podłokietnik

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • JanuszSz
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 2835
    • Superb II combi (3T5)

podłokietnik

damian, no to zrób tak jak kolege handzol, - wsadził czujki w ta osłone przeciwsłoneczna nad lusterkiem

Zbilansowana dieta to piwo w obu dłoniach.
  • rafaltd
    Classic
    • 2006
    • 7

podłokietnik

Czy ktoś z szanownych forumowiczów ma, czy też spotkał się z podłokietnikiem z tej aukcji. Na zdjęciach wygląda całkiem przyzwoicie, tylko ciekawe jak z jakością.

Komentarz

• jlupino
      Rider
      S_OCP Member
      • 2006
      • 362

Szczerze mowiąc,bardzo podobny do oryginalnego.No,moze ciut nizszy,ale budowa prawie identyczna.
      Jaro

Komentarz

• nico21
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 2640
        • Volkswagen

jak dla mnie to moja jest wyposazona fabrycznie wpodłokietnik i jest idealnie. Ten wydaje mi sie za niski :/ ale to juz kwestia kazdego osobno.
        DACAR.team

Komentarz

• Paweł T
          Elegance
          • 2006
          • 784

bo ten jest chyba z passata, tam jest trochę niższy tak mi się wydaje
          TDI ASV 140KM 300Nm

Komentarz

• Czader
            Ambiente
            • 2005
            • 145

Witam, tez przymierzam sie zeby kupic ten podlokietnik - moze ktos dac zdjecie podlokietnika oryginalnego zrobione pod tym samym katem co to na tej aukcji ( to pierwsze od lewej na gorze - pojawia sie jako duze jak sie kliknie linka) - bedzie widac o ile ten i czy w ogole jest nizszy od oryginalnego ....
            Czader

OCTA COMBI 2003 ALH

Komentarz

• Bouli
              Rider
              S_OCP Member
              • 2006
              • 739

Tez go ogladalem i powiem Wam ze mi sie tez podoba bo jest bardzo podobny to oryginalnego, nie to co te badziewie wygladajace jak blyszczacy klocek ktorych pelno na allegro. Jak ktos z Was sie zdecyduje to wrzuccie jakies fotki na strone
              Pozdro
              Bouli
              Była: Czarna perła 1.6BFQ Ice
              Perfect service by DobryGrześWawa :kciukgora
              Jest: Opel Vectra Estate Sportline 1.9 CDTI Zdrowa seria :twisted: (miało być 150KM/320Nm a jest 164.9KM/362.3Nm)

Komentarz

• ===Tomy===
                Rider
                • 2006
                • 552

Podłokietnik na 100% zerżnięty z oryginału więc kupujcie póki jeszcze nie zajął się tym Urząd Patentowy :diabelski_usmiech
                Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
                Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
                Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

Komentarz

• Maicroft
                  Moderator
                  S_OCP MemberModeratorr
                  • 2004
                  • 25757
                  • Audi

===Tomy===, Akurat urzad to sie tym nie zajmie sam, co najwyzej fabryka, ktora je robi, moze wystapic do urzedu. A to troche niestety potrwa, wiec jeszcze jakis czas beda w sprzedazy :roll:
                  Spritmonitor.de

Komentarz

• Fery
                    Ambiente
                    • 2006
                    • 236

Kolega kupił podłokietnik do octy z typu uniwersalny i jego jakość spasowania jest straszna, skrzypi niesamowicie przy każdym dotknięciu.

Komentarz

• rezon
                      RS
                      • 2006
                      • 1894
                      • Volvo
                      • AKL 1.6 MPI 101 KM
                      • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Maicroft
                      Akurat urzad to sie tym nie zajmie sam, co najwyzej fabryka
                      chyba na razie wzory części zamiennych nie są chronione ale nie jestem pewien. Producenci samochodów się odgrażają, że jak do firmowych salonów UE nakaże wprowadzenie "części o jakości porównywalnej" to zaczną chronić swoje częśći. Prawie napewno są chronione natomiast patenty zastosowane w częściach np. jakaś unikalny zawias, ale w podłokietniku??? Wygląda na zdjęciach OK, komentarze też OK, można zawsze napisać do tych co wystawiali komentarze i poprosić o zdjęcia

Komentarz

• nico21
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2005
                        • 2640
                        • Volkswagen

w aukcji poniżej jest oryginalny podłokietnik ze skody octavi I i tanszy od tego na początku posta

[ Dodano: Pią 03 Lis, 06 00:02 ]
                        a tutaj jeszcze taniej

DACAR.team

Komentarz

• Rudi
                          Ambiente
                          • 2006
                          • 195
                          • Octavia II combi (1Z5)
                          • AXR 1.9 TDI PD 101 KM
                          • CAYC 1.6 TDI CR 105 KM

Re: podłokietnik

Zamieszczone przez rafaltd
                          Czy ktoś z szanownych forumowiczów ma, czy też spotkał się z podłokietnikiem z tej aukcji. Na zdjęciach wygląda całkiem przyzwoicie, tylko ciekawe jak z jakością.
                          Odgrzewam kotleta.

Kupił już ktoś ? Aukcje idą facetowi , sprzedaż się kręci . Może ktoś z OCP już ma i zrobi recenzję .

Pozdro
                          W wyborach miss, stwierdzenie "Dać za wygraną" nabiera zupełnie innego znaczenia.

Komentarz

• Colgate
                            Classic
                            • 2005
                            • 9

Ja też interesowałem się tym podłokietnikiem - okazało się jednak, że nie pasuje do Leona. Ten z pierwszej aukcji na samej górze jest do O1 - a czy jest z nim wszystko ok to chyba najlepiej zapytać allegrowiczów, którzy go zakupili - można do nich wysłać maila z zapytaniem czy pasuje i jak się sprawuje :wink:

Komentarz

• TAXI
                              Classic
                              • 2005
                              • 36

Witam
                              Tak na moje to w orginale dolna łapa jest zrobiona ze stali i mocowana na trzy sruby w tym jedna z taką fikuśną nakrętką, przynajmniej u mnie.Kolega kupił podobny też z łapą alu i pekła zaraz po pierszym dokręceniu.Reszta podłokietnika czyli góra prawie identyczna jak orginał.Wasz wybór, ja bym nie kupił bo bałbym się oprzeć całym ciężarem.
                              Pozdrawiam

Komentarz

• arnold
                                Classic
                                • 2006
                                • 8

Witam wszystkich.
                                Niestety podłokietnik z aukcji allegro przytaczanej na początku tematu nie pasuje do O1. Chodzi konkretnie o łapę, która ma trochę inny kształt w golfie IV i O1. Nie da rady przymocować trzeciej śruby- tej od strony fotela kierowcy, oraz gniazdo zapalniczki koliduje z łapą- nie można wówczas z powrotem zamontować tunelu środkowego.
                                Na dodatek sprzedawca twierdził, że wygląd i jakość są prawie identyczne z oryginałem. Prawie robi jak wiadomo ogromną różnicę. Wygląd jest co prawda zbliżony, ale jakość pozostawia dużo do życzenia- tandetny plastik, taki sobie materiał tapicerski, bardzo niestaranne wykonanie elementów metalowych (to jakiś "szajs-metal" cały w opiłkach).
                                Całe szczęście, że sprzedawca bez problemu zwrócił mi pieniądze po odesłaniu podłokietnika.
                                Pozdrawiam.
                                arnold

Komentarz

• LuLs
                                  Ambiente
                                  S_OCP Member
                                  • 2006
                                  • 147

Zamieszczone przez arnold
                                  Witam wszystkich.
                                  Niestety podłokietnik z aukcji allegro przytaczanej na początku tematu nie pasuje do O1. Chodzi konkretnie o łapę, która ma trochę inny kształt w golfie IV i O1. Nie da rady przymocować trzeciej śruby- tej od strony fotela kierowcy, oraz gniazdo zapalniczki koliduje z łapą- nie można wówczas z powrotem zamontować tunelu środkowego.
                                  Na dodatek sprzedawca twierdził, że wygląd i jakość są prawie identyczne z oryginałem. Prawie robi jak wiadomo ogromną różnicę. Wygląd jest co prawda zbliżony, ale jakość pozostawia dużo do życzenia- tandetny plastik, taki sobie materiał tapicerski, bardzo niestaranne wykonanie elementów metalowych (to jakiś "szajs-metal" cały w opiłkach).
                                  Całe szczęście, że sprzedawca bez problemu zwrócił mi pieniądze po odesłaniu podłokietnika.
                                  Pozdrawiam.

Niestety - potwierdzam każde zdanie na temat tego wyrobu. Mi przy próbie montażu pękło właśnie mocowanie tej łapy. Z daleka może i wygląda jak oryginał ale przy bliższych oględzinach to straszna tandeta ( z samego podłokietnika wypadły mi dwie jakieś śrubki - pewnie pozostałość po niechlujnym montażu jakiś skośnookich ). Wystrzegajcie się tego towaru. Jaka cena taka jakość
                                  Pozdrawiam

Komentarz

Pracuję...