Porada o zakup plan 2.0 tdi albo 2.0tfsi DSG

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sew1981
    RS
    S_OCP MemberModeratorr
    • 2009
    • 10917
    • Fiat

hotrain, wiadomo 2.0 większy potencjał, ale jak Ci mało 180 kucy, bo widzę że tyle masz, to rób program na ponad 200 ps, co za problem? To nie jest cena z kosmosu.
    A w ogóle chłopaki wykresy ze środkowo - południowej polski są nader optymistyczne z hamowni, u nas na dynoday w v-techu w pomorskim klubie były przyrosty maks 10 ps ponad serie, żadne autko nie miało więcej. Dla przykładu 1.8 tsi Mirka miało bodajże 169 ps, 1.4 tsi maks miały koło 130 ps, a niektóre autka ledwo serię trzymały,albo były lekko ponad. Nie wiem może u nas na północy zimniej i gorsze kreski

Komentarz

• exportsubripp
      Rider
      • 2010
      • 304

Zamieszczone przez Ferd
      sew1981

Aj jaka szkoda, że taki fajny temat o Superbie i leasingu został zamknięty, faktycznie emocji było sporo, ale było tez do pogadania :diabelski_usmiech
      .
      mój ulubieniec aktywny jak zawsze :diabelski_usmiech
      Napisane za pomocą batonika KitKat

Komentarz

• mrfazi
        • 2010
        • 3103
        • Superb III (3V3)
        • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM
        • DKZA 2.0 TSI 190 KM

Zamieszczone przez sew1981
        w pomorskim klubie były przyrosty maks 10 ps ponad serie, żadne autko nie miało więcej
        akurat moje BKD osiągnęło wynik 150 czyli miało te 10 więcej (inna sprawa że wykres jest troszkę dziwny, i czekam na odpalenie hamowni w TuneUp).
        generalnie jak miałbym ponownie wybierać motorownię do skodolota to pewnie znów wybrałbym klekota, już się przyzwyczaiłem do subtelnego dźwięku jaki wydaje BKD, no i ten efekt uboczny, czyli moment jakim dysponuje klekot, zazdroszczę piramidzie wyniku, ale chyba nie posunę się tak daleko

Komentarz

• dato
          L&K
          • 2012
          • 1431

Zamieszczone przez exportsubripp
          Zamieszczone przez Ferd
          sew1981

Aj jaka szkoda, że taki fajny temat o Superbie i leasingu został zamknięty, faktycznie emocji było sporo, ale było tez do pogadania :diabelski_usmiech
          .
          mój ulubieniec aktywny jak zawsze :diabelski_usmiech
          Maicroft lubi ucinać dyskusje, nie zawsze mu wychodzi, ale tu miał pełne prawo - temat od początku był "do odstrzału". Pewnie się przesłuchania w CIA przestraszył :szeroki_usmiech

Komentarz

• sew1981
            RS
            S_OCP MemberModeratorr
            • 2009
            • 10917
            • Fiat

exportsubripp, czemu mnie cytujesz? przecież to napisał Ferd kuźwa mać! Może byś spojrzał stronę wcześniej i dobrze zacytował co? a później głupie teksty sypał! :evil:

[ Dodano: Nie 10 Cze, 12 00:10 ]
            dato, następny niemyślący trup.....ludzie łaskawie przewrócić stronę radzę, a później wieszać psy na człowieku!!! :czerwona:

[ Dodano: Nie 10 Cze, 12 00:31 ]
            a do autora tematu, wprawdzie nie dsg, ale może warte uwagi rski:

OLX.pl to darmowe ogłoszenia lokalne w kategoriach: Praca, Dom i Ogród, Elektronika, Moda, Rolnictwo, Zwierzęta. Dla Dzieci, Sport i Hobby, Muzyka i Edukacja, Usługi i Firmy. Szybko znajdziesz tu ciekawe ogłoszenia i łatwo skontaktujesz się z ogłoszeniodawcą. Na OLX.pl czeka na Ciebie m.in. praca biurowa, mieszkania, pokoje, samochody. Jeśli chcesz coś sprzedać - w prosty sposób dodasz ogłoszenia. Chcesz coś kupić - tutaj znajdziesz ciekawe okazje, taniej niż w sklepie. A wszystkie te ogłoszenia bez konieczności zakładania konta. Sprzedawaj po sąsiedzku na OLX.pl

OLX.pl to darmowe ogłoszenia lokalne w kategoriach: Praca, Dom i Ogród, Elektronika, Moda, Rolnictwo, Zwierzęta. Dla Dzieci, Sport i Hobby, Muzyka i Edukacja, Usługi i Firmy. Szybko znajdziesz tu ciekawe ogłoszenia i łatwo skontaktujesz się z ogłoszeniodawcą. Na OLX.pl czeka na Ciebie m.in. praca biurowa, mieszkania, pokoje, samochody. Jeśli chcesz coś sprzedać - w prosty sposób dodasz ogłoszenia. Chcesz coś kupić - tutaj znajdziesz ciekawe okazje, taniej niż w sklepie. A wszystkie te ogłoszenia bez konieczności zakładania konta. Sprzedawaj po sąsiedzku na OLX.pl

tu rzeczywiście widać , że błotnik ma szczelinę przy reflektorze, to właściciel może nie ściemnia

Komentarz

• Mariusz87
              L&K
              • 2011
              • 1286
              • Octavia II combi (1Z5)
              • ASZ 1.9 TDI PD 130 KM
              • CDAA 1.8 TSI 160 KM

piramida, nie wiem czy 2.0 tsi ale 4x4 już niebawem http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=937156#937156
              moje stare auto
              jest scout

Komentarz

• WIELKIBONGO
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 1594
                • Superb II (3T4)

Kicer, przedliftem w OII nie było tdi cr, ba więcej - nawet po lifcie, zaraz po nim pd jeszcze bywało np. bkd z 2008/9 roku.

[ Dodano: Pią 08 Cze, 12 08:53 ]
                Waciak, troszkę może tak, ale tak naprawdę to czym one się różnią wiesz może? Bo ja za wielkich różnic nie widzę.
                mam na myśli np. silnik audi vs silnik skody (bo według mnie to tylko nazwą się różnią, tak samo jak skrzynia dsg w skodzie vs. s-tronic w audi)
                niestety mylisz sie przyjacielu :wink:

ja mam OII RS z 2008 roku z oznaczeniem silnika CEGA i jest już na CR :szeroki_usmiech :diabelski_usmiech

nie wiem jak normalne wersje (tzn 140PS) ale RS wychodził w tamtym czasie na CR i na pompowtryskach
                NajtFukinPatrol North-West

UNIDEN 510 XL + ML145

BYŁ ASZ
                PÓŹNIEJ BYŁ BKD
                BYŁA TEŻ CEGA
                A TERAZ JEST SUPERB CBBB
                MAMY NOWEGO KANDYTATA DO OCP,MA JUż JEDENAŚCIE LAT !!!!!!!!!!

Komentarz

• sew1981
                  RS
                  S_OCP MemberModeratorr
                  • 2009
                  • 10917
                  • Fiat

Mariusz87, to jest tylko pakiet stylistyczny
                  WIELKIBONGO, tak, tak,wiem już. Piotrek to wyjaśnił wyżej, się zastanawiam czy wypuszczali je równolegle czy pd klepali do jakiegoś miesiąca 2008 roku, a później już crki.
                  A co do odmiany 2.0 tdi 140 ps, wydaje mi się ze zaczęli je wkładać dopiero na początku 2009 w wydaniu cr do OII,a do tego czasu walili bkd pd, ale mogę się mylić.

Komentarz

• Maicroft
                    Moderator
                    S_OCP MemberModeratorr
                    • 2004
                    • 25757
                    • Audi

hotrain, Czarny srodek tez bedziesz mial w normalnej wersji Jak ktos chce to ciezko to przeskoczyc chyba ze flokiem obleci srodek
                    Spritmonitor.de

Komentarz

• exportsubripp
                      Rider
                      • 2010
                      • 304

exportsubripp, czemu mnie cytujesz? przecież to napisał Ferd kuźwa mać! Może byś spojrzał stronę wcześniej i dobrze zacytował co? a później głupie teksty sypał! :evil:
                      . nie bardzo rozumie o co ci chodzi, przeciez ja własnie ferda zacytowalem, nie ciebie, twoj nik jest pogrubiony bo ferd do ciebie pisal i ja jego zacytowałem :twisted:
                      Napisane za pomocą batonika KitKat

Komentarz

• sew1981
                        RS
                        S_OCP MemberModeratorr
                        • 2009
                        • 10917
                        • Fiat

exportsubripp, nie wiem po co tam jest mój nick poprostu.....o to mi chodziło. jednak kolega Dato odebrał że to do mnie cytat i pociągnął temat jak widzisz na końcu swego posta...
                        looz :P whatever, podniosło mi to ciśnienie, bo myślałem, że to do mnie. Miłej niedzieli

Komentarz

• piotrek_gdy
                          RS
                          • 2008
                          • 7723
                          • Volkswagen

zaniechajcie różnych wycieczek :roll:
                          kolega chce podpowiedzi jakie auto może kupić RSa w benzynie czy w dieslu i na tym się skupmy
                          a tak by the way powinien byc to temat adresowany do posiadaczy RSa z DSG skoro o takim aucie mówimy :wink:
                          przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• sew1981
                            RS
                            S_OCP MemberModeratorr
                            • 2009
                            • 10917
                            • Fiat

piotrek_gdy, prawda
                            1. przede wszystkim posiadacze, 2. Ci którzy coś znajdą sensownego. Ja trzy linki wysłałem. Kończę "wycieczkę", poprostu zdenerwowałem się wstawieniem mego nicka bez powodu nie pod moją wypowiedzią. Koniec OT. Skupmy się na temacie.

Komentarz

• Czolo
                              Classic
                              • 2011
                              • 15

jest jeden rs w dsg 2009 rok cena taka no zalezy jak sie przanalziuje co mozna kupic za te pienaidze to rozne mam mysli...

Komentarz

• piotrek_gdy
                                RS
                                • 2008
                                • 7723
                                • Volkswagen

Zamieszczone przez Czolo
                                est jeden rs w dsg 2009 rok
                                taaa
                                już pół roku go sprzedają :lol:
                                przyjemność z jazdy zapewnia avant A4 quattro 2,0TFSI

wyprzedaż garażowa części do O2-plastiki,elektronika, ramka RNS, dekory czarny karbon, inne, inne-proszę pytać na PW

Komentarz

• piramida
                                  RS
                                  • 2009
                                  • 12222
                                  • Superb III (3V3)

Zamieszczone przez piotrek_gdy
                                  Zamieszczone przez Czolo
                                  est jeden rs w dsg 2009 rok
                                  taaa
                                  już pół roku go sprzedają :lol:
                                  W tej cenie netto to jeszcze długo bedzie stał :wink:
                                  superb combi 2.0TSI 4x4 DSG L&K 393PS/509Nm stage 2 by CS
                                  http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...er=asc&start=0

poprzednio octa 2.0tdi 260PS/500Nm http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=38983&start=0

Komentarz

Pracuję...