[Inne] zakup nowej Octavii

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • cezar
    Classic
    S_OCP Member
    • 2008
    • 37

Sorry moze glupie pytanie ale w tej chlodnice jest woda nie musze pozniej dobijac klimy czynnikiem. Bo mysle ze moge o sam zrobic, kolejna wizyta u mechanika bedzie wydatek. a jezeli to trzeba odkrecic i posmarowac albo zalozyc uszczelke to tyle to potrafie. haha
  • krzys301
    Ambiente
    • 2007
    • 244
    • Octavia I (1U2)
    • BFQ 1.6 MPI 102 KM

witam, tak jak w tytule, byłbym zainteresowany zakupem nowej Octavi Tour lub Octavi II 1.6 z LPG tzw fabrycznym, ewentualnie 1.4 TSI , badz 1.6 TDI. Chodzi mi o samochod tani w dojazdach do pracy.
    Chodzi mi o możliwie niską cenę ( jak każdemu) , dlatego pozwoliłem sobie tu napisać.
    Pozdrawiam i licze na odzew

Komentarz

• Dzida
      RS
      • 2006
      • 2253

Zamieszczone przez krzys301
      zakupem nowej Octavi Tour lub Octavi II 1.6 z LPG tzw fabrycznym, ewentualnie 1.4 TSI , badz 1.6 TDI.
      to zastanów się o co Ci chodzi bo różnica w cenie zakupu to będzie pewnie ze 20 klocków. . .

Komentarz

• ary
        Rider
        • 2011
        • 634

popytaj u forumowych dealerów o ofertę, najtaniej to tur z gazem wychodzi oczywiście
        O2 Scout 1.8 TSI

Komentarz

• krzys301
          Ambiente
          • 2007
          • 244
          • Octavia I (1U2)
          • BFQ 1.6 MPI 102 KM

akurat z tego co pomału szukałem to różnica miedzy Octavią II a Tourem z LPG siegała 8 tyś zł , a z doświadczenia wiem, ze dealerzy maja szeroki zakres promocji)))))))))))

Komentarz

• ary
            Rider
            • 2011
            • 634

Może będzie pomocne
            O2 Scout 1.8 TSI

Komentarz

• Morgoth
              L&K
              • 2010
              • 1116

z doświadczenia wiem, ze dealerzy maja szeroki zakres promocji)))))))))))
              Ale czy na pewno?

W UK jest obecnie oferta na Octavię SE Connect ze zniżką 25% (z 18.650 GBP na 13.990 GBP). W pakiecie aluski, klima automatyczna, Bluetooth, lakier metallic szary lub srebrny. To się nazywa promocja. Znajdziesz taką w PL?
              Morgoth

Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
              G.B.Show

Komentarz

• krzys301
                Ambiente
                • 2007
                • 244
                • Octavia I (1U2)
                • BFQ 1.6 MPI 102 KM

czasami kupujemy samochod do firmy, auto ,które kosztowało 125 tyś zl dla kowalskiego , chcieli nam sprzedać za 100 tyś.

Komentarz

• piociel
                  Rider
                  • 2010
                  • 526
                  • Volkswagen

krzys301, jeżeli ma być tanio to tylko 1,6 z LPG
                  Był: VWCaddy 1,9 TDI, Superb 2,0 TDI, Ceed 1,6 CRDI, OII 1,4 TSI, Astry: G - 1,6 8V, H - 1,7 CDTI, Skoda 105, Maluch.
                  Jest jeszcze Fabia II CGGB, ale tu nie ma o czym pisać.

Komentarz

• Morgoth
                    L&K
                    • 2010
                    • 1116

Zniżki na poziomie 20-24% są normalne w Fiacie, Fordzie, Oplu czy Renaulcie. Często chodzi o modele z dieslami i bogato wyposażone, ale biorąc je np. w leasingu i tak się opłaca.

Jeśli czytujecie Auto Świat (to nie reklama !!!), to w tabelce z cenami podają drugą cenę z Autosalon24, która ukazuje jakiego poziomu zniżek można się spodziewać po danej marce.

Niektóre naprawdę wyglądają bardzo atrakcyjnie, chociażby z aktualnego numeru:
                    - Ford Fiesta zamiast 49.290 zł w Autosalon24 kosztuje 46.300 zł,
                    - Peugeot 208 z 49.900 zł do 46.000 zł.
                    To na dzień dobry.
                    Morgoth

Rozsądni ludzie dostosowują się do świata, nierozsądni nieugięcie starają się dostosować świat do siebie.
                    G.B.Show

Komentarz

• Ceed1
                      Rider
                      • 2012
                      • 461

I to są atrakcyjne ceny? Takie to może dostać ktoś z ulicy.

Komentarz

• Agamek12
                        RS
                        S_OCP Member
                        • 2006
                        • 9935
                        • Ford

krzys301, w AutoWimar w zeszły piątek za ~51kzł można było wyjechać srebrną O2Tour z gazem, pakietem optimum i tylną wycieraczką. Nie wiem czy to super oferta, ale takich aut zostało im już raptem kilka. Na otomoto można znaleźć ogłoszenia z jeszcze minimalnie tańszymi autami.
                        Adam... Używam:
                        Rolka: e11FL 97KM/130Nm
                        Passek: B6 175KM/366Nm

Komentarz

• krzys301
                          Ambiente
                          • 2007
                          • 244
                          • Octavia I (1U2)
                          • BFQ 1.6 MPI 102 KM

dzięki, za reakcje
                          autka szukałem pomocnie dla kolegi z pracy, ale niestety, czy stety, on wybrał używanego Passata ( 2009 za 46 tys z 120 tyś km ,lubi sie pokazac ), choć Tour moim zdanie to faja sprawa.

Komentarz

• marlej108
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 4976
                            • Octavia III (5E3)
                            • CJZB 1.2 TSI 86 KM

ooo Krzys301 - widze ze kolega z Elblaga - wczoraj wlasnie tam bylem :-)))

ps. za 54k mozna miec O2 FL 1.4 TSI w wersji Family to nie wiem jaki sens byloby brac Toura za 51k....
                            http://forum.octaviaclub.pl/forum/mo...erwone-skodari
                            Spalanie - Motostat.pl

Komentarz

• exportsubripp
                              Rider
                              • 2010
                              • 304

Zamieszczone przez Morgoth
                              Ale czy na pewno?

W UK jest obecnie oferta na Octavię SE Connect ze zniżką 25% (z 18.650 GBP na 13.990 GBP). W pakiecie aluski, klima automatyczna, Bluetooth, lakier metallic szary lub srebrny. To się nazywa promocja. Znajdziesz taką w PL?
                              mój brat pracuje w banku , jest w kadrze menagerskiej , dostaje budżet na auta dla pracownikow , promocje sa niesamowite, kupuja auta przez jakas firme zewnetrzna ktora negocjuje dla nich takie obniżki ze masakra, raz mi mówil ze kupują kilkadziesiąt opli corsa i dealer daje im je praktycznie poniżej swojej ceny zakupu , nie mógł zrozumiec jak im sie to oplaca , ale ci tłumaczyli ze przy takich wiekszych zamówieniach oplaca im sie stracic na tym bo dostaja jakis dodatkowy bonus od producenta za to że tylke sztuk sprzedali i dodatkowo na leasingu zarabiają. Np ostratnio mówil ze brał dla dyrektora opla insignia w najwiekszym wypasie jaki moze byc w oplu , łącznie nawet z tv w zagłówkach , i cena podstawowa byla chyba ponad 140 tys a dostali go za 112 tys
                              Napisane za pomocą batonika KitKat

Komentarz

• Northeusz
                                RS
                                • 2010
                                • 1677
                                • Octavia I (1U2)
                                • AUM 1.8 20VT 150 KM

Zamieszczone przez exportsubripp
                                Zamieszczone przez Morgoth
                                Ale czy na pewno?

mój brat pracuje w banku , jest w kadrze menagerskiej , dostaje budżet na auta dla pracownikow , promocje sa niesamowite, kupuja auta przez jakas firme zewnetrzna ktora negocjuje dla nich takie obniżki ze masakra, raz mi mówil ze kupują kilkadziesiąt opli corsa i dealer daje im je praktycznie poniżej swojej ceny zakupu , nie mógł zrozumiec jak im sie to oplaca , ale ci tłumaczyli ze przy takich wiekszych zamówieniach oplaca im sie stracic na tym bo dostaja jakis dodatkowy bonus od producenta za to że tylke sztuk sprzedali i dodatkowo na leasingu zarabiają. Np ostratnio mówil ze brał dla dyrektora opla insignia w najwiekszym wypasie jaki moze byc w oplu , łącznie nawet z tv w zagłówkach , i cena podstawowa byla chyba ponad 140 tys a dostali go za 112 tys
                                Obniżka zacna, ale tutaj w przypadku tego Opla uczestniczy firma zewnętrzna, przy okazji zakup całej floty kilkudziesięciu samochodów, więc jak na jednej Insignii dla prezesa zejdą bardziej z ceny to nawet tego nie odczują. Warto zauważyć, że Morgoth pisze o zniżkach dla szarego człowieka z ulicy, a nie dla firmy kupującej całą flotę. To są dwie bardzo różne sytuacje .
                                Pozdrawiam
                                Northeusz

Komentarz

• Flame
                                  Elegance
                                  • 2010
                                  • 898

Oczywiście, że wiążąc się z jakimś dealerem tak jest, ja do firmy kupiłem już kilkanaście sztuk Skody i ceny są nieporównywalne z ofertami dla osoby przychodzącej z ulicy.

A co dopiero gdy za zakup się bierze korporacja, która za jednym zamachem kupuje ze 100 samochodów.
                                  ORIGINAL GERMAN AUDI A6 C7 AVANT 3.0 TDI 313KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...168233#1168233

ORIGINAL GERMAN AUDI QUATTRO 2.2 200KM- http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...460025#1460025

ORIGINAL CZECH SKODA FABIA MONTE CARLO 1.2 TSI 105KM - http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=906416#906416

Komentarz

Pracuję...