Antykradzieżowa blokada skrzyni biegów DSG

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Masmo
    L&K
    • 2005
    • 1145

Zamieszczone przez bezduszny
    ....... Zabiera sprzęt i idzie po samochodzik.......
    Jeśli blkada jest zrobiona pożądnie: hartowana stal wysokiej wytrzymałości i mały kluczyk nie jest to tak łatwo przejść. Zrywaki nie dają tak łatwo rady takiej blokadzie. Mechaniczne tego typu zabezpiecznia są najskuteczniejsze. Z trikami elektroniczymi zdolny złodziej da sobie radę. Ale ja wyznaję zasadę lepiej kilka różnych zabezpieczeń tańszych niż jakieś super drogie. Generalnie nie ma jak kałach... :zastrzelic :zastrzelic :zastrzelic :zastrzelic :zastrzelic :zastrzelic :zastrzelic :zastrzelic :zastrzelic :zastrzelic :zastrzelic :zastrzelic :zastrzelic :zastrzelic :zastrzelic :zastrzelic :zastrzelic :zastrzelic :zastrzelic :zastrzelic :zastrzelic :zastrzelic :zastrzelic :zastrzelic :zastrzelic :zastrzelic :zastrzelic :zastrzelic
    Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratoRS
      • 2004
      • 25757
      • Audi

A jeszcze coś takiego mi się przypomniało. Skrzynie automatyczne maja możliwość odblokowania tego zabezpieczenia od środka. Wynika to z faktu, że jeśli auto stanie i trzeba go wciągnąć na lawetę, to najczęściej silnik nie chodzi, czasem nawet przekręcenie kluczyka nie powoduje nic, i musi być opcja rozłączenia skrzyni.

Na pewno coś takiego jest we francach :wink:
      Spritmonitor.de

Komentarz

Miałem taka opcję w Maździe 626'94 V6... było miejsce na kluczyk i przekręcenie go powodowało zwolnienie skrzyni. Oczywiście kluczyk od zapłonu.

Komentarz

• tomek
          L&K
          • 2005
          • 1078

Zamieszczone przez Maicroft
          A jeszcze coś takiego mi się przypomniało. Skrzynie automatyczne maja możliwość odblokowania tego zabezpieczenia od środka. Wynika to z faktu, że jeśli auto stanie i trzeba go wciągnąć na lawetę, to najczęściej silnik nie chodzi, czasem nawet przekręcenie kluczyka nie powoduje nic, i musi być opcja rozłączenia skrzyni.

Na pewno coś takiego jest we francach :wink:
          tez mi sie taka funkcjonalnosc w Mondeo przypomina, taki maly kapselek pod ktorym cos jest
          O2FL RS | S2 | F2

Komentarz

• hubik
            Drive
            S_OCP Member
            • 2006
            • 77

Faktycznie jest coś takiego opisane w manualu. Można się tam dostać wyjmując popielniczkę i zdejmując obudowę drążka skrzyni...

[ Dodano: Sro 15 Lis, 06 08:43 ]
            Blokada zamontowana.
            Nie miałem dostępu do aparatu więc fotki cyknąłem telefonem (marna jakość).
            Blokada jak blokada - nic specjalnego - wygląda normalnie
            Nie jest to natomiast taki wyciagany bolec jaki miałem kiedyś w Corsie
            Blokada załączona:

Blokada otwarta:
            DSG

Komentarz

• LuKaS łomża
              Ambiente
              • 2006
              • 117

Jedyne słuszne rozwiązanie to odcięcie pompki paliwa. Otwarcie dżwi zajmuje 10sec, ominięcie odcięcia zapłonu 15sec a na blokadę wystarczy gaśnica. Zaś odcięcie pompki paliwa to już grubsza sprawa, bo trzeba wejść pod auto, bądz rozbebeszać tapicerke z tyłu na co nie ma czasu, pozatym standardowe alarmy to śmiech umieszczoen w tym samym miejscu. Godny polecenia jest alarm firmy której nazwy nie pamiętam jak mi się przypomni to napisze. Układ jest niewielki wiec można go umieścić w dowolnym miejscu co utrudnia prace zlodzieja. ehhhh pracowało sie troszke przy załadaniu alarmów.
              AUTO JEST BOGIEM, PRĘDKOŚĆ NAŁOGIEM, WYŚCIGI ZABAWA A DRIFT TO PODSTAWA

Komentarz

• Zoltar
                Rider
                • 2005
                • 722

Bezduszny...

Problem w tym, że "domowe odcięcia" są niemożliwe przez magistralę CAN... Klient, którego sprzedałem Octavię z DSG poprosił o blokadę i za 600 zł jego auto nie jest czymś łatwym do wyrwania... Lepsze to niż normalnie zamontowany alarm... Nie kumam tonu wypowiedzi w stylu "Jak się uprą, to wezmą", czy stwierdzenia, że wszystko jest to do przejścia... Oczywiście wszystko jest do obejścia... Ale lepiej mieć zabezpieczone auto, niż otwarte dla złodzieja...

Pozdro.
                www.soft-car.pl
                www.chiptuning-gdansk.pl

- Chiptuning silników benzynowych oraz diesla
                - Wyłączanie DPF
                - Hamownia Obciążeniowa

Komentarz

Zoltar,
                  Zamieszczone przez Zoltar
                  Nie kumam tonu wypowiedzi w stylu "Jak się uprą, to wezmą", czy stwierdzenia, że wszystko jest to do przejścia...
                  To bardzo proste.... i nie wiem czego nie kumasz.

Jak jest "ciśnienie" na określony samochód to po co sę włamywać..... jak można człowieka wysadzić z niego i zajmje to mnie czasu i nie niszczy się niczego.

Teraz ja nie rozumiem też jednego...

czy stwierdzenia, że wszystko jest to do przejścia... Oczywiście wszystko jest do obejścia
                  No to sam sobie tu odpowiadasz.

Ale lepiej mieć zabezpieczone auto, niż otwarte dla złodzieja...
                  Jeżeli takie zabezpieczenie jest widoczne z zewnątrz (np. taka blokada skrzyni) to tak jak by go praktycznie nie było, bo do obejścia tego można się przygotować... a wtedy to tylko opóźniacz o kilkanaście czy kilkadziesiąt sekund.

Komentarz

• Zoltar
                    Rider
                    • 2005
                    • 722

I sądzisz, że będą Cie "wysadzać" ze Skody ? :lol:

Ja bym chciał mieć blokadę... Sytuacja jadę do Warszawy, stawiam auto... Ktoś się na nie napala... Chce próbować... Widzi blokadę i rezygnuje, bo potrzeba więcej czasu... Nie buchnie go w 3 minuty...

Imho nie chciałbym zostać w innym mieście bez auta... I w takim przypadku Twój argument o przygotowaniu się itd. traci na znaczeniu...

Dziwny temat.

Nie chcesz zabezpieczać, nie zabezpieczaj... Lepiej mieć, niż nie...

Pozdro.
                    www.soft-car.pl
                    www.chiptuning-gdansk.pl

- Wyłączanie DPF
                    - Hamownia Obciążeniowa

Komentarz

Zoltar, nie chodzi o markę ale o zamówienie na określony samochód. Jeżeli jest to skoda, o nietypowym lub określonym wypasie (taka na przeszczep) to i skodę ukradą.

Jak myślisz... ile jeździ po Polsce O1 Celebrate 1.8T 4x4 liftback ?

Co do blokady...
                      Poczytaj w necie jak szybko giną takie samochody z takim zabezpieczeniem.

Nie chcesz zabezpieczać, nie zabezpieczaj... Lepiej mieć, niż nie...
                      Wczoraj się urodziłeś ? Tylko jedno jest zabezpieczenie na rynku ?

[ Dodano: Sob 09 Gru, 06 19:52 ]
                      Nie buchnie go w 3 minuty...
                      Za ten czas to pewnie i ze dwie

Komentarz

• Zoltar
                        Rider
                        • 2005
                        • 722

Zamieszczone przez bezduszny
                        Tylko jedno jest zabezpieczenie na rynku ?
                        A doczytałeś, że OII ciężej zabezpieczyć, niż OI ?

Samo auto w sobie jest dużo lepiej zabezpieczone.

I temat dotyczy OII z DSG... A nie OI gdzie możesz walnąć i 20 odcięć, nikt Ci nie zabrania.

Za ten czas to pewnie i ze dwie
                        Szczególnie w dzień przy ludziach :wink:

Ja pasuję...

Pozdro
                        www.soft-car.pl
                        www.chiptuning-gdansk.pl

- Wyłączanie DPF
                        - Hamownia Obciążeniowa

Komentarz

A doczytałeś, że OII ciężej zabezpieczyć, niż OI ?

Samo auto w sobie jest dużo lepiej zabezpieczone.
                          :shock: a to coś nowego....

Możesz coś więcej tym napisać ?

Komentarz

• LuKaS łomża
                            Ambiente
                            • 2006
                            • 117

ale jak napisałem wcześniej im bardziej auto jest zabezpieczone seryjnie tym jest łatwiejsze do kradzieży. Bo zabezpieczenia seryjne to ten sam schemat montowania. A te czasy, które wcześniej podawałem są czasami, które wystarczą na kradzież auta bez niszczenia zamków, stacyjki i ogolnie auta jak bedą chcieli ukraść auto to i tak ukradną. Tak jak napisal bezduszny :twisted:
                            AUTO JEST BOGIEM, PRĘDKOŚĆ NAŁOGIEM, WYŚCIGI ZABAWA A DRIFT TO PODSTAWA

Komentarz

Pracuję...