Sonda lambda druga w katalizatorze numer z ETKA

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Madziuniusiek
    Classic
    • 2014
    • 6

piotrek_gdy, spoko, spoko, predzej czy pozniej rozkmini sie temat :P
  • daras1980
    Classic
    • 2012
    • 8
    • Octavia I combi (1U5)
    • AZJ 2.0 MPI 115 KM

Witam . Mam taki problem iż padła mi grzałka sondy lambdy tej drugiej w katalizatorze, oczywiscie pojawił sie zaraz check po podłaczeniu VAG-a dało ten blad z dwa razy skasować ( nr. błedu P 0141 ) , za trzecim razem juz na krótka mete i dlatego po zasiegnieciu opini postanowiłem wymienić cała ta sonde w mojej octavi , tylko teraz po udaniu sie po zakup sondy gosc mnie sie zapytał o nr. bo jest ich 50 rodzajów , zebrałem sie i wszedłem pod auto i nie znalazłem numeru na sondzie zadnego oczywiscie wiadome jak to bywa z czesciami pod autem nr. gina ale rozebrałem ta cała wtyczke i pojawił sie owy nr. 1 J0973824 A i zagłebiełem sie w szukaniu ale nic mi to niedało bo to jest tylko nr. wtyczki a numeru sondy nie moge zanlesc z orgianłu bo taki chce kupic może ktos cos wie jaki ewentualny jest ten numer piodam troche danych Octavia 2.0 benzyna 2003 r . po odczytaniu dekodera vin podaje mi ze silnik AZJ .
    daras1980

Komentarz

• Marian 2
      L&K
      • 2007
      • 1085
      • Octavia I combi (1U5)
      • AQY 2.0 MPI 115 KM

W AQY sonda przed katalizatorem: 06A906262Q, za katalizatorem: 06A906262F
      Różnią się przede wszystkim długością przewodów.
      Przypuszczam, że w AZJ będą takie same.

Komentarz

• Biały1
        Drive
        • 2012
        • 60
        • Octavia I combi (1U5)
        • AZJ 2.0 MPI 115 KM

Zamieszczone przez Marian 2
        W AQY sonda przed katalizatorem: 06A906262Q, za katalizatorem: 06A906262F
        Różnią się przede wszystkim długością przewodów.
        Przypuszczam, że w AZJ będą takie same.
        A czy możesz mi powiedzieć czy taki błąd oznacza również uszkodzoną sondę lambda
        komunikat po diagnostyce jest następujący
        19 722 Oxygen Lambda Sensor 01-S1
        P2366-3600 mam również silnik 2.0 w octavii z 2003 roku i skasowaniu tego błędu bardzo szybko się ukazał tak po 20 min lub 3-5 uruchomień silnika.

[ Dodano: Wto 23 Paź, 12 10:48 ]
        Marian 2,
        A czy możesz mi powiedzieć czy taki błąd oznacza również uszkodzoną sondę lambda
        komunikat po diagnostyce jest następujący
        19 722 Oxygen Lambda Sensor 01-S1
        P2366-3600 mam również silnik 2.0 w octavii z 2003 roku i skasowaniu tego błędu bardzo szybko się ukazał tak po 20 min lub 3-5 uruchomień silnika.

Komentarz

• daras1980
          Classic
          • 2012
          • 8
          • Octavia I combi (1U5)
          • AZJ 2.0 MPI 115 KM

po obejrzeniu wszytskich swoich ściag z kodami błędów nie znałazłem tych numerów co podłaes ale jesczez zobacze w jedenej tabeli tylko ze cos maja z serwewrem i sie nie moge zalogowac , a póki co to napisze ci tak ogólnie jak masz ten sam motor to ewentualnie taka sonda wytrzymuje 160 tyś , tak zwany okres miedzy przegladowy ewentualnie sprzwadzisz po stanie licznika czy już ma tyle przelatane a jak fajtycznie tyle bedzie to sonda do wymiany bo moze sie dziac wszytsko i wszytskie błedy kazde inne wyskakiwac .
          daras1980

Komentarz

• Biały1
            Drive
            • 2012
            • 60
            • Octavia I combi (1U5)
            • AZJ 2.0 MPI 115 KM

przebieg jesli jest prawdziwy to zbliza się właśnie do 160 tyś. a robiący diagnostykę komputerem stwierdził ze to sonda lambda pierwsza.

Komentarz

• daras1980
              Classic
              • 2012
              • 8
              • Octavia I combi (1U5)
              • AZJ 2.0 MPI 115 KM

witam . znalazłem na tej stronie pod tym numerem 19722/P3266 - Oxygen (Lambda) Sensor B1 S1: Internal Resistance Implausible .tu masz linka do swojego błedu z opisem ewentualnie przetłumacz go sobie w translatorze - tłumacza angielskiego : http://wiki.ross-tech.com/wiki/index.php/19722/P3266

[ Dodano: Czw 25 Paź, 12 11:42 ]
              i jeszcze ci dopwiem jesli bedziesz sie decydował na nową sonde bo taka mozesz brac tylko pod uwage to orginał jak najbardziej bo z zamiennikami lub uniwerslanymi jest ruletka ze po chwili znowu zabłysnie " check "

[ Dodano: Czw 25 Paź, 12 11:44 ]
              a po wyzej kolega marian2 podał ci nawet numer orginału do twojeo silnika .
              daras1980

Komentarz

Pracuję...