immobilizer -problem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • wicher133
    Classic
    • 2007
    • 1

immobilizer -problem

wiem, ale jesli jest tak jak Maicroft napisal to obecny budżet tego nie wytrzyma. Trudno, przejade troche na tych 288 i potem zmienie jesli bedzie potrzeba.

Dziekuje za informacje, napewno wroce do tych informacji i rad w niedalekiej przyszlosci.
  • tasior
    Classic
    • 2006
    • 13

immobilizer -problem

siemanko. Mam problem z immobilizerem, mianowicie nie mogę nieraz uruchomić samochodu i mryga "ikonka" kluczyka. Prubowałem znaleść coś na ten temat w szukajce ale nic nie znalazłem ops: . Proszę o pomoc, za parę tygodni jadę w długą trasę (LONDYN-ELBLĄG)i nie chciałbym żeby mi po drodze nawalił. Z góry dzięki za pomoc :|

Komentarz

• NEOrADEk
      L&K
      • 2005
      • 1469

A akumulator nie siada? Nie stoi czasem po kilka dni autko?
      Jak jest za mało prądu to czasem jest objaw jakby immobilizer odcinał i klekocze tylko.
      Pozdro i szerokiej drogi!
      O2 1.6 MPI BGU (102KM/148Nm) '04 Amb. - pierwsza sztuka?
      "Now we are free and we will see you again but not yet, not yet!"

Uniden Pro 510XL+Hustler IC100

Komentarz

• tasior
        Classic
        • 2006
        • 13

nie akum. -OK. może być taka sytuacja że nie odpali na przykład rano albo nawet po godzinnej jeździe. Raz odpal a raz nie. Za którymś tam razem wkońsu odpali jak pomacham kluczykiem. Czy można to samemu jakoś naprawić. Jak będę w Polsce to wsawiam alarm a to wywalę :evil:

Komentarz

• djczas
          RS
          • 2005
          • 9612

tasior, bateria w kluczyku do wymiany najprawdopodobniej

Komentarz

• Kuvel
            Ambiente
            • 2006
            • 138

Zamieszczone przez djczas
            bateria w kluczyku do wymiany najprawdopodobniej
            Bateria w kluczyku zasila pilot centralnego zamka. Immobilizer działa na zasadzie indukcji elektromagnetycznej - bez baterii :szeroki_usmiech .

Był o tym wątek na forum - na centralce jest założona pętla indukcyjna, która spełnia jednocześnie funkję detektora (anteny). Kabelek, który do niej dochodzi lubi się luzować lub brudzić - osobiście nie rozbierałem więc więcej nie napiszę (wiem tylko jak było w Feli, bo tam rozbierałem :P )
            90 KM i uważam, że wystarczy - czy coś mi dolega ?

Komentarz

• splawik
              L&K
              S_OCP Member
              • 2006
              • 1292

Pętla indukcyjna jest w szklanej rurce. Żaden kabelek do niej nie dochodzi, wiec nie ma się co brudzić. Widać słabo już ta cewka trzyma, podjedź do ASO oni mi z tym coś robili (jakby "naładowywali" ceweczkę tą) i niech ci za darmo to zrobią bo by się zbłaźnili jakby kase wzięli.

Pozdrawiam

Oczywiście miałem na myśli kluczyk

A kabelek to fakt jest przy stacyjce nie doczytałem u kolegi wyżej.
              A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
              AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
              O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
              -------------------------------------------------
              Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG

Komentarz

• daneczek76
                RS
                S_OCP Member
                • 2006
                • 3642
                • Toyota

Czasami w takiej sytuacji do wymiany kabelek który idzie do stacyji on lubi sie popsuc najczęściej jego servis wymienia. Poszukaj gdzies na forum na ten temat jest.
                [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• ediver
                  Classic
                  • 2006
                  • 12

Zamieszczone przez Kuvel
                  Był o tym wątek na forum - na centralce jest założona pętla indukcyjna, która spełnia jednocześnie funkję detektora (anteny). Kabelek, który do niej dochodzi lubi się luzować lub brudzić
                  Też miałem ten problem, niestety w serwisie SKODY patrzyli na mnie z przerażeniem, gdy im to zgłaszałem. (najczęściej kończyło się głupkowatymi odpowiedziami - że przecież działa tylko czasami nie można uruchomić samochodu)

W czerwcu znalazłem informację na tym forum.
                  Odkręciłem dolną osłonę kierownicy (dwie śrubki - łatwy dostęp)
                  Zdjąłem malutką wtyczkę przy stacyjce.
                  Psiknąłem wtyczunię i gniazdko środkiem do połączeń elektrycznych typu "superkontakt"
                  Całość złożyłem i od tego czasu skończyły się problemy z immobilizerem.

Komentarz

Pracuję...