kolego aso maticar w wieluniu polecam woj lodz co do marszala zgadzam sie z paf
Ile płynu ???
Zwiń
X
-
Coś dla siebie znajdziesz co do ilości układu chłodzenia;
[ Dodano: Nie 29 Paź, 06 01:06 ]
Wedłu ksiązki napraw w TDI mieści się 6.3L, ale to jest pewnie pojemność całkowita przy pierwszym zalewaniu płynem.
[ Dodano: Nie 29 Paź, 06 01:33 ]
Jeszcze to-patrz ostatni post;
O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
O III czarna liftback - reaktywacja
Komentarz
-
-
wymiana płynu chłodniczego , najlepszy dostęp od spodu auta z kanału-dostęp do zaworka spustowego płynu w dolnej części chłodnicy z lewej strony (patrzac od dołu na chłodnicę w kierunku przodu auta).Trzeba ustawić wartość temp. na max. na panelu sterowania ogrzewaniem (maksymalnie otwarty zawór w nagrzenicy) oraz trzeba odkrecić korek w zbiorniku płynu chłodniczego i zejdzie maksymalnie mozliwa ilość płynu.Po spuszczeniu,zakrecasz zaworek w chlodnicy i zalewasz nowy płyn-pomarańczowy G 12.O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
w okci nie ma zaworka na nagrzewnicy - jest tam przesłona- tak więc ciecz leci cały czas przez nagrzewnicę.....
mówię , bo mi się też wyrwało o zaworku, i lekko opierniczył :wink: mnie kolega RomanS ( za co mu dziękuję - człowiek uczy się cały czas).
tak więc akcja z ustawianiem max temp na panelu nie ma sensu.Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra.masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc
Komentarz
-
-
A jak jest w zimie z czekaniem z włączeniem ogrzewania do czasu rozgrzania silnika celem skrócenia czasu rozgrzewania? Rozumiem, że to jednak ma sens, bo brak przepływu zimnego powietrza przez nagrzewnicę powoduje, że odbierana jest mimo wszystko mniejsza ilość ciepła i płyn chłodniczy rozgrzewa się szybciej. W przeciwieństwie do kierowcy oraz ewentualnych pasażerów. :roll: Ale z drugiej strony idzie to pewnie wolniej niż gdyby obieg nagrzewnicy był zamknięty, bo chociażby płynu krąży więcej w małym obiegu.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez endryunajlepszy dostęp od spodu auta z kanału-dostęp do zaworka spustowego płynu w dolnej części chłodnicy z lewej strony
[ Dodano: Pon 30 Paź, 06 18:20 ]
Do tego dobrze przed spuszczeniem płynu rozgrzać silnik tak aby termostat puściłNFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
-
napisałem o dostępie od dołu samochodu z ważnego powodu-płyn ma konsystencję "tłustej cieczy" i lepiej ją usunąć do jakiegoś naczynia najlepiej przez założony na króciec spustowy wężyk. Ja bym właśnie tak zrobił.O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez endryuprzez założony na króciec spustowy wężyk
Do tego mogę jeszcze powiedzieć, że tą czynność wykonywałem w sobotę i z ekologią miało to tyle wspólnego co 20letni ikarus, poszło wszystko w trawę a raczej 3 litry bo tylko tyle ściekło :PNFPNorth-West
2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
WARSZTAT www.dsize.pl
->CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]
Komentarz
-
Komentarz