Witam. Jezdze Octavia 1.9TDi z 2000 roku. Ostatnio pojawila sie bardzo denerwujaca usterka ogrzewania tylnej szyby, przycisk ogrzewacza na desce rozdzielczej w ogole sie nie chce zalaczyc! Dioda sie pali gdy przyciskam palcem guzik ale za chwile przycisk odskakuje a dioda gasnie. Wczesniej szwankowalo troche, tzn. zalaczalo sie za ktoryms dopiero razem a teraz wcale. Co robic? Czy ktos moze cos podpowiedziec? Pozdrawiam.
Cholerka ja tesh mam ten problem....Przycisk działa, dioda sie swieci, ogrzewa szybe ale zostaja 2 paski nie ogrzane...
Bezpiecznik dziala, bo mialem spalony...jeszcze dzisiaj :P ..ale pan majster dał rade..
i nadal to samo, 2 paski nie dogrzane...
chyba tesh mam przerwane, ale u mnie kompletnie nic nie widać "gołym" okiem..
Planowany zakup CZESŁAWY w diesel'ku....KOMBI ma siem rozumieć.
Hej Arek, dzieki - rozebralem - sprezynka byla w innym miejscu a przesunela sie po instalacji radia - czy to nie dziwne? Pozdrawiam.
P.S. Co do sprawy niegrzejacych paskow, zanim polozymy przewodzacy klej na stale do odszukania przerwy mozna uzyc jakiegos plynu przewodzacego np. WD40 w sprayu, (przerwa w obwodzie paska - nie oznacza, ze ten pasek musi byc wydrapany w jednym miejscu, czasami naprawde ciezko znalezc luke)
Arek przede wszystkim folii nie zrywaj.Jeżeli zerwiesz folie na 90% ścieżki grzejące zostaną na niej i szybkę masz do wymiany.
Mój poprzedni samochodzik jak go kupiłem miał przyciemnione szybki przez jakiś partaczy.Chyba krzywo im sie przylepiła i ją zdarli.Niestety po ścieżkach tylko ładny ślad został.
Komentarz