u mnie z 2003 (marzec) w elegance jest czujnik, ale wskazywal mi zuzyte klocki a sa nowe, wiec kabelek poszedl w odstawke, trefny okazal sie kabelek od klockow
Czy w octavi I jest czujnik zuzycia klockow?
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez adik_sja mam w classicu, z prawej strony mam cieńsze klocki (siakoś tak sie starły dziwnie)"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
ja też mam classica i 64000 na liczniku ciekawe czy zapiszczy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez tomi98ja też mam classica i 64000 na liczniku ciekawe czy zapiszczy :hmm
U mnie sportowe po 40kkm sie walsnie koncza."...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez PurchawaTo Ty po takim przebiegu masz jeszcze klocki?
U mnie sportowe po 40kkm sie walsnie koncza.
Komentarz
-
-
po to zeby komputerek mi powiedzial ze juz chce nowe klocki
bo szczerze mowiac to na to nie zwracam uwagi
przy przebiegi ok 65kkm zmienilem dopiero 1 raz klocki (tarcze jeszcze orygi)
i w serwisie troszke sie dziwili ze ten samochod jeszcze hamuje
wiec wole miec taki gadzet ktory by za mnie pamietal :wink:
Komentarz
-
-
Mam pytanko - dziś odczas wizyty w ASO (30kkm) mechanik stwierdził, że przednie klocki mam jeszcze na 2kkm, a tylne na ok. 7kkm ... troche mnie zdziwiło, że po takim krótkim czasie, ale to chyba wina żony, bo przejechała sie (tak podejrzewam) na niespuszczonym do końca ręcznym - tak robiła często w poprzednim aucie :shock: - mechanik też się trochę zdziwił, że po tak krótkim przebiegu są już tak "zjechane"....
Ale do rzeczy - zgodziłem się na wymianę wszystkiego (choć tymi tylnymi mogłem jeszcze poczekać, ale bałem się, że zapomnę o tym do następnego przeglądu...) - i wtedy podali mi cenę:
1. robocizna przy wymianie klocków - 100 zł;
2. I komplet klocków - 293 zł;
3. II komplet klocków- 220 zł.
Razem za klocki 613 zł !!! :shock: :cry: :shock: :evil:
Mam pytanko: czy to są normalne ceny w ASO, czy też mnie ordynarnie "orżnęli"???
Jestem "nowy" w temacie Octavii - to moja pierwsza Skoda - wcześniej miałem Lanosa, gdzie ceny były zupełnie inne, a poza tym przez 3 lata W OKRESIE GWARANCJI NIC NIE PŁACIŁEM ZA SERWIS!!!
Jest to moja 2 wizyta w ASO i jeśli "polecieli" sobie z ceną, to chyba zacznę szukać innego serwisu - ale trochę szkoda, bo ten jest w miarę blisko
Chyba że takie ceny są po prostu....
Komentarz
-
-
cena jest normalna
niestety tak sie chlopaki cenia
co do serwisu lanosa to troche nie chce mi sie wierzyc ze nie placiles za np
olej?? albo klocki hamulcowe?
no chyba ze lanosy maja bebny z przodu i z tylu wiec je sie wymienia duzo zadziej :twisted:
PS napewno bedziesz bardziej zadowolony ze skody niz z poprzedniej furki :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
kajacek, Mozesz sprobowac z innymi klockami niz ori, np Ferodo. Nie koniecznie beda tansze.
Hmm, a czy jak lampka od hamulca recznego swieci i bedziemy jechac nie zaczyna piszczec szafa, przynajmniej ja tak mam. Jak chcialem sie pobawic na sniegu to co chwile piszczala. Wiem, ze jak kola sie nie kreca to na pewno, ale wydaje mi sie ze jak lampka swieci to rowniez powinno piszczec.
No niestety Daewoo wtedy zeby sprzedac, auta dalo tego typu serwis za free i wiele osob skorzystalo, to byl niewatpliwy plus Daewoo czego nie mogl nikt inny zaoferowac.
Komentarz
-
-
Naprawdę nic nie płaciłem
w sumie mało tym Lanosem jeździłem - po ok. 15 - 20 kkm rocznie, więc przez 3 lata dużo tych kilometrów się nie "nabiło"
W czasie gwarancji nie płaciłem za nic - olej był wliczony w gwarancję, a klocki dopiero po gwarancji wymieniłem...
Faktycznie - Daewoo miało taką ofertę - i może dlatego teraz tak "cienko przędą"....
Komentarz
-
-
RSS_OCP Member
- 2004
- 2333
- Superb III (3V3)
- ASV 1.9 TDI VP 110 KM
- CDAA 1.8 TSI 160 KM
- CHHB 2.0 TSI RS 220 KM
Zamieszczone przez kajacekMam pytanko - dziś odczas wizyty w ASO (30kkm) mechanik stwierdził, że przednie klocki mam jeszcze na 2kkm, a tylne na ok. 7kkm ... troche mnie zdziwiło, że po takim krótkim czasie
Komentarz
Komentarz