Wszystko opony z górnych półek... wiec co za różnica jaka marka.
[O1] Czyszczenie pływaka/czujnika paliwa
Zwiń
X
-
[O1] Czyszczenie pływaka/czujnika paliwa
Witam, panowie mam mały problem lecz bardzo uciążliwy, świruje mi wskaźnik paliwa, tzn zawiesza się na blacie bądź wskazuje więcej niż jest.
Przeszukałem forum ale nie trafiłem na nic, może ktoś podpowie jak i co po kolei żeby się dobrać do kosza i wyczyścić czujnik, może tam leży wina?
Styki przy zbiorniku sprawdziłem także to odpada...
Dziękuje z góry za wszelkie sugestie.
Pozdrawiam
-
-
maciejjeremy, nie wiem z jakiego powodu (może ktoś inny będzie bardziej obyty), ale w jesiennym okresie pływak w Octavii, jak i w kazdym innym aucie ma tendencję do "oszukwiania"" albo skakania po całej skali wskaźnika na desce rozdzielczej. Sam tez miałem pewnej jesieni z tym problemy, ale ustały same po 2-ch tygodniach, znajomy miał ten temat w BMW i jeszcze paru innych w różnych autach również. Może to zwykły splot okoliczności , ale nie wiem czemu ale u wszystkich problem wyskakiwał przy nagłym zmniejszeniu temperatury, a z takim ostatnio mamy do czynienia.Artur
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez r2rmaciejjeremy, nie wiem z jakiego powodu (może ktoś inny będzie bardziej obyty), ale w jesiennym okresie pływak w Octavii, jak i w kazdym innym aucie ma tendencję do "oszukwiania"" albo skakania po całej skali wskaźnika na desce rozdzielczej. Sam tez miałem pewnej jesieni z tym problemy, ale ustały same po 2-ch tygodniach, znajomy miał ten temat w BMW i jeszcze paru innych w różnych autach również. Może to zwykły splot okoliczności , ale nie wiem czemu ale u wszystkich problem wyskakiwał przy nagłym zmniejszeniu temperatury, a z takim ostatnio mamy do czynienia.
Komentarz
-
-
maciejjeremy, r2r, ja kiedyś w MB W124 300D miałem taki objaw, że wskazówka od paliwa latała raz na jakiś czas, po całej skali. Wyjmowałem czujnik ze zbiornika, myłem z osadów (tzw. czarny szlam dieslowski), nawet wymieniem na nówkę sztukę prosto z ASO za grubą kasę kupiony i sprowadzony prosto z Raichu i gówno to pomogło.
Okazało się że przyczyną tego zawirowania wskazówki była awaria wskaźnika (najprawdopodobniej zaniki masy na wskaźniku poziomu paliwa). Wymieniem zestaw wskaźników w części gdzie był wskaźnik paliwa i jak ręką odjął...Oblicz ile więcej pali Twój samochód przez włączone światła w dzień:
http://dadrl.pl/bin/KosztySwiatelMijania.zip
Jacy ustawodawcy takie prawo. Jakie prawo taki kraj. Jaki kraj takie w nim życie...
Komentarz
-
Komentarz