wylaczeniem bo albo wieje zimnym albo cieplym powietrzem.
A ja wiem o co chodzi Lec'owi. :wink:
Spróbuj zrobić tak że przed wyłączeniem climatronica przełącz na obieg wewnętrzny-wtedy powietrze z zewnątrz nie będzie wtłaczane kabiny pod wpływem jazdy i nic nie będzie wiało z kratek
Ustawienie ręcznie na nadmuch na szybę (przycisk odmrażania przedniej szyby) powoduje że powietrze leci na szybę przednią, ale ono jest chyba wtedy podgrzewane (co przydaje się w zimie a niekoniecznie w lecie), bo powietrze już nie jest takie zimne.
najpierw daj manualnie na nogi, potem dolacz "odszranianie szyby" na koniec jeszcz raz nogi - tak aby je wylaczyc - nie ma bata zeby wtedy dmuchalo cieplym (no chyba ze masz ustwiona wysoka temperature). Nacisniecie odszraniania przedniej szyby w trybie Auto powoduje zwiekszenie obrotow wentylatora prawie na maksa i chyba podbija temperature.
JABAR1975
Zrobiłem jak napisałeś, ale po wyłączeniu nadmuchu na nogi, wszystko wraca jakby był od początku włączony tylko nadmuch na szybę (czyli powietrze jest podgrzewane) - wentylator na maksa, i podgrzewanie. :roll:
[ Dodano: Sro 04 Paź, 06 20:04 ]
Zamieszczone przez Maicroft
On sobie to 'wylicza' z roznych czujnikow itd. Jak wieje na twarz, to kratke trzeba zamknac i tyle, zacznie wiac gdzies indziej. Przynajmniej ja tak robie
Jak pozamykam kratki, to nigdzie nie dmucha i słychać jak się wentylator męczy.
Komentarz