AKL z LPG traci moc - sekwencja

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • faja72
    Classic
    • 2007
    • 5

...do Magmy to na miejscu sie poeskortuje
  • dlpohil
    Classic
    • 2006
    • 11

Witam,

moje kombi 99' traci moc :twisted: . Dodam, iż dzieje się to tylko przy zasilaniu LPG 8) .
    Proszę o info, czy wystarczy tylko zmienić filtr fazy lotnej i ciekłej (ok.80 PLN) - czy jest to raczej coś innego? [/code][/fade]
    ©koda Octavia Combi 1,6-SR AKL '99 74kW(101KM)/145Nm

Komentarz

• nico21
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 2640
      • Volkswagen

dlpohil, no nie chce cie straszyc ale czesto zdarza sie jesze ze zayka sie listwa MATRIX - to ta która rodziela gaz na poszczególne wtryski. U mnie rowniez takie padło pedejrzenie ale jeszcze tego nie sprawdziłem - brak czasu :/
      DACAR.team

Komentarz

• the_maniek
        Ambiente
        • 2006
        • 177

U mnie bylo podobnie. Zrezsta wiadamo, ze jazda na gazie to nie to samo co na bezynce, wiec trzeba sie liczyc ze zmiana dynamiki jazdy (oczywiscie bez przesady, w malucha sie czeszka nam nie zamieni). Podjechalem do serwisu i poprosilem o wymiane filtrow i regulacje, bo strasznie muli. Wymienili mi filtry, podpieli kompa i cos wyregulowali (aha jeszcze sobie prepustnice wyczyscilem). Po tym zabiegu jezdzi ja ta lala Praktycznie nie czuje roznicy Koszt tego zabiegu byl dosc niski ok. 150 zeta i jestem bardzo zadowolony

PZDR!
        Żaden wiatr nie jest dobry dla okrętu, który nie zna portu swego przeznaczenia.

Komentarz

• dlpohil
          Classic
          • 2006
          • 11

Nie będę was ściemniał :P , wymienłem oba filtry i teraz wszystko jest OK. :diabelski_usmiech . Dodam iż przejechałem juz 200km, aby sprawdzić jak zachowyje się silnik.

ps.
          Zapomniałem dopisać, że mam instalacje typu BRC (a więc nie dotyczy mnie listwa MATRIX)!!!
          ©koda Octavia Combi 1,6-SR AKL '99 74kW(101KM)/145Nm

Komentarz

Pracuję...