Jakie cisnienie doładowania dla silnika ASV?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ADAM64
    Classic
    • 2006
    • 10

Zamieszczone przez djczas
    no to po maluchu :diabelski_usmiech
    - " rzekł chłop wyciagając tylko jaja z sieczkarni "

No nareszcie ..... odpowiednie szkło na najblizszy zlot :twisted: . Zdrówko dj
  • handzol
    Ambiente
    • 2006
    • 212

Witam . Przeladowuje mi turbina,i potrzebuje informacji jakie powinno byc prawidłowe cisnienie doładowania na vag-u .Ile powinien miec na wolnych obrotach,a ile na 3 biegu pow.3000 obr.ile przy max. obrotach.Dodam że kierownice rozruszane n-75 sprawnyi gruszka też.Nie wiem czy ide w dobrym kierunku,ale mysle o regulacji sztangi. :?:

Komentarz

• djczas
      RS
      • 2005
      • 9612

handzol, podjedź w sobote na hamownie to wyskocza jakies błedy i zobaczymy co w trawie piszczy

Komentarz

• handzol
        Ambiente
        • 2006
        • 212

djczas, W sobote mam wyjazd ,a chetnie bym sie z Wami spotkał,bo wiem że byscie pomogli.

Komentarz

• baloo
          Drive
          • 2006
          • 57

Mam pytanie jaka jest różnica pomiędzy AHF a ASV lub gdzie można dostać dane techniczne posczególnych samochodow. Pozdrawiam
          baloo

Komentarz

• Purchawa
            Admin
            S_OCP Member
            • 2004
            • 8007

Zamieszczone przez baloo
            Mam pytanie jaka jest różnica pomiędzy AHF a ASV lub gdzie można dostać dane techniczne posczególnych samochodow. Pozdrawiam
            Poszukaj na forum, bo bylo o tym.

Roznicy nie ma praktycznie zadnej. Poprostu ASV to odswiezona wersja AHF.
            Nowszy soft, inne wtryski...
            "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
            Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• Czader
              Ambiente
              • 2005
              • 145

Witam,

zdiagnozowalem podobny problem u kolegi - czyscili mu kierownice spalin niby sie poprawilo ale czasem i tak wejdzie w tryb awaryjny - jak to jednoznacznie stwierdzic ? - podlaczyc VAGa na logach z 03, 08 i 011 i pelem but od ok 1500 obr do 4000 i obejrzec dane lub jak robie ja wykres (zrobiony w exelu) z kanalu 11 - widac jak na dloni co sie dzieje z turbina. przy okazji mona obejrzec 08 i 03 i ocenic przeplywomierz.

Zobaczcie dwa przykladowe wykresy : Trzeci wykres to ASV 110 KM z opisanym wyzej problemem. pierwszy i drugi ( dodany przez pomylke) to dobrze pracujacy AFN 110 KM z Passata B5. Jak widac cisnienia zadane sie roznia chociaz to sa oba silniki 110 KM .... Wg mojej wiedzy w tym pierwszym trzeba wyregulowac sztange ...
              Czader

OCTA COMBI 2003 ALH

Komentarz

• Masmo
                L&K
                • 2005
                • 1145

Re: Jakie cisnienie doładowania dla silnika ASV?

Zamieszczone przez handzol
                Witam . Przeladowuje mi turbina,i potrzebuje informacji jakie powinno byc prawidłowe cisnienie doładowania na vag-u .Ile powinien miec na wolnych obrotach,a ile na 3 biegu pow.3000 obr.ile przy max. obrotach.Dodam że kierownice rozruszane n-75 sprawnyi gruszka też.Nie wiem czy ide w dobrym kierunku,ale mysle o regulacji sztangi. :?:
                Ciśnienie na wolnych obrotach jest atmosferyczne. Sprawdzasz w czasie jazdy kanał 11 gdzie masz wartości Specified MAP i Actual MAP które powinny być zbliżone. Skąd wiesz że Ci przeładowuje? Masz notlauf?? Kolega u którego występował problem z gruszką na turbionie wyskakiwały takie wartości:
                Engine speed Specified MAP Actual MAP D.cycle MAP v.
                2163 1540.2 1519.8 52.2
                2268 1938.0 2560.2 88.9
                i pojawiał się notlauf . Ciśnienie skakało zwłaszcza po nagłym wciśnieciu gazu.
                Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD

Komentarz

• handzol
                  Ambiente
                  • 2006
                  • 212

Tak pojawia sie notlauf,ale nie za każdym razem.Czasami idzie do końca i nic się nie dzieje,a czasami pow.3000 obr. jest notlauf.Auto ma dużego kopa od dołu od ok.1800 obr.(co by się zgadzało z wykresem nr. 3 ) Gruszke sprawdzałem.Wymontowałem z turbiny i sterowałem nią wyciągając wężyk,i go przykładając do podciśnienia przy n-75 i chodziła dobrze.

Komentarz

• Czader
                    Ambiente
                    • 2005
                    • 145

No wiec jak dla mnie to moze byc zle ustawiona sztanga - mowia spece zeby lepiej tego nie ruszac bo to jest fabrycznie ustawione dobrze wiec Twoja wola - ale w Twoim wypadku i majac VAGa do logow to mozna by sie pobawic i pokrecic np. 2 obroty i patrzyc co sie bedzie dzialo ...

Albo daj to do specow od turbin :twisted:
                    Czader

OCTA COMBI 2003 ALH

Komentarz

• Masmo
                      L&K
                      • 2005
                      • 1145

Zamieszczone przez handzol
                      Tak pojawia sie notlauf,ale nie za każdym razem.......
                      Zrób log 11-ki i wrzuć tu to może coś wspólnie mądrego wymyślimy. :wink:
                      Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD

Komentarz

Pracuję...