Ktore ASO w Warszawie ?

Zwiń
X
Zwiń
  • Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Piotr_T
    Rider
    S_OCP Member
    • 2006
    • 479

Zamieszczone przez szkoda
    to znaczy, ze jestes juz po gwarancji, czy ja olales :?:
    Ale akurat serwis R-W w Piasecznie jest na liscie ASO na stronach WWW Skody.

Komentarz

• szkoda
      RS
      S_OCP Member
      • 2005
      • 22543

Zamieszczone przez Piotr_T
      Ale akurat serwis R-W w Piasecznie jest na liscie ASO na stronach WWW Skody.
      gdzie to widziales, bo nie moge znalezc ops:
      saport techniczny baj DGW
      była BKD+DSG '05 120kkm
      była BXE '08 190kkm
      no i nie ma :-)

Komentarz

• miecz
        Ambiente
        • 2006
        • 234

ja też to widziałem (chyba gdzieś na stornach SAP) i dlatego w ogóle pytałem o ten serwis

Komentarz

• Piotr_T
          Rider
          S_OCP Member
          • 2006
          • 479

Zamieszczone przez miecz
          ja też to widziałem (chyba gdzieś na stornach SAP) i dlatego w ogóle pytałem o ten serwis
          Wchodzi sie normalnie na www.skoda.com.pl i klikasz "Serwis" potem znajdujesz mazowieckie i Piaseczno. Wlasnie dzwonilem i dostalem informacje, ze maja autoryzacje Skody, wymiana oleju w 1.8T to 80zl robocizna i ~ 30zl za filtr (w praktyce pewnie x2 jak sie okaze, ze QG1 ma inny filtr). Ja juz zamowilem olej (Motul e-tech 0W-40 5l za 224zl) i bede sie po poludniu umawial na wymiane (moze do konca tygodnia sie zmieni).

Komentarz

• hubik
            Drive
            S_OCP Member
            • 2006
            • 77

Jest na stronach SAP - Dealerzy i Serwis i na mapce mazowieckie i Piaseczno.
            Ja chyba też tam spróbuję (mieszkam blisko), bo strasznie mnie wystraszyliście z tą niekompetencją serwisów Skody Teraz sobie tylko wyobrażam jak ujeżdzają moją Skodzinę, bo jak mówili, nie mieli jeszcze okazji jeździć 2.0 TDI + DSG :/
            DSG

Komentarz

• szkoda
              RS
              S_OCP Member
              • 2005
              • 22543

Zamieszczone przez hubik
              Jest na stronach SAP - Dealerzy i Serwis i na mapce mazowieckie i Piaseczno.
              rzeczywiscie, sorry, kurcze, gdyby rzeczywiscie byli lepsi...
              jakos ogolnie nie mam zaufania do serwisow, na te podobno najlepsze (toyota), tez juz sie ponacinalem...
              była BKD+DSG '05 120kkm
              była BXE '08 190kkm

Komentarz

• jarek_wt
                Ambiente
                S_OCP Member
                • 2005
                • 154

Zamieszczone przez jarek_wt
                Chyba tak,
                Przecież napisałem wyraźnie że są "autoryzowany serwisem Skody". Nawet mają autoryzowaną pieczątkę , którą podbijają gwarancję.

Tak na marginesie : to właściel VW lub Audi może być lekko zdezorientowany , bo obsługa klienta serwisu paraduje w ubrankach Skody, zresztą całkiem gustownych.

pozdrawiam
                Jarecki
                Octavia II, 2.0 TDI, Elegance

Komentarz

• szkoda
                  RS
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 22543

Zamieszczone przez jarek_wt
                  Przecież napisałem wyraźnie
                  wyraznie to napisales: "chyba"
                  dzieki!
                  była BKD+DSG '05 120kkm
                  była BXE '08 190kkm

Komentarz

• markowski
                    Ambiente
                    • 2006
                    • 224

Piotr_T, zmien sobie olej sam - to przeciez zadna filozofia. ASO w ostatecznosci - jestem przewrazliwiony po tym jak ostatnio na Modlinskiej - przeglad po 15 tys. (olejowy) - probowali mnie naciagac w sposob mocno prymitywny a pan nie za bardzo mial pojecie o czym mowi...
                    pozdrawiam
                    Markowski
                    OI AXR 06 185@377

Komentarz

• Piotr_T
                      Rider
                      S_OCP Member
                      • 2006
                      • 479

Zamieszczone przez markowski
                      Piotr_T, zmien sobie olej sam - to przeciez zadna filozofia. ASO w ostatecznosci - jestem przewrazliwiony po tym jak ostatnio na Modlinskiej - przeglad po 15 tys. (olejowy) - probowali mnie naciagac w sposob mocno prymitywny a pan nie za bardzo mial pojecie o czym mowi...
                      Nie mam gdzie zlac to po pierwsze, a po drugie to nie wiem jaki filtr oleju, podejrzewam, ze do QG1 i QG2 moga byc rozne filtry (np. ten co mam teraz ma napis 30000km, pewnie trzeba bedzie dac taki sam).

Komentarz

• RomanS
                        Elegance
                        • 2004
                        • 804

Zamieszczone przez Piotr_T
                        markowski napisał/a:

Nie mam gdzie zlac to po pierwsze, a po drugie to nie wiem jaki filtr oleju, podejrzewam, ze do QG1 i QG2 moga byc rozne filtry (np. ten co mam teraz ma napis 30000km, pewnie trzeba bedzie dac taki sam).
                        Możesz zawsze kupic filtr w ASO i jechać do Norauto czy Shella, gdzie za wymianę zapłacisz 20 zł, ewentualnie może kilka zł więcej, ale nie będzie to 80 zł za czynność tak prostą, że.... :lol:
                        Pzdr, RomanS, Audi A6 Avant, 2,5 TDI

Komentarz

• miecz
                          Ambiente
                          • 2006
                          • 234

no ale przecież muszą chyba wpisać coś do książki gwarancyjnej, nie?

Komentarz

• Piotr_T
                            Rider
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 479

Zamieszczone przez RomanS
                            Możesz zawsze kupic filtr w ASO i jechać do Norauto czy Shella, gdzie za wymianę zapłacisz 20 zł, ewentualnie może kilka zł więcej, ale nie będzie to 80 zł za czynność tak prostą, że.... :lol:
                            Moge, ale jak cos sie sie spie...rzy, a ja nie bede mial kwitu z ASO, ze zmienilem, a jakims cudem (wydaje sie to niemozliwe, ale ja mam pecha w zyciu) dojda, ze zmienialem to leze i kwicze. Wole juz odzalowac kase w ASO, ale spac spokojnie.

[ Dodano: Wto 14 Lis, 06 19:22 ]
                            Zamieszczone przez miecz
                            no ale przecież muszą chyba wpisać coś do książki gwarancyjnej, nie?
                            Nie musza, to jest wymiana, ktora nie jest powiazana z przegladem i nie jest tez naprawa gwarancyjna. Jedyne co, to warto zachowac fakture na pozniej.

Komentarz

• markowski
                              Ambiente
                              • 2006
                              • 224

Piotrze nie popadajmy w przesade - przeciez opon na zimowe nie zmieniasz w serwisie w obawie o utrate gwarancji. Wymien olej sam - jezeli nie masz mozliwosci sam - zrob to w jakims shell auto serv. Widzialem mechanika ktory wymienial olej w moim aucie - nawet nie wymienil tych gumowych uszczelek sprzedawanych razem z filtrem oleju - ja zrobilem to o wiele profesjonalniej. Naprawde nie ma co sie szczypac.

No chyba ze koszty nie sa dla Ciebie istotne - wtedy polecam serwis na Jagielonskiej - zedra Cie finansowo, wleja niewiadomo jaki olej i pewnie nawet wstepluja do ksiazki gw.
                              pozdrawiam
                              Markowski
                              OI AXR 06 185@377

Komentarz

Pracuję...