Zestawy xeonowe

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

djczas, ruszali widać całym reflektorem, u mnie czymś w środku...
    Nie wiem dokładnie czym, ale wyglądało to jak by część światła została "połozona".

Przy ścianie przed korektą część promienia każdej lamy xenonowej załamywała się od płaskiego o jakieś 40 stopni...

Po korekcie promień był płaski...

Efekt był extra.... pięknie oświetlona droga przed samochodem a nie pieknie oświetlone pobocze

Komentarz

• -Piotr-
      L&K
      S_OCP Member
      • 2006
      • 1018
      • Octavia III (5E3)
      • CHPA 1.4 TSI 140 KM

Na to wychodzi, że w lampach xenonowych może być dodatkowo regulacja ogniskowej.
      O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
      KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
      O III czarna liftback - reaktywacja

Komentarz

• przem1978
        Ambiente
        • 2006
        • 201

Zamieszczone przez bezduszny
        djczas, ruszali widać całym reflektorem, u mnie czymś w środku...
        Nie wiem dokładnie czym, ale wyglądało to jak by część światła została "połozona".

Przy ścianie przed korektą część promienia każdej lamy xenonowej załamywała się od płaskiego o jakieś 40 stopni...

Po korekcie promień był płaski...

Efekt był extra.... pięknie oświetlona droga przed samochodem a nie pieknie oświetlone pobocze
        mi też jest potrzebny tylko ten płaski ;-)
        Octavia Combi II 2.0 TDI 140 KM Elegance + xenony '07 Black Magic

Komentarz

• djczas
          RS
          • 2005
          • 9612

ja zastanawiam sie czy dało by sie zrobić coś takiego jak jest np w mondeo po przekroczeniu pewnej prędkości światła sie lekko podnoszą aby zasięg był większy

Komentarz

• Bartek_2012
            Ambiente
            • 2006
            • 208

Są dwa czujniki poziomowania xenonów, jeden z przodu przy lewym wahaczu i dtugi z tyłu przy prawym wahaczu. Jest tam również zespół regulacji ustawienia świateł - przy przednim wahaczu.
            BYŁO: 2,0 TDI Kombi Elegance Beż Sahara + (od: 22.10.06 - xenony, 28.10.06 - navi, 17.11.06 działający hak .....)
            JEST: Volvo S80 II D5
            JEST: BMW R1200GS Adventure

Komentarz

• przem1978
              Ambiente
              • 2006
              • 201

to by sie zgadzało, bo problem u mnie sie pojawił, po naprawie pokolizyjnej zawieszenia i wymiany samego reflektora, a wszystko dotyczyło lewej strony... i zdziwiło mnie, że mimo, ze prawy reflektor był nie ruszany, to oba światła świecą mi bliżej...

profilaktycznie zrobie "burzę" w serwisie ;-)
              Octavia Combi II 2.0 TDI 140 KM Elegance + xenony '07 Black Magic

Komentarz

• Maicroft
                Moderator
                S_OCP MemberModeratorr
                • 2004
                • 25757
                • Audi

Tam mozna sztucznie zmienic punkt 0 dla lampy i beda swiecic inaczej A sama regulacja tez bedzie ciagle.

A zeby pan przy regulacji nie mowil ze sie nie da, to proponuje pojechac na pustym baku oraz bagazniku na regulacje Wtedy jak bedzie normalnie auto zaladowane lampy pojda do gory, gorzej jak bedzie zapakowane az za bardzo :diabelski_usmiech
                Spritmonitor.de

Komentarz

• axpol
                  Ambiente
                  S_OCP Member
                  • 2006
                  • 116

Witam
                  Dziękuje kolegom za wypowiedzi tylko szkoda że powstalą niepotrzebna dyskusja
                  chodziło mi jakie może być zainteresowanie gdyż możemy sciągnąc;
                  zestawy xeonowe,przepływomierze,wachacze aluminiowe,czujnik przepustnicy,silniki krokowe,ząrówki,felgi

Komentarz

• Bartek_2012
                    Ambiente
                    • 2006
                    • 208

Dyskusja jest zawsze bardzo mile widziana, bo przecież po to tutaj się "spotykamy". Ja mam inny dylemat może ktoś wie czy poziomowanie xenonów odbywa sie tylko raz podczas np uruchamiania silnika czy dział non-stop podczas jazdy i poziomuje światła podczas pokonywania nierówności jezdni. Jeżdząc innymi samochodami z xenonkami nigdy nie potrafiłem ustalić czy poziomowanie odbywa się w danej chwili czy nie?.
                    BYŁO: 2,0 TDI Kombi Elegance Beż Sahara + (od: 22.10.06 - xenony, 28.10.06 - navi, 17.11.06 działający hak .....)
                    JEST: Volvo S80 II D5
                    JEST: BMW R1200GS Adventure

Komentarz

Poziomowanie następuje w sposób widoczny (skok lamp) przy stacie silnika w potem dynamicznie w zakeżności od infoermacji z czujników.

Komentarz

• Maicroft
                        Moderator
                        S_OCP MemberModeratorr
                        • 2004
                        • 25757
                        • Audi

Chyba ze kupimy sobie Lagune, tam tylko raz lampy sie ustawiaja, a potem jak doladujemy 300kg to juz nawet nie dygna :diabelski_usmiech
                        Spritmonitor.de

Komentarz

Zamieszczone przez Maicroft
                          Chyba ze kupimy sobie Lagune, tam tylko raz lampy sie ustawiaja, a potem jak doladujemy 300kg to juz nawet nie dygna :diabelski_usmiech
                          Eeeeeee to nawet nie wiedziałem, że z Laguny taka kupa... :shock:
                          Aż się wierzyć nie chce.... to prawie jak druciarstwo

Komentarz

Pracuję...