phoneman, 234000 pkt karnych, spotkamy sie na wokandzie :spoko
[O2] Wymiana amortyzatorów przód
Zwiń
X
-
[O2] Wymiana amortyzatorów przód
Witam,
by nie drażnić Moderacji, zwracam się szybkim pytaniem i prośba o szybka odpowiedź.
Wymieniam dziś przednie amory ze wszystkim co tam jest po drodze By dostać sie do kielichów na moje laickie oko, trzeba zdemontować plastikowe podszybie.
I tu pytanie - czy mam rację ? W jaki sposób je zdemontować? Demontaż ramion wycieraczek ?
Help. Dziś o 16 startuję z pracą
-
-
A co ma podszybie wspólnego z wymianą amortyzatorów przednich.Amorki są od góry umiejscowione w komorze silnikowej a podszybie na zew.Odkręcasz koło,amorek od dołu następnie od góry i po ptokach.Tylko po wyjęciu i przy demontażu pamiętaj o ściśnięciu zaciskami(chyba dwoma nawet)sprężyny, bo stracisz zęby.A montaż w odwrotnej kolejności.zibi
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez greg44Ot przykładowa aukcja, narzędzia które jest potrzebne:
Sam ściągacz podchodzi pod ramiona wycieraczek w Skodzinie choć jeszcze za pomocą niego nie ściągałem wycieraczek w OII.zibi
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez zbigzydeckiCoś cieniutkie te blaszki,ciekawe czy wytrzymają
Komentarz
-
-
lukas_jg,
Stawiam na tuleje lub / i gumy stabilizatora. Jakos bardziej wierze metodzie na breche niz szarpakom. Po ostatnich dowiedzialem sie ze amor jest wylany, co bylo widac bez szarpakow.
abstinent,
Wraz z amorami wymienilem kpl, czyli odboje,poduszki,lozyska i laczniki. Teraz czas na reszte. Az sie ciesze .
Komentarz
-
Komentarz