Deo, 63mm 6sztuk 90stopni po 3 sztuki 45 i 60 stopni.
[O2] Tour 1.6 - Jak wam wchodzi wsteczny?
Zwiń
X
-
[O2] Tour 1.6 - Jak wam wchodzi wsteczny?
Mam problem w wrzuceniem wstecznego na postoju przy zgaszonym silniku. Pomaga wrzucenie jedynki lub dwójki i dopiero potem wsteczny.
Przy pracującym silniku też nie zawsze uda się mi wrzucić za pierwszym razem. Czasami wchodzi po kilku próbach.
Czy to normalne? Czy zgłaszać problem w ASO. Jak jest u was?
Inna sprawa, że w ogóle skrzyni biegów w Tourze nie określiłbym jako pracująca aksamitnie...
-
-
Re: Tour 1.6 - Jak wam wchodzi wsteczny?
Zamieszczone przez KenuMam problem w wrzuceniem wstecznego na postoju przy zgaszonym silniku. Pomaga wrzucenie jedynki lub dwójki i dopiero potem wsteczny.
Przy pracującym silniku też nie zawsze uda się mi wrzucić za pierwszym razem. Czasami wchodzi po kilku próbach.
Inna sprawa, że w ogóle skrzyni biegów w Tourze nie określiłbym jako pracująca aksamitnie...
U mnie tez czasami przychacza - moze nie wsteczny. Aso na gwarancji olalo temat twierdzac ze to normalne i takie juz uroki.
Sprawdz poziom oleju w skrzyni - notorycznie nie SKODA nie dolewa.
Regulacja ciegien tez moze pomoc ale to tzeba byc twardym w ASO :diabelski_usmiech
Komentarz
-
-
ja u siebie zauważyłem że można powiedzieć zawsze jak chcę wrzucić jakikolwiek bieg po wciśnięciu sprzęgła to wchodzi on z takim dodatkowym niedużym oporem jakby trzeba było coś popchnąć dodatkowo. jak już wrzucę bieg i nie puszczę sprzęgła to kolejne inne czy nawet ponownie ten sam wskakuje zdecydowanie lżej - bez tego oporu. Zauważam to głownie na postoju przy wrzucaniu kolejnych biegów podczas jazdy jest OK. Czasami wsteczny też mi nie wskoczy za pierwszym razem ale jest to na tyle rzadkie że tego nie zauważam. Natomiast co do ASO to strata czasu bo z takim czymś nic nie wskóramy. musiał by całkowicie nie wchodzić - ten typ tak ma najelpsza odpowiedź zdaniem ASO
Komentarz
-
-
Re: Tour 1.6 - Jak wam wchodzi wsteczny?
Zamieszczone przez KenuMam problem w wrzuceniem wstecznego na postoju przy zgaszonym silniku. Pomaga wrzucenie jedynki lub dwójki i dopiero potem wsteczny.
Komentarz
-
Komentarz