Zamieszczone przez Jackal
Tankowane O1 z kanistra
Zwiń
X
-
Gość
Tankowane O1 z kanistra
Tagi: Brak
-
lec
Tankowane O1 z kanistra
Czy ktos ma jakis skuteczny sposob aby zatankowac O1 z karnistra bez udzialu drugiej osoby ? Mam lejek, mam butelke i d**pa ! buty mokre, spodnie mokre, pol paliwa w glebe na poczatku i po aucie....
Jak zatankowac samemu z karnistra 30-50 l , gdzie pelny jest na tyle ciezki ze potrzebne sa dwie rece. Niech mi ktos powie czy zna jakis patent.
-
Re: Tankowane O1 z karnistra
Zamieszczone przez lecCzy ktos ma jakis skuteczny sposob aby zatankowac O1 z karnistra bez udzialu drugiej osoby ? Mam lejek, mam butelke i d**pa ! buty mokre, spodnie mokre, pol paliwa w glebe na poczatku i po aucie....
Jak zatankowac samemu z karnistra 30-50 l , gdzie pelny jest na tyle ciezki ze potrzebne sa dwie rece. Niech mi ktos powie czy zna jakis patent.
ale co cie w ogole napadlo na takie tankowanie?
znalazlem jakies zdjecie - o cos takiego mi chodzi
[ Dodano: Wto 05 Gru, 06 15:37 ]
o taki:
saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
lec
czasem mam paliwo w karnistrze, ale takim z tworzywa wiec zadne takie przyczepiane fiutki nie wchodza w gre :P
i niekoniecznie od razu kontrabanda
w innych maszynka od biedy ucinalo sie butelke i nalewalo, a tu nawet ta butelke trzeba trzymac bo wypada....
Komentarz
-
lec
Zamieszczone przez MaicroftNo bo musi to byc dlugie, zeby wepchac
mam dlugi profi lejek - tylko ze jest elastyczny a nie sztywny i jak wepchne to wisi niczym zwiedniety kwiat :P
z prostej rzeczy sie robi kurna problem, srednio z takiej 50-ki pierwsze 5l idzie w piach :P
paf, hardcoreMcGyver.....
Komentarz
-
lec, no to profi lejek musisz poddać tuningowi optyczno-mechanicznemu usztywniając go czymkolwiek możesz go np estetycznie obwinąć jakimś przewodem elektrycznym w otulinie - będzie sztywno i po sprawie
...jeśli sam lejek jest ok...
a poza tym to Purchawa kiedyś napisał - powertape to podstawa tuningu
a dowód na to masz poniżej (z sufitu knajpy na Krupówkach )Załączone pliki
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez lecczasem mam paliwo w karnistrze, ale takim z tworzywa wiec zadne takie przyczepiane fiutki nie wchodza w gre
Potrenuj da sie - na poczatku buta oblalem ale potem juz dawalem rade (z reguly na dwa razy zeby rece odpoczely) grunt to miec dobry lejek (sztywny - nie z elastyczna rura) i delikatnie klinujac go miedzy autem a karnistrem dasz rade.
"mobile oszczednosci kupie" :diabelski_usmiechnasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
ewentualnie przelewaj do 10-tek z przykrecanym lejkiem (10 minut dluzej a przynajmniej nie bedziesz pachnial jak prawdziwy mezczyzna :diabelski_usmiech )
[ Dodano: Wto 05 Gru, 06 16:44 ]
Zamieszczone przez MaicroftOstatnio sie cenianasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
jak masz DUŻE ilości paliwa do tankowania to warto zainwestować 150-200 zł. w taką ręczną pompkę do paliwa. Pompa jest metalowa, duża wydajność. Kiedyś korzystałem z takiej do pompowania rozpuszczalnika i była ok. Rurkę w dolnej części można skrócić do potrzeb, lub zamontować wężyk do poboru paliwa.O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwa tak trochę z innej beczki - czy w O2 niema odpowietrznika czy mi się wydaje ?nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Można jeszcze postawić karnister na dachu samochodu i ściągnać jego zawartość do baku wężykiem. Trochę wojniej będzie szło, mniej się narozlewa, a w wolnej chwili podczas przelewania można zapalić papierosa.
O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
O III czarna liftback - reaktywacja
Komentarz
-
-
lec
przelewales kiedys cos z duzego 50l baniaku ? powodzenia przy pierwszych paru litrach zeby sie nie oblac :P
ps
w zyciu nie kupilem jeszcze oszczednosci - nie ufam takim źródełkom :P
[ Dodano: Sro 06 Gru, 06 09:03 ]
Zamieszczone przez Jabar1975Zamieszczone przez leszekmwa tak trochę z innej beczki - czy w O2 niema odpowietrznika czy mi się wydaje ?
Komentarz
-
Nie no Panowie zaraz zaraz jak teraz to sobie spokojnie opisujecie o zakupach oszczednosci a jak ja pisalem o czyms takim to sie takie gromy posypaly ze nie wiedzialem jak sie nazywam... :roll:
[ Dodano: Sro 06 Gru, 06 18:08 ]
a jeszcze apropos pompek sa dwa rodzaje takie krecone i takie jak pokazal endryu, te krecone sa prostsze w opanowaniu jak sie przelewa....Passat 2.0 TDI, 140 KM, 2007, Comfortline
mam nadzieję, że będzie równie dobry co octavia...
Komentarz
-
-
Aaaaj tam, jakie dziubki, jakie lejki... Na codzien kupuje paliwo do swojej szkodniczki w bańkach 25-litrowych plastikowych (bo do niczego innego nie nalewają red diesla :evil: ) i do jego nalewania uzywam wyłącznie obciętej butelki po napoju 1,5l, ważne tylko, by miała stożkowatą szyjkę... A bańkę trzyma się nie wlewem do dołu, bo zawsze będzie chlapac i na zmianę wciągac pęcherz powietrza i wypluwac paliwo, tylko nalezy trzymac ja wlewem do góry i naprawde rzadko zdarza mi się uronic choc kroplę.... Postaram sie wkleic zdjecie jak to wyglada w praktyce, ale raczej w sobote, bo poznawo koncze i ciemno juz jest.
Dodam, że nalewanie z większych baniek też się udaje tak zrobic, ale potrzeba juz drugiej osoby do pomocy, bo dzwiganie 50 nawet kilo przez dłuzszy czas to niełatwa sztuka, zwłaszcza jak sie człowiek stara nie ochlapac.
Zresztą zapytajcie jakiegoś starego kierowcy ciężarówki najlepiej. Prawie każdy z nich spuszczał paliwo i potem gdzies je nalewał, to najładniej wam pokażeOctavia 1.9TDI combi 2001 black (tuned by Skoda)
Impreza WRX 2003 rally blue (tuned by Motherfucker's Tuning Team)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez marcindjak teraz to sobie spokojnie opisujecie o zakupach oszczednosci a jak ja pisalem o czyms takim to sie takie gromy posypaly ze nie wiedzialem jak sie nazywam...
A nie chwalic sie na cale formu - nieladnie tak kolego.
pomyslec ze za komuny kierowcy musieli paliwo do rowow melioracyjnych wypuszczac zeby norme wyrobic - wszyscy byli tak zaopatrzeni ze mimo kartek nikt juz nie chcial kupic
[ Dodano: Sro 06 Gru, 06 18:43 ]
Zamieszczone przez lecw o1 tez dziala "w trakcie" , tylko wolno. Wcisniecie daje tzw "boost"nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
Komentarz