[O2] Tarcze do prawie RS'a

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • sanitar2
    Drive
    • 2010
    • 44

Bo jak tak będziemy szastać miejscówkami to się bałagan zrobi. Zobaczcie na inne okręgi, zawsze spotykają się w tym samym miejscu, jeżeli chodzi o regularne spotkania. A te nieregularne, zwane spontanami niech się odbywają, Bóg wie gdzie ktoś zaproponuje. I nie róbmy już zamieszania, wiadomo wiosna, nowe pomysły, nowe porządki. wiadomo... :P :wink:
  • Mr0czny
    Elegance
    • 2009
    • 948
    • Octavia III (5E3)
    • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Witam
    Wiem ze temat wałkowany pewno parę razy ale może coś się zmieniło.

Kończą mi się powoli hamulce wiec kupiłem jarzma przód i tył od RS'a 312/286.

I teraz do tego trzeba tarcze i klocki, zastosowanie typowo uliczno / autostradowe (często hamowania z prędkości ok 180). Po przewałkowaniu kilku tematów na forum wybór padł na takie 2 zestawy. Jeździ ktoś na podobnym setupie i mógłby się wypowiedzieć odnośnie za i przeciw któregoś z tych.

Czy może jakaś kompletnie inna propozycja lub mieszanka np tarcze EBC + kloce Ferodo

1. Zimmermann Standard + Ferodo DS Performance
    2. EBC Standard + EBC Red Stuff

Komentarz

• McGan
      RS
      • 2010
      • 3573
      • Superb III (3V3)

Mr0czny, zdecydowanie Zimmermany i Ferodo! Bardzo fajny zestaw, a do tego nie pyla za bardzo i nie trzeba ich rozgrzewac
      Jest: Kodiaq 2024 2.0 TSI 4x4 DSG Sportline, Nissan Patrol 2.8 1992 Long, Ford Mustang 4.6 V8 2010
      Było: Audi S6 Avant Quattro 4.2 340KM 420Nm,​ Octavia 2 2.0 TDI BMM 230KM 490Nm, Ford Mustang 3.7 2012 350KM, Nissan Patrol 2.8 1995 Long, Opel Astra G 1.6

Komentarz

• Nexus6
        RS
        S_OCP Member
        • 2004
        • 4847
        • Volkswagen

Mr0czny, oba proponowane zestawy sa rownorzedne, nie zapomnij o wymianie plynu hamulcowego na cos z wyzsza temepratura wrzenia.
        With age comes wisdom, but sometimes age comes alone

Komentarz

• Mr0czny
          Elegance
          • 2009
          • 948
          • Octavia III (5E3)
          • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

Słuchajcie Zimmermannów nie maja i nie wiadomo kiedy będa.

Proponują mi tarcze Brembo w tej samej cenie

Komentarz

Pracuję...