Felgi Pegasus R17 a opony 205/45/R17

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Roki
    Classic
    • 2014
    • 21

Zamieszczone przez patryk23
    Jest jeszcze jedna droga .... wiążąca się ze wspomaganiem a mianowicie odłączenie czujnika w maglu by zobaczyć co bedzie ,bo bez tego czujnika wspomaganie działa, ale nie działa korekta przy wiekszych predkościach i ,zderzaki, progowe . kontrolka pali sie na żółto .

Prawie identyczne obiawy znam z Hondy City gdzie ,walka z samochodem zaczyna sie od 70 km/h serwis twierdzi ze to wina el. wsp i chce xxxx PLN za wymiane.
    patryk23 dobry pomysł ze wspomaganiem.
    Sprawdź jaką masz silę wspomagania ustawioną w sterowniku 44. Jak zasłabła, zmień na większą. Jeżeli oczywiście się da i sterownik nie jest zablokowany. Kilka razy na forum było to już opisane.
    Jestem pewnie monotematyczny
    "Ciśnij jeśli masz pasję nie stawaj,wsiądź odpal furę w gaz napier..laj"
  • czak22
    Classic
    • 2012
    • 8

Witam szanownych forumowiczów! Moje pytanie dotyczny felg aluminiowych Pegasus. Producent zaleca do nich opony o szerokości 225mm, ja ze względu na spalanie wolałbym 205, czy mogę takowe założyć na felgi Pegasus? Z góry dzięki za pomoc!

Komentarz

• kowal 2002
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 5161

W zasadzie nie powinno być problemu z założeniem 205, bo o ile pamiętam fabryczne felgi mają 7" szerokości, więc pod 205 w sam raz 8). Tylko w przypadku szerokości 205 to profil nie 45 tylko 50 ( czyli 205/50/17 ).
      Jest: Czarna OIIFL Combi 1,8 TSI + DSG
      Była: Czarna OII 1,9 TDI (BXE)

Komentarz

• paskuda
        Ambiente
        • 2010
        • 127

Ja jeżdżę właśnie na zestawie Pegasus R17 a opony 225/45/R17 i wcale nie narzekam spalanie ok minimalne jakie udało się uzyskać to 4.9L Vmax 203 do 180 idzie ładnie później to już się kula, aby się rozpędzić. Zaletą jest na pewno trzymanie się drogi przy szybszych zakrętach.

Komentarz

• Mihau
          RS
          • 2009
          • 7460
          • CHHA 2.0 TSI RS 230 KM

Kolejny temat o felgach...
          O2FL 1.8 TSI powered by DYNOSOFT

Komentarz

• LUKI
            RS
            • 2005
            • 5776

czak22,

kliknij 'Lubię to!' www.facebook.com/LukiFanatic a tam O2/O3 RS, O3 RS230, G 6GTI 35, G 7GTI, G 7R, S3, CLA 45 AMG, S5, GT3 RS, Turbo S, M5, RS 7, S 63 AMG, RS6

SKODA OCTAVIA 1.4TSI 122HP CAXA TURBO PROBLEM

Komentarz

• czak22
              Classic
              • 2012
              • 8

Dzięki za info, potwierdziłem u sprzedawcy opon i faktycznie będą pasowały. Ciekawi mnie fakt że w profilu 50 można dostać całkiem przyzwoite opony w jeszcze bardziej przyzwoitych cenach w stosunku do 45. Dzięki za pomoc

Komentarz

Pracuję...