Witajcie. Czy ten schowek na okulary pasuje do O1 (rozstaw śrub)? Swoją drogą cena jest w/g mnie atrakcyjna biorąc pod uwagę, że inni mają > 95zł / szt.
A ze niby gdzie ten schowek mialby byc przymocowany? Zamiast raczki kierowcy tak? Bo "seryjnie-dodatkowo" schowki na okulary w O1 byly montowane chyba przy recznym...
Ale sori co do rozstawu srub to Ci nie pomoge. Musialbys zmierzyc
Daj znac jak sie zdecydujesz na kupno i uda Ci sie zamontowac
Bouli Była: Czarna perła 1.6BFQ Ice
Perfect service by DobryGrześWawa :kciukgora Jest: Opel Vectra Estate Sportline 1.9 CDTI Zdrowa seria :twisted: (miało być 150KM/320Nm a jest 164.9KM/362.3Nm)
A ze niby gdzie ten schowek mialby byc przymocowany? Zamiast raczki kierowcy tak?
a to nie ma być czasem zamiast uchwytu na suficie? no tego co sie reka mozna złapać - nie wiem jak to nazwać :szeroki_usmiech
tomecki chyba najlepiej jak sam sobie linijką przejedziesz po srubkach
a to nie ma być czasem zamiast uchwytu na suficie? no tego co sie reka mozna złapać - nie wiem jak to nazwać :szeroki_usmiech
tomecki chyba najlepiej jak sam sobie linijką przejedziesz po srubkach
Dokładnie tak, mocuje się do zamast "trzymadełka" na wysokości głowy kierownika. Nie wiem po co tam ta rączka, już lepiej żeby mi się okulary po schowku nie walały. No nic, linijka w łapkę i do roboty. Myślałem, że może ktoś już montował
[ Dodano: Pon 27 Lis, 06 14:04 ]
Zamieszczone przez RomanS
Kiedyś robiłem akcje zakupowo-pomiarową ale okazało się, że od Superba do Octavii 1 nie pasuje - ma za duży w stosunku do Octavii rozstaw otworów.
Sam pomysł uważam za świetny, tej rączki i tak żaden normalny kierowca przecież nie używa, a miejsce lepsze od tego na panelu środkowym.
Trochę kiszka, ale jeszcze dla pewności zmierzę u siebie.
Schowki byly z rozstawem pod passata i pod golfa moge tylko dodac.
Dodatkowo schowek ma opozniacz , ktorego nie ma w raczkach Oc2
To by się zgadzało z tym, co znalazłem na Allegro. Cena 95 zł. Ale... są też schowki od Opla, z rozstawem 142 mm podobno (z treści aukcji). Rozstaw w Skodzie to wg moich pobieżnych pomiarów 145 mm, więc może... A ciekawe są dlatego, że kosztują bodajże 25 zł (do sprawdzenia).
Ja mogę podpowiedzieć tylko tylko tyle, że niedawno kupiłem ten za 95 zł. Ma opóźniacz, pasuje idealnie (do Leona oczywiście). Sam montaż to raptem 2 minuty, więc jeśli ktoś jest zainteresowany mogę zmierzyć odległość między otworami, ewentualnie sprawdzić (w Warszawie) czy do Octavii pasuje.
to chyba takie cudo techniki ze klamka jak ja puscisz to nie robi Ci dziury w dachu tylko powolutku sie podnosi... chyba :P
Bouli Była: Czarna perła 1.6BFQ Ice
Perfect service by DobryGrześWawa :kciukgora Jest: Opel Vectra Estate Sportline 1.9 CDTI Zdrowa seria :twisted: (miało być 150KM/320Nm a jest 164.9KM/362.3Nm)
Witam
Podepnę się z pytaniem troszkę z innej beczki.
Może ktoś wie jak wyciągnąć schowek na okulary w Octavi II.Strasznie trzeszczy a jak go przytrzymam to przestaje więc pomyślałem że może tam coś podłoże. Przeszukałem całe forum ale nic nie znalazłem na ten temat.
Z góry dziękuje za pomoc.
Hehe mistrzuniu jesteś z Koniecpola a ja w Przyrowie mieszkam to az tam dotarła sława OCP , no jeżeli nie uzyskasz informacji tutaj to poprostu podjedź sobie do Myszkowa do Skoda, tam taka rzecz CI raczej zrobią za free ( a jak masz na gwarancji to na 100)
Skoda Octavia II Elegance BKC 1.9 77kW 105KM/240Nm
Skoda Octavia I Celebrate ASV 1.9 VP 81kW 110KM/235 Nm
No widzisz jak już w Koniecpolu słyszeli o OCP to pewnie wszędzie już wiedzą Mam trochę kolegów w Przyrowie więc może nawet się znamy :wink: Jest na gwarancji ale nie bardzo chce tam jechać bo kiedyś mi trzeszczało w drzwiach pojechałem rozgrzebali wszystko i nic nie naprawili więc sam musiałem sie za to wziąć i teraz gra.
Pozdrawiam ziomala
pawel271182, witaj kolego.
czy udalo ci sie zdemontowac schowek na okulary w podsufitowce?
mam problem z jego demontazem. wszystko trzeszczy a on ani drgnie
prosze o slowo instuktarzowe
dzieki
Proponowałbym zabrać się do tego jak będzie trochę cieplej niż minus 20 stopni, albo skorzystać z jakiegoś garażu. Wtedy wszystkie te plastiki i inne części nie są tak sztywne. Ja korzystam właśnie z płaskiego śrubokrętu ( a dokładnie z dwóch naraz). należy delikatnie odciągnąć w dół zaślepkę. Potem wsunąć śrubokręt w miejscu, gdzie jest metalowy zaczep. najlepiej jak ma się juz schowek, wtedy można go przyłożyć do zaślepki i wiadomo dokładnie w którym miejscu są te metalowe zaczepy. Z doświadczenia wiem, że są one tak sztywne i twarde ze dosyć ciężko je sie odgina. W każdym razie chodzi o to żeby "wypiąć" zaślepkę od strony kabiny. od strony szyby sama wtedy wyjdzie.
Witam.
czy ktos montował schowek na okulary zamiast rączki kierowcy w suficie w octavi II ?
czy pasuja p&p te co sa na aukcjach do VW o rozstawie 145 mm. ?
Komentarz