Dodatkowa osłona wlotu ochłodnicy w OII -TDI

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Pako
    Classic
    • 2005
    • 24

Emil mam nadzieje da znać jak sytuacja w tej zielonej chacie...
  • supervisior
    Drive
    • 2005
    • 54

Czy Ktoś z kolegów stosuje to w zimie i czy ma to sens bo chyba przy zimnym
    silniku to termostat odcina obieg na chłodnicę, np takie coś http://www.allegro.pl/item144150309_...fb_tuning.html
    ADVENTURE 4x4

Komentarz

• Bouli
      Rider
      S_OCP Member
      • 2006
      • 739

Ja mam cos takiego w OI i wg mnie szybciej sie silnik zagrzewa w zimie, wiec chyba mniej pali
      Poczytaj sobie jeszcze tutaj
      Bouli
      Była: Czarna perła 1.6BFQ Ice
      Perfect service by DobryGrześWawa :kciukgora
      Jest: Opel Vectra Estate Sportline 1.9 CDTI Zdrowa seria :twisted: (miało być 150KM/320Nm a jest 164.9KM/362.3Nm)

Komentarz

• Maicroft
        Moderator
        S_OCP MemberModeratorr
        • 2004
        • 25757
        • Audi

Bouli, Masz OI w dodatku benzyne wiec sprawa o ktorej napisze w ogole nie dotyczy takiego auta jak Ty masz Wiec mozna zakrywac do woli.

supervisior, OII ma duzy intercooler przed chlodnicami wody i klimy. Takie zakrycie moze przyczynic sie, ale nie musi do pewnych problemow, tj auto moze sie zagotowac w pewnym momencie i komputer bedzie mu obcinal moc.

Jak juz tak bardzo cos ma byc wlozone, to bym wsadzil tekture, i to tez nie przed, tylko miedzy IC a reszte.
        Spritmonitor.de

Komentarz

• supervisior
          Drive
          • 2005
          • 54

[moze przyczynic sie, ale nie musi do pewnych problemow, tj auto moze sie zagotowac w pewnym momencie i komputer bedzie mu obcinal moc.

OK dzięki za podpowiedź , w sumie nigdy nie zakrywałem chłodnic w poprzednich autach
          przedostani mój diesel /stilo JTD/ też trochę się długo dogrzewał a, podobnie jest w TDI
          ale chyba lepiej tego niestosować jak się już rozgrzeje to nawet przy w dużych mrozach jest OK 8)
          ADVENTURE 4x4

Komentarz

• Maicroft
            Moderator
            S_OCP MemberModeratorr
            • 2004
            • 25757
            • Audi

Jak ma byc cieplo zima w aucie, to nie w dieslu, ktory jezdzi krotkie odcinki po miescie Jest jedno wyjscie i nazywa sie Webasto Wtedy problem jest rozwiazany
            Spritmonitor.de

Komentarz

• jarek_wt
              Ambiente
              S_OCP Member
              • 2005
              • 154

Re: Dodatkowa osłona wlotu ochłodnicy w OII -TDI

Zamieszczone przez supervisior
              Czy Ktoś z kolegów stosuje to w zimie i czy ma to sens bo chyba przy zimnym
              silniku to termostat odcina obieg na chłodnicę, np takie coś http://www.allegro.pl/item144150309_...fb_tuning.html
              Sądzę że coś takiego może się przydać, ale podczas naprawdę dużych ( rzędu -15 i więcej stopni ) mrozów. Na odcinku rzędu 15 km przy takiej temeparturze 2.0 TDI miał duże problemy z osiągnięciem właściwej temperatury silnika, a podczas stania choćby przez kilka iminut w "korku" temperatura silnika wyrażnie spadała.

pozdrawiam
              Jarecki
              Octavia II, 2.0 TDI, Elegance

Komentarz

Pracuję...