Ubezpieczenie AC ile?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kxk
    Classic
    • 2007
    • 10

Ubezpieczenie AC ile?

Zamieszczone przez Tymon
    Mnie w środę nie będzie
    mnie tez nie :lol:

:wink:
  • Doris
    Drive
    • 2006
    • 58

Ubezpieczenie AC ile?

Ile płacicie za Autocasco 1,9 TDI?

Komentarz

• Nastar
      Rider
      • 2005
      • 460

AC,OC,NW , rocznik 2005 , Wałcz , w Warcie i PZU - 2500zł , Hestia - 1900zł
      Czeka mnie ten wydatek pod koniec listopada...
      Wałcz - Poznań -Wrocław - miasta partnerskie :-)

Komentarz

• Doris
        Drive
        • 2006
        • 58

a mi w PZU OC, AC 2003 r. 2900zł, drożej jak w zeszlym roku!niech się bujają w takim razie

Komentarz

2002 w hesti z ubezpieczeniem domu 1480 zł pełny pakiet

Komentarz

• herman
            Rider
            • 2005
            • 456

Ok 2050 pakietem w hestii, Alianz ok 2400..Rocznik 2004. Place za 4 dni
            --------------

Komentarz

• NICO
              Ambiente
              S_OCP Member
              • 2005
              • 146

u mnie sprawa wyglada tak za trzy tygodnie ubezpieczenie bedzie.... i pzu z 30%znizki wyliczyli mi 7000tyś a z alianza cos koło 4000tyś...ale octa 2 2.0tdi
              2.0tdi(seria nie seria) E100..

Komentarz

• nosferatus
                Rider
                S_OCP Member
                • 2006
                • 601

a ja choć nie mam tdi tylko benzynę to się dowiadywałem jak jest z ubezpieczeniem tych dwóch rodzajów silnika i kwota jest taka sama.
                Info zdobyłem od PZU - zapłaciłem 2100 za rocznik 2005.
                Silnik BFQ + sekwencja KME
                CB President Johnny II ASC+President HAWAII

Kenwood KDC-BT92SD
                Hertz HSK 165
                Hertz DBX 250
                KICX Kap 45
                KICKER ZX 200.2
                Kable - Dietz, Caliber
                Kondzio 1F
                wygłuszenie drzwi

Komentarz

• jacq
                  Ambiente
                  S_OCP Member
                  • 2004
                  • 195

OII ambiente 2005 1,9 tdi
                  PZU ok 4000 pakiet z PZU nie wiem jak u dilera
                  Alians ok 2700 - pakiet dilerski
                  Hestia ok 2500 - pakiet dilerski
                  czas wybrać.
                  OII ambientna sztuka

Komentarz

• harnas75
                    Ambiente
                    • 2006
                    • 102

Najlepiej po prostu zadzwonić do ASO i to najlepiej kilku. Z tego co zauważyłem to co ASO to inna stawka (ciekawe dlaczego). Ponieważ przerabiałem ten temat 3 miesiące temu wg moich informacji, jeżeli chodzi o pakiety dilerskie wychodzi tak:

1. HESTIA - najtaniej ( tutaj można zrezygnować z rozszerzonego assistance i mieć ok. 100 zł w kieszeni)
                    2. ALLIANZ

Jeżeli chodzi o PZU to coś mi chodzi po głowie że już nie ma dilerskich ale głowy sobie nie dam uciąć. Ja kupiłem w ASO gdzieś na trasie i to na zadupiu i wyszło jakieś 300 zł taniej niż w dużym mieście - nie pytajcie dlaczego. Nie wiem. Jeżeli chodzi o różnice między TDI a benzyną to wycena jest z książki lub programu. Podajesz wersję ( ja mam np. RUN)
                    + przebieg ( bo jest zwyżka lub zniżka w zależności od przebiegu) i pakiet jest naliczany od SUMY ubezpieczenie i aktualnych zniżek (zależy od historii bo są też zwyżki ), a raczej grupy do której Was zakwalifikowali przy pierwszym wykupionym pakiecie. Więc podawanie konktretnych składek bez sum i zniżek nie ma sensu. Pakiet to w tej chwili około 5-6% sumy ubezpieczenia.

Na tej stronie: http://www.vwbank.pl/skoda/1688.php znajdziecie kalkulator. Traktujcie tą składkę orientacyjnie bo tak jak pisałem nie uwzględnia paru czynników i nie ma tam
                    tam opcji (np. pełny assistance w Hestii z którego można zrezygnować).

Komentarz

• przem1978
                      Ambiente
                      • 2006
                      • 201

OC+AC+NW+Assistance - 1,9 TDI, rocznik 2004, Gdańsk - 2200 PLN w PZU
                      Octavia Combi II 2.0 TDI 140 KM Elegance + xenony '07 Black Magic

Komentarz

• Lukasso
                        Rider
                        S_OCP Member
                        • 2005
                        • 611

a ja za pakiecik rok temu zapłaciłem 2800 w PZU. OI, 2002 rok.....bez zniżek.....

Komentarz

• Iron
                          Rider
                          S_OCP Member
                          • 2006
                          • 281

Ja pakiecik w tym miesiącu za O1 TDI 2002 zapłaciłem 1781 zł oczywiście PZU

Oczekuje:
                          Superb III L&K 2.0 TSI 280KM 4x4 DSG - niedługo będzie

Obecnie:
                          Citigo Style ASG
                          Kymco Downtown 300i ABS

Komentarz

• palioza
                            Rider
                            S_OCP Member
                            • 2005
                            • 417

NICO,
                            troche duzo (moje rocznik 2004, tez OII 2.0 TDI) placilem w marcu tego roku 3100 w allianzie (znizek mialem za 1 rok bezszkodowej jazdy)
                            Audi A7 3.0 TDI 313KM/653NM mocy dostarcza http://www.dynosoft.pl/ ;-)

Komentarz

• Azazel
                              Rider
                              S_OCP Member
                              • 2006
                              • 313
                              • CZDA 1.4 TSI 150 KM

Ja w PZU mam OC, AC, NW za 3791 i to po zniżkach. Rocznik 2003. Warszawa podbija cenę chyba AC to koszt 2259.
                              2006 - 2016 --> O1 1.9 TDI ASV: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=24133
                              2016 --> O3 1.4 TSI: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=95492

Komentarz

O ile w przypadku kupowania OC trzeba sie kierować TYLKO i wyłącznie ceną.... o tyle w przypadku AC nie jest to takie oczywiste.

Firmy ubezpieczeniowe, jak każde inne też sie ubezpieczają wzajemnie i też miewają kłopoty finansowe.

Jak sie to objawia ?
                                W ubezpieczeniach komunikacujnych które posiada każda szanująca się firma zajmująca się nie tylko "życiem" a też i majątkiem nie przynoszą one zysku. Jeżeli wychdzą na zero lub niewielki plus już jest sukces. Jest to najbardziej szkodowy lob ze wszystkich.
                                Jeżeli firma ubezpieczeniowa zaczyna sie robić "krótka finansowo" stara się pozyskać jak nawięcej pieniędzy z runku. Najszybciej można to osiągnąć właśnie komunikacją... przez zrobienie niskich stawek ubezpieczenia niz ma konkurencja.
                                Przez jakiś okres owszem... pieniędzy spływa sporo jednak po jakimś czasie wzrasta też i szkodowość. W takich przypadkach likwidatorzy tych firm otrzymują "rozkaz" jak najmniejszego wyceniania szkód aby nie wypłacić za dużo... no i potem mamy my userzy problem.... szeczgólnie w przypadku szkód całkowitych.
                                Pozostaje droga i długa walka w sądzie... dzie mamy spore szanse na wygraną. Firmy jednak liczą, żę mały procent na to pójdzie. I sie w tym nie mylą...

To tak w telegraficznym skrócie z tej branży

Zanim zawrzemy ubezpieczenie AC, czasem warto się zastanowić, czy zaoszczędzone 200 pln nie zaowocuje problemami w przypadku poważniejszej szkody czy kradzieży pojazdu.

Macie swoje rozumy, zarys problemy "tanich składek" i życzę udanych ubezpieczeń i wyborów ubezpieczycieli

Komentarz

• harnas75
                                  Ambiente
                                  • 2006
                                  • 102

Zgadzam się z Tobą pod warunkiem, że ktoś kupuje ubezpiecznie w firmie "Krzak", a jest ich parę na rynku. Z tego co wiem to każdy likwidator będzie kombinował, żeby jak najmniej wypłacić: a to znajdzie Ci jakieś zarysowanie, a to jakąś zaprawkę itp. Prawie każde towarzystwo uznaje za nowe samochody do 3 lat, potem masz amortyzację czytaj łupienie i dla mnie nie ma sensu płacić PZU 300 zł więcej skoro tak samo będę się kłócił np. z Hestią . Zresztą robiłem także małe rozpoznanie w warsztatach i zarówno Hestia jak i Allianz nie robią większych problemów z odszkodowaniem ( Allianza przerobiłem 2 razy empirycznie).
                                  Szkoda całkowita to inna bajka. Nie słyszałem jeszcze o nikim komu TU wypłaciłoby
                                  uczciwą stawkę, oczywiście oprócz tych którzy rozbili samochód do 6 miesięcy po zakupie. Zresztą nie czarujmy się, kupując AC w przypadku kradzieży lub szkody całkowitej musisz się liczyć ze stratami i chyba ideą AC jest to aby ta strata była jak najmniejsza ale zawsze będzie ....

Komentarz

• mariobros
                                    Rider
                                    S_OCP Member
                                    • 2005
                                    • 551

W moim przypadku 3070PLN, Hestia. Ale ja płaciłem frycowe AC (2-gi rok dopiero, choć ojciec parę lat temu mówił, żeby na trabanta wykupić AC...). W Hestii mam też ubezpieczone mieszkanie, więc było mi wygodniej. Poprzednio (pakiet na pierwszy rok) był Allianz. Co ciekawe, PZU wyliczyło koszt pakietu na 4600PLN... Chyba się z kimś na głowy pozamieniali. Wyszło im tyle, co ciekawe, z uwzględnieniem bodaj 20% "promocji na AC" za zmianę ubezpieczyciela...
                                    Skoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...
                                    Renault Scenic III 1.4TCe 2010 - jest...

Komentarz

• Prezes
                                      Classic
                                      • 2006
                                      • 10

Nie chce robić autoreklamy ale mogę wyliczyć ile wyniesie ubezpieczenie OC+AC w HDI dla każdego klubowicza 5% zniżki gratis -> gg lub 698 888 507

Komentarz

• Paweł T
                                        Elegance
                                        • 2006
                                        • 784

no to mi policz z ciekawości, w listopadzie ubezpieczam
                                        TDI ASV 140KM 300Nm

Komentarz

• michcio
                                          Drive
                                          • 2006
                                          • 50

Ja ubezpieczyłem Autko w pakiecie w PTU to jest stare Daewoo. Zapłaciłem za Octavie I z 2003 roku 2500 zł. - w pakiecie AC, OC, NW (mam 40% zniżki za bezszkodową jazdę). Z tego co udało mi się ustalić nie ma wiekszych problemów z wypłatą AC i załatwieniem bezgotówkowych napraw.
                                          Michcio
                                          Octavia 1.9 TDI Kombi 110KM

Komentarz

• damian552
                                            Classic
                                            • 2008
                                            • 2

W jakiej firmie najlepiej ubezpieczyc samochod Autocasco :?: :?: :?: :wink:

Skoda Octavia
                                            1.9 TDI
                                            2007
                                            Pozdrawiam Damian

Komentarz

• huwe
                                              Elegance
                                              S_OCP Member
                                              • 2005
                                              • 976

to jest tylko Twój wybór. na stronach axy, liberty masz możliwość symulacji składki. odwiedź hestię- pytaj o pakiet hestia 7. To Twoje pieniądze i sam zadecyduj gdzie je wydasz. weź pod uwage takie rzeczy jak udzial własny, sposób rozliczania szkód, assistance, zakres terytorialny ochrony. slowem - udaj sie najlepiej do przedstawicielstwa ubezpieczyciela i pytaj, pytaj, pytaj. Ja mam w jednej z tych firm, które wymieniłem, ale to akurat dla mnie bylo korzystnie, bo: mam max znizki, ochrona tylko w RP, bo za granice nie jeżdżę.
                                              Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc

Komentarz

• superspeedo
                                                Drive
                                                • 2007
                                                • 80

Za 1.8T ubezpieczenie przez mBank 180zł miesięcznie mi ściągają z konta 8)

Komentarz

• kuba430
                                                  Classic
                                                  • 2007
                                                  • 8

Z tego co wiem to najtansze ubezpieczenie skody mozna nabyc w pakiecie dilerskim

Komentarz

Pracuję...