tak sie tłukli pod czas wojen krzyzowych a problem dalej nie rozwiazany ... chlop zywemu nie popusci? dajcie sobie na luz, i idzcie na piwo ....
Drżenie maski po przekroczeniu 170km/h
Zwiń
X
-
Drżenie maski po przekroczeniu 170km/h
Ostatnio zauważyłem, że jak przekrocze 170km/h to zaczyna mi drżec maska. Najbardziej przy podszybiu oraz przy lampach. Nie zauwazyłem zeby ze wzrostem predkosci zwiekszało sie to drżenie - tak samo przy 170 jak i przy 200km/h.
Czy to normalne:?: Tez tak macie :?:
-
-
Jak podniesiesz maskę w obrębie przednich lamp po obydwu stronach są odbojniki. Można regulować ich wysokość przez wkręcanie lub wykręcanie. Podreguluj je i powinno być lepiej.O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
O III czarna liftback - reaktywacja
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez -Piotr-Jak podniesiesz maskę w obrębie przednich lamp po obydwu stronach są odbojniki. Można regulować ich wysokość przez wkręcanie lub wykręcanie. Podreguluj je i powinno być lepiej.
Chce sie dowiedziec czy u was tez tak jest, bo jesli tak to wywnioskowac by mozna ze to masa jest za mało sztywna i podmuch powietrza wprawia ja w te drzenie.
Komentarz
-
-
nico21 specjalnie dla ciebie :wink: sprawdzilem na obwodnicy i przy 170 nic nie drgalo szybciej balem sie mam jeszcze letnie kapcieops:
Jeśli nie chcecie zrezygnować z radości picia kawy, ale chcecie dbać o zdrowie, rozwiązanie znajdziecie tutaj. www.zbyszek.ganodermakawa.pl
Komentarz
-
-
nico21, też zauważyłem to zjawisko. Regulowałem wszystkim, tzn. położenie zawiasów, odbojniki gumowe, zamek maski, opory stałe (o tych chyba myślał -Piotr-, ).
Robota żmudna, przetestowałem kombinacje wszystkiego ze wszystkim.
Największe znaczenie miało położenie zamka w poziomie, chodzi o to aby maska zamykała się bez naprężeń "poziomych".
Znacznie pomogło, ale nie całkiem do końca. Wygląda na to, że maskę podnosi powietrze wciskające się między maskę i lampę. U mnie akurat dotyczy to strony kierowcy.
To samo zjawisko obserwowałem niegdyś w Golfie 3. Na pewno było to przy trochę niższych prędkościach, bo Golf jeździł tylko do 165 km/h.Pzdr, RomanS, Audi A6 Avant, 2,5 TDI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez RomanSWygląda na to, że maskę podnosi powietrze wciskające się między maskę i lampę. U mnie akurat dotyczy to strony kierowcy.
hmmm :roll: czyli bedzie trzaba jakos uszczelnic ta przestrzen.
RomanS, a drzy ci maska przy podszybiu :?:
[ Dodano: Nie 12 Lis, 06 21:01 ]
ZYBI68, no a u ciebie tego nie ma, czyli to kwestia chyba uszczenienia tych przestrzeni co wspominałem. Tylko zo zdrobic z tym drżeniem przy podszybiu :?:
Komentarz
-
-
bezduszny
Re: Drżenie maski po przekroczeniu 170km/h
Zamieszczone przez nico21Ostatnio zauważyłem, że jak przekrocze 170km/h to zaczyna mi drżec maska. Najbardziej przy podszybiu oraz przy lampach. Nie zauwazyłem zeby ze wzrostem predkosci zwiekszało sie to drżenie - tak samo przy 170 jak i przy 200km/h.
Przy prędkości 200km/h zapewne słychać pieśń religijną " U drzwi Twoich stoję Panie..." :P
A tak poważniej....
Czy aby masz wszystkie uszczelki ? Szczególnie te gumowe na lampach...
Przychodzi mi do głowy jeszcze możliwość "nabierania" lewego powietrza przez dół samochodu, jakaś uszkodzona czy częściowo luiźna osłona silnika.
Komentarz
-
nico21,
zwróć uwagę, czy przy zamykaniu maska układa się równo. Opuszczasz maskę delikatnie na zamek (ale nie zamykasz). Powinna leżeć tak, żeby koniec lewy był na tej samej wysokości co prawy i szczelinymiędzy maską i błotnikami powinny być równe. Podejrzyj też (to nie jest łatwe, najlepiej to widać gdy nie ma atrapy), czy ucho zamka maski wchodzi prosto w szczelinę zamka. Jeśli nie to przy zamykaniu zamek naciąga maskę w bok i napręża.
Ja dzwona nie miałem ale miałem zdejmowaną maskę. Uszczelki przy lampach mam, w przeciwieństwie do nowych Octavii (sąsiad ma 2 letnią Drive i już nie montowali, nie mówię już o obecnych TOUR (zaraz mi skojarzyło z "wersją zubożoną Poloneza" sprzed lat), gdzie już niedługo zostanie pewnie sam silnik i koła :lol:
Aha, drżenia od strony podszybia nie zaobserwowałem, ale przyznaję, że nie koncentrowałem się zbytnio na tym fragmencie, więc na 100 % to nie wiem.Pzdr, RomanS, Audi A6 Avant, 2,5 TDI
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez bezdusznyA tak poważniej....
Czy aby masz wszystkie uszczelki ? Szczególnie te gumowe na lampach...
Przychodzi mi do głowy jeszcze możliwość "nabierania" lewego powietrza przez dół samochodu, jakaś uszkodzona czy częściowo luiźna osłona silnika.
Komentarz
-
-
bezduszny
nico21, od biedy możesz założyć też z tworzywa ABS (na allegro są takie) od dizla... o dziwo też pasuje a jest większa.
Komentarz
-
Zamieszczone przez nico21że jak przekrocze 170km/h to zaczyna mi drżec maskanasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
nico21 a jak otwiera sie maska ja zaobserwowalem przy odciaganiu linki bardziej ciezka prace niz u innych moze tak jak inni pisza "ustawic zamek"Jeśli nie chcecie zrezygnować z radości picia kawy, ale chcecie dbać o zdrowie, rozwiązanie znajdziecie tutaj. www.zbyszek.ganodermakawa.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez djczaswasyl, a przy 300 widzisz jak cie twoje konie wyprzedzająnasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
Komentarz