AKL z LPG traci moc - sekwencja
Zwiń
X
-
AKL z LPG traci moc - sekwencja
Witam,
moje kombi 99' traci moc :twisted: . Dodam, iż dzieje się to tylko przy zasilaniu LPG 8) .
Proszę o info, czy wystarczy tylko zmienić filtr fazy lotnej i ciekłej (ok.80 PLN) - czy jest to raczej coś innego? [/code][/fade]©koda Octavia Combi 1,6-SR AKL '99 74kW(101KM)/145Nm
-
-
U mnie bylo podobnie. Zrezsta wiadamo, ze jazda na gazie to nie to samo co na bezynce, wiec trzeba sie liczyc ze zmiana dynamiki jazdy (oczywiscie bez przesady, w malucha sie czeszka nam nie zamieni). Podjechalem do serwisu i poprosilem o wymiane filtrow i regulacje, bo strasznie muli. Wymienili mi filtry, podpieli kompa i cos wyregulowali (aha jeszcze sobie prepustnice wyczyscilem). Po tym zabiegu jezdzi ja ta lala Praktycznie nie czuje roznicy Koszt tego zabiegu byl dosc niski ok. 150 zeta i jestem bardzo zadowolony
PZDR!Żaden wiatr nie jest dobry dla okrętu, który nie zna portu swego przeznaczenia.
Komentarz
-
-
Nie będę was ściemniał :P , wymienłem oba filtry i teraz wszystko jest OK. :diabelski_usmiech . Dodam iż przejechałem juz 200km, aby sprawdzić jak zachowyje się silnik.
ps.
Zapomniałem dopisać, że mam instalacje typu BRC (a więc nie dotyczy mnie listwa MATRIX)!!!©koda Octavia Combi 1,6-SR AKL '99 74kW(101KM)/145Nm
Komentarz
-
Komentarz