klopocik z Turbawka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • alf13
    Classic
    • 2007
    • 2

klopocik z Turbawka

Zamieszczone przez Maicroft
    Ja rozdzielilem, tak jak mialem podpisane. Nawet nie wyjmowalem, zeby popatrzec :roll:
    ale przeciez ona nie ma pretensji do Ciebie 8)
  • less1
    Ambiente
    • 2006
    • 101

klopocik z Turbawka

wiec moje tdi dzis powiedzialo ze w lykend ma wolne i odmowilo wspolpracy...
    wsio bylo ok, ale po przejechaniu z 10 km od domu nagle stracilo caly zapal do jazdy
    nagle i bez ostrzezenia
    po zatrzymaniu wpierw (chyba) turbawka dawala metaliczny poglosik tak od 1700rpm, a jakiekolwiek dodanie gazu tylko zwiekszalo poglos
    po wylaczeniu i looknieciu na olej oraz czy cos gdzies nie urwane, itd odglosik ustal, ale autko jezdzi juz jak bez T, rozpedza sie do 80km/h, czyli do IV i tak do 2k rpm w tempie slimaczka, dalsze wciskanie gazu zupelnie olewa wiec pewnie notlaufek
    po odpaleniu puscilo malego baczka, niestety z bialym kolorkiem, potem juz ok
    tylko mnie teraz ciekawi czy przeplywka,czy zaworek od T
    udanego leekendu wszystkim, bez problemow

Komentarz

• mariobros
      Rider
      S_OCP Member
      • 2005
      • 551

W tej O2? Ile masz przejechane?
      Skoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...
      Renault Scenic III 1.4TCe 2010 - jest...

Komentarz

• przem1978
        Ambiente
        • 2006
        • 201

Re: klopocik z Turbawka

Zamieszczone przez less1
        wsio bylo ok, ale po przejechaniu z 10 km od domu nagle stracilo caly zapal do jazdy
        nagle i bez ostrzezenia
        po zatrzymaniu wpierw (chyba) turbawka dawala metaliczny poglosik tak od 1700rpm, a jakiekolwiek dodanie gazu tylko zwiekszalo poglos
        po wylaczeniu i looknieciu na olej oraz czy cos gdzies nie urwane, itd odglosik ustal, ale autko jezdzi juz jak bez T, rozpedza sie do 80km/h, czyli do IV i tak do 2k rpm w tempie slimaczka, dalsze wciskanie gazu zupelnie olewa wiec pewnie notlaufek
        mimo dziwnych objawów, ja stawiam na przepływkę, miałem podobnie ...
        Octavia Combi II 2.0 TDI 140 KM Elegance + xenony '07 Black Magic

Komentarz

• Zibi
          Rider
          S_OCP Member
          • 2005
          • 491

Re: klopocik z Turbawka

Zamieszczone przez przem1978
          Zamieszczone przez less1
          nagle i bez ostrzezenia
          mimo dziwnych objawów, ja stawiam na przepływkę, miałem podobnie ...
          U mnie przy podobnych objawach skonczylo sie na rozwalonej turbinie takze sugeruje holowanie do warsztatu.

Pozdrawiam
          Zibi

Komentarz

• Maicroft
            Moderator
            S_OCP MemberModeratorr
            • 2004
            • 25757
            • Audi

Ale co tam sie martwicie, auto na gwarancji silnik wybuchnie to wstawia nowy, przeciez w instrukcji obslugi nie jest napisane, co zrobic i jakie moga byc efekty konczenia sie turbinki :lol: :twisted:
            Spritmonitor.de

Komentarz

• less1
              Ambiente
              • 2006
              • 101

autko mlode, ten rok, przebieg 40k, jutro lawetka przyjezdza, co prawda jakos sie toczy, ale szkoda sie tak meczyc, wiec niech assis sie przytoczy po nia
              (jakby wstawiali 2.0 zamiast 1.9 :twisted: to bym nawet do aso w czechach sie tak bujnal )

edit:
              autko w salonie, oczywiscie wersja serwisowa - cala turbawka do wymiany... poczekamy na odbior autka...

Komentarz

Pracuję...