Zamieszczone przez leszekmw
dławienie 1.6 AEE
Zwiń
X
-
dławienie 1.6 AEE
podczas gwałtownego wciśnięcia pedału gazu AEE przyspiesza ze skokami nierówno jakby dławiąc się ( pracując na 3 cylindry) podczas łagodnego przyspieszania tego niema. Wymieniona przepustnica, pompa paliwa, palec rozdzialacza i kopułka, kable WN, cewka zapłonowa itp. Jak można zaradzić?
VAG nie wykazuje błędów
pozdrawiamF-16
-
-
A filtr paliwa wymieniłas ? to też jest przyczyna dławienia filtr wymienia sie co 60 tyś. jest pod tylnym kołem. Mysle od samego paliwa to raczej się nie dzieje no chyba że pomiędzy tymi wszystkimi naprawami nigdzie nie tankowałęś. Jeszcz też może być brudne wtryski miałem podobnie w swoim byłym AEE dolałem do bęzynki płyn firmy STP dostepny na Statoil i było po problemie. PZDR[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ktp76Mechanicy, do których jeźdźe sugerowali pompe paliwa ale po zmienie nic nie pomogło i teraz rozkładają ręce a ja wraz z nimi.
Podstawowym badaniem byłoby wkręcenie manometru i sprawdzenie ciśnienia podawanego przez pompe i wtedy po ew. usterce jej wymiana
Na końcu listwy wtryskowej jest mechaniczny regulator ciśnienia, usterki jego są sporadyczne ale się zdażają.
Więc zostało Ci sprawdzenie tego regulatora.
Jeszcze może być czujnik MAP w kolektorze ( drogi), czujnika spalania stukowego (tu jest bardzo ważny jego moment dokręcenia) czujnika halla, aparat zapłonowego oraz wtrysków
Mam elektryka ktory od 8 lat zajmuje się tylko skodami, moge dać kontakt ale to już priv
[ Dodano: Sob 14 Paź, 06 08:01 ]
Miałem kiedyś to samo. Przy wilgotnej pogodzie przy gwałtownym przyspieszaniu silnik przerywał, były też kłopoty z odpaleniem
Wymieniłem kable, palec, rozdzielacz, spr pompe paliwa,przepustnice,map,ciśnienie paliwa.
Już mi nic nie pozostało, wpadłem na pomysł i zmieniłem nowe świece bosch ( 8 mieś) na świece ngk v-line1. Boschki miały jakieś przebicieSeria 188KM/270Nm na 95RON
Komentarz
-
Komentarz