Zamieszczone przez bezduszny
Antykradzieżowa blokada skrzyni biegów DSG
Zwiń
X
-
Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
-
-
A jeszcze coś takiego mi się przypomniało. Skrzynie automatyczne maja możliwość odblokowania tego zabezpieczenia od środka. Wynika to z faktu, że jeśli auto stanie i trzeba go wciągnąć na lawetę, to najczęściej silnik nie chodzi, czasem nawet przekręcenie kluczyka nie powoduje nic, i musi być opcja rozłączenia skrzyni.
Na pewno coś takiego jest we francach :wink:
Komentarz
-
-
bezduszny
Miałem taka opcję w Maździe 626'94 V6... było miejsce na kluczyk i przekręcenie go powodowało zwolnienie skrzyni. Oczywiście kluczyk od zapłonu.
Komentarz
-
Zamieszczone przez MaicroftA jeszcze coś takiego mi się przypomniało. Skrzynie automatyczne maja możliwość odblokowania tego zabezpieczenia od środka. Wynika to z faktu, że jeśli auto stanie i trzeba go wciągnąć na lawetę, to najczęściej silnik nie chodzi, czasem nawet przekręcenie kluczyka nie powoduje nic, i musi być opcja rozłączenia skrzyni.
Na pewno coś takiego jest we francach :wink:O2FL RS | S2 | F2
Komentarz
-
-
Faktycznie jest coś takiego opisane w manualu. Można się tam dostać wyjmując popielniczkę i zdejmując obudowę drążka skrzyni...
[ Dodano: Sro 15 Lis, 06 08:43 ]
Blokada zamontowana.
Nie miałem dostępu do aparatu więc fotki cyknąłem telefonem (marna jakość).
Blokada jak blokada - nic specjalnego - wygląda normalnie
Nie jest to natomiast taki wyciagany bolec jaki miałem kiedyś w Corsie
Blokada załączona:
Blokada otwarta:
DSG
Komentarz
-
-
Jedyne słuszne rozwiązanie to odcięcie pompki paliwa. Otwarcie dżwi zajmuje 10sec, ominięcie odcięcia zapłonu 15sec a na blokadę wystarczy gaśnica. Zaś odcięcie pompki paliwa to już grubsza sprawa, bo trzeba wejść pod auto, bądz rozbebeszać tapicerke z tyłu na co nie ma czasu, pozatym standardowe alarmy to śmiech umieszczoen w tym samym miejscu. Godny polecenia jest alarm firmy której nazwy nie pamiętam jak mi się przypomni to napisze. Układ jest niewielki wiec można go umieścić w dowolnym miejscu co utrudnia prace zlodzieja. ehhhh pracowało sie troszke przy załadaniu alarmów.AUTO JEST BOGIEM, PRĘDKOŚĆ NAŁOGIEM, WYŚCIGI ZABAWA A DRIFT TO PODSTAWA
Komentarz
-
-
Bezduszny...
Problem w tym, że "domowe odcięcia" są niemożliwe przez magistralę CAN... Klient, którego sprzedałem Octavię z DSG poprosił o blokadę i za 600 zł jego auto nie jest czymś łatwym do wyrwania... Lepsze to niż normalnie zamontowany alarm... Nie kumam tonu wypowiedzi w stylu "Jak się uprą, to wezmą", czy stwierdzenia, że wszystko jest to do przejścia... Oczywiście wszystko jest do obejścia... Ale lepiej mieć zabezpieczone auto, niż otwarte dla złodzieja...
Pozdro.www.soft-car.pl
www.chiptuning-gdansk.pl
- Chiptuning silników benzynowych oraz diesla
- Wyłączanie DPF
- Hamownia Obciążeniowa
Komentarz
-
-
bezduszny
Zoltar,Zamieszczone przez ZoltarNie kumam tonu wypowiedzi w stylu "Jak się uprą, to wezmą", czy stwierdzenia, że wszystko jest to do przejścia...
Jak jest "ciśnienie" na określony samochód to po co sę włamywać..... jak można człowieka wysadzić z niego i zajmje to mnie czasu i nie niszczy się niczego.
Teraz ja nie rozumiem też jednego...
Zamieszczone przez Zoltarczy stwierdzenia, że wszystko jest to do przejścia... Oczywiście wszystko jest do obejścia
Zamieszczone przez ZoltarAle lepiej mieć zabezpieczone auto, niż otwarte dla złodzieja...
Komentarz
-
I sądzisz, że będą Cie "wysadzać" ze Skody ? :lol:
Ja bym chciał mieć blokadę... Sytuacja jadę do Warszawy, stawiam auto... Ktoś się na nie napala... Chce próbować... Widzi blokadę i rezygnuje, bo potrzeba więcej czasu... Nie buchnie go w 3 minuty...
Imho nie chciałbym zostać w innym mieście bez auta... I w takim przypadku Twój argument o przygotowaniu się itd. traci na znaczeniu...
Dziwny temat.
Nie chcesz zabezpieczać, nie zabezpieczaj... Lepiej mieć, niż nie...
Pozdro.www.soft-car.pl
www.chiptuning-gdansk.pl
- Wyłączanie DPF
- Hamownia Obciążeniowa
Komentarz
-
-
bezduszny
Zoltar, nie chodzi o markę ale o zamówienie na określony samochód. Jeżeli jest to skoda, o nietypowym lub określonym wypasie (taka na przeszczep) to i skodę ukradą.
Jak myślisz... ile jeździ po Polsce O1 Celebrate 1.8T 4x4 liftback ?
Co do blokady...
Poczytaj w necie jak szybko giną takie samochody z takim zabezpieczeniem.
Zamieszczone przez ZoltarNie chcesz zabezpieczać, nie zabezpieczaj... Lepiej mieć, niż nie...
[ Dodano: Sob 09 Gru, 06 19:52 ]
Zamieszczone przez ZoltarNie buchnie go w 3 minuty...
Komentarz
-
Zamieszczone przez bezdusznyTylko jedno jest zabezpieczenie na rynku ?
Samo auto w sobie jest dużo lepiej zabezpieczone.
I temat dotyczy OII z DSG... A nie OI gdzie możesz walnąć i 20 odcięć, nikt Ci nie zabrania.
Za ten czas to pewnie i ze dwie
Ja pasuję...
Pozdrowww.soft-car.pl
www.chiptuning-gdansk.pl
- Wyłączanie DPF
- Hamownia Obciążeniowa
Komentarz
-
-
bezduszny
Zamieszczone przez ZoltarA doczytałeś, że OII ciężej zabezpieczyć, niż OI ?
Samo auto w sobie jest dużo lepiej zabezpieczone.
Możesz coś więcej tym napisać ?
Komentarz
-
ale jak napisałem wcześniej im bardziej auto jest zabezpieczone seryjnie tym jest łatwiejsze do kradzieży. Bo zabezpieczenia seryjne to ten sam schemat montowania. A te czasy, które wcześniej podawałem są czasami, które wystarczą na kradzież auta bez niszczenia zamków, stacyjki i ogolnie autajak bedą chcieli ukraść auto to i tak ukradną. Tak jak napisal bezduszny :twisted:
AUTO JEST BOGIEM, PRĘDKOŚĆ NAŁOGIEM, WYŚCIGI ZABAWA A DRIFT TO PODSTAWA
Komentarz
-
Komentarz