Potwierdzam, też mi takie rzeczy opowiadali jak chciałem uzyskac kod :P
1.9TDI spalanie na biegu jałowym
Zwiń
X
-
Re: 1.9TDI spalanie na biegu jałowym
Zamieszczone przez CastawayNo jak całą elektryke włączysz to różnica będzie widoczna i to jest normalne.
U mnie 0,5l/h bez niczego i 0,7l/h z klimą na przykład....czy jakoś tak.
Komentarz
-
-
Re: 1.9TDI spalanie na biegu jałowym
Zamieszczone przez jotkaZamieszczone przez CastawayNo jak całą elektryke włączysz to różnica będzie widoczna i to jest normalne.
U mnie 0,5l/h bez niczego i 0,7l/h z klimą na przykład....czy jakoś tak.
Olej też lubi troszkę bardziej :lol:Garret
-----------
Była OI 1.9TDI AXR 144KM/306,9Nm by Ali... jest 1.8 TSI Scout, 217KM/348Nm by Ali :-)
Komentarz
-
-
BKD ma 0,7-0,8 z klima 0,4-0,5 bez - ale raczej zanizal (przy porownaniu stacja - komp.)nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Witam,
a ja napisze cos nowego - wartosc ktora podajecie (z wyswietlacza kompa) jest jedynie taka jaka ustawia sie na VAGu - tj. silnik zuzywa jakas faktyczna ilosc paliwa zeby pracowac na biegu jalowym - my ustawiamy jaka to bedzie dawka dla komputera silnika jak i ona bedzie na wyswietlaczu kompa pokladowego. Bawilem sie tym troche i mozna miec w ALH od ok. 0,2 do 0,9. Jak ta wartosc odbiega od rzeczywistego to komp przeklamuje na postoju jak i na spalaniu srednim - obecnie ustawiam u siebie zeby spalanie liczone z kompa zgadzalo sie jak najbardziej z tym realnym. Oczywiscie te zmiany maj powazniejsze implikacje - jest tak ze jak ustawisz ta wartosc jak najmniejsza to auto lepiej idzie niz jak bedzie srednia lub najwieksza - wiaze sie to z tabela w kompie ograniczania momentu obrotowego ale jak u mnie zauwazylem roznica jest minimalna - zreszta zeby komp wskazywal poprawnie to operuje sie wartosciami raczej srodkowymi.
Wiec ludzie ktorym nie pasuje ze komp zaniza/zawyza - do dziela :wink:
Uprzedzam ze nie jest latwo/jednorazowo bo trzeba po zmianie spalic najlepiej caly bak i porownac wskazania ....
Trzymajcie sieCzader
OCTA COMBI 2003 ALH
Komentarz
-
Komentarz