dławienie 1.6 AEE

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Otrembu
    Classic
    • 2007
    • 7

dławienie 1.6 AEE

Zamieszczone przez leszekmw
    jabar bo coś mi umknęło chyba - na jakich zrobiłeś 150tyś i proste jak z fa.....?
    nazywalo sie to "sharpen" kupione w austrii (jako uzywki) i zalozone w moim starym Roverku
    Twinpower brzmi sexy... prawie jak Twin Ion Engine ;-)
  • ktp76
    Classic
    • 2006
    • 21

dławienie 1.6 AEE

podczas gwałtownego wciśnięcia pedału gazu AEE przyspiesza ze skokami nierówno jakby dławiąc się ( pracując na 3 cylindry) podczas łagodnego przyspieszania tego niema. Wymieniona przepustnica, pompa paliwa, palec rozdzialacza i kopułka, kable WN, cewka zapłonowa itp. Jak można zaradzić?
    VAG nie wykazuje błędów

pozdrawiam
    F-16

Komentarz

• daneczek76
      RS
      S_OCP Member
      • 2006
      • 3642
      • Toyota

A filtr paliwa wymieniłas ? to też jest przyczyna dławienia filtr wymienia sie co 60 tyś. jest pod tylnym kołem. Mysle od samego paliwa to raczej się nie dzieje no chyba że pomiędzy tymi wszystkimi naprawami nigdzie nie tankowałęś. Jeszcz też może być brudne wtryski miałem podobnie w swoim byłym AEE dolałem do bęzynki płyn firmy STP dostepny na Statoil i było po problemie. PZDR
      [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• ktp76
        Classic
        • 2006
        • 21

filtr paliwa też nowy. Leje dobre paliwo - v-power albo suprema więc paliwo raczej czyste. Myślę, że może to wtryskiwacz jakiś pada ale może ktoś już miał coś podobnegi i doradzi. Wolałbym się upewnić bo już niepotrzebnie wymieniłem pompe paliwa.

pozdr
        F-16

Komentarz

• daneczek76
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 3642
          • Toyota

No to tak jak napisałem j.w. płyn do czyszczenia wtrysków może pomóc miałem podobnie i pomogło firmy STP na statoil.

Komentarz

• Bonus
            Ambiente
            • 2005
            • 249

czujnik połorzenia przepustnicy, zatkany wydech

Komentarz

• Sebastian_M26
              RS
              S_OCP Member
              • 2005
              • 1823
              • Superb II (3T4)

Zamieszczone przez Bonus
              czujnik połorzenia przepustnicy
              wymienił przepustnice

świece?
              Seria 188KM/270Nm na 95RON

Komentarz

• daneczek76
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 3642
                • Toyota

Pewnie świec nie wymienił a co 60 tyś trzeba wymienić - popieram

Komentarz

• ktp76
                  Classic
                  • 2006
                  • 21

świece wymieniam co 10 tys. , filtry 2 tys. temu . Nie wiem czy wydech zatkany bo jedzie ile fabryka dała a gdyby był zatkany to tak by nie było chyba ?
                  F-16

Komentarz

• Sebastian_M26
                    RS
                    S_OCP Member
                    • 2005
                    • 1823
                    • Superb II (3T4)

sonda lambda?

Komentarz

• ktp76
                      Classic
                      • 2006
                      • 21

Sonda lambda pracuje - zmienia wartośći wraz ze zmianą obciążenia. spalanie około 7,5L /100km

Mechanicy, do których jeźdźe sugerowali pompe paliwa ale po zmienie nic nie pomogło i teraz rozkładają ręce a ja wraz z nimi.
                      F-16

Komentarz

• Sebastian_M26
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2005
                        • 1823
                        • Superb II (3T4)

Zamieszczone przez ktp76
                        Mechanicy, do których jeźdźe sugerowali pompe paliwa ale po zmienie nic nie pomogło i teraz rozkładają ręce a ja wraz z nimi.
                        Zmień mechaników

Podstawowym badaniem byłoby wkręcenie manometru i sprawdzenie ciśnienia podawanego przez pompe i wtedy po ew. usterce jej wymiana

Na końcu listwy wtryskowej jest mechaniczny regulator ciśnienia, usterki jego są sporadyczne ale się zdażają.

Więc zostało Ci sprawdzenie tego regulatora.
                        Jeszcze może być czujnik MAP w kolektorze ( drogi), czujnika spalania stukowego (tu jest bardzo ważny jego moment dokręcenia) czujnika halla, aparat zapłonowego oraz wtrysków

Mam elektryka ktory od 8 lat zajmuje się tylko skodami, moge dać kontakt ale to już priv

[ Dodano: Sob 14 Paź, 06 08:01 ]
                        Miałem kiedyś to samo. Przy wilgotnej pogodzie przy gwałtownym przyspieszaniu silnik przerywał, były też kłopoty z odpaleniem
                        Wymieniłem kable, palec, rozdzielacz, spr pompe paliwa,przepustnice,map,ciśnienie paliwa.

Już mi nic nie pozostało, wpadłem na pomysł i zmieniłem nowe świece bosch ( 8 mieś) na świece ngk v-line1. Boschki miały jakieś przebicie

Komentarz

Pracuję...