wolne obroty + woda/zimno szkodzi AUM-owi?

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • ArekBinek
    Rider
    S_OCP Member
    • 2007
    • 447

Zamieszczone przez lec
    dzieki za spocik Panowie, frekwencja dopisala , gorzej juz z pogodą
    niestety troszke późno odpisuje ale miałem kłopoty z netem :? ale juz jest wszystko oki
    tak więc ja również dziekuję

a czy 25 mi coś przypasi to się okaże bo mam nawał nauki :?
  • Marian
    Ambiente
    S_OCP Member
    • 2006
    • 225

Po umyciu padliny na myjni automatycznej i postawieniu jej do zimnego garażu na kilka dni (po przejechaniu 70km od myjni) auto b. dziwnie sie zachowało po odpaleniu. Odpaliał, a po ruszeniu obroty od pow. 1000 do 100 :shock: mało nie zgasł... Dałem w gaz i wszystko wróciło do normy i juz jest cool. Zdjąłem plastikową osłonę, poruszałem kablami, złozyłem do kupy i wygląda, że jest dobrze. Wszystko bangla, nic się nie dzieje. Nie zapalaliła się żadna kontrolka niepokojąca... :roll:
    Mam tylko malutki zgyz. Czy innym posiadaczom tego silnika wskazówka na wolnych obrotach stoi idealnie twardo i nie drgnie czy ma jakieś minimalne, ledwozauważalne ruchy (robaczkowe :wink: ) +/-? Wczesniej nie zwracałem na to uwagi, ale teraz jak zaniepokoiły mnie te dziwne ruchy to z zegarmistrzowską dokładnością się przyjżałem i widzę że leciutko, minimalnie, wskazówka chodzi góra dół. Tyle, że to sa ruchy rzedu 0,5 mm albo jeszcze mniej na skali.
    20v

Komentarz

• Piotr_T
      Rider
      S_OCP Member
      • 2006
      • 479

Minimalne - 0.5mm ma, moze nawet mniej niz 0.5mm, ale widac ze nie jest idealnie stabilna. IMO to normalne.

Komentarz

• Marian
        Ambiente
        S_OCP Member
        • 2006
        • 225

no to cool..
        pewnie u mnie się woda dostała, bo przy pierwszej cewce (od strony kierowcy) wody było trochę (jakaś podejrzana :wink: plasikowa zabudowa i plontanina tam jest nad nią)

mam nadzieję, że to wszystko czym mnie padlina osłabi - nie mówię o szybie co to q...wa wzięła i pekał w sobotę :evil: :evil: :evil: :evil:

Może ktoś jakieś wskazówki nt. wymiany szybki wtrąci (miejsce wymiany P-ń) W aso to chyba lekkie samobójstwo :wink: finansowe, co?
        20v

Komentarz

• Piotr_T
          Rider
          S_OCP Member
          • 2006
          • 479

ja do automatycznej nie jezdze Octa - nie da rady odczepic antenki na dachu, niby mozna ja zlozyc i tak wjechac, ale... wole "z kija" umyc.

Komentarz

• Marian
            Ambiente
            S_OCP Member
            • 2006
            • 225

No tez to zauwazyłem :shock: bo jakoś nie szło mi odkrecanie, więc pozostała złozona...
            i nie zachowywała sie "spokojnie" :? chyba nastepnym razem bedzie ręczna myjnia by Marian :szeroki_usmiech
            20v

Komentarz

• RomanS
              Elegance
              • 2004
              • 804

Zamieszczone przez Marian
              Może ktoś jakieś wskazówki nt. wymiany szybki wtrąci (miejsce wymiany P-ń) W aso to chyba lekkie samobójstwo finansowe, co?
              Jakbyś chciał to w AUTIMIE na Warszawskiej (Poznań) mamy dla OCP zniżkę 10 %. Jakbyś miał problem (nie podejrzewam, no ale..) to daj znać. Auto ma byc oklejone, oczywiście :wink:
              Pzdr, RomanS, Audi A6 Avant, 2,5 TDI

Komentarz

• rafi22
                Rider
                S_OCP Member
                • 2006
                • 666
                • Octavia III (5E3)
                • CHHB 2.0 TSI RS 220 KM

I u mnie się trochę buja.

Komentarz

W RS'ce miałem to samo... nie wiem czy to myjnia czy paliwo czy może jakiś czujnik.

Czsem tak się działo niezależnie czy byłem na myjni czy nie. Komp żadnych istotnych błędów nie pokazywał.

Komentarz

• Marian
                    Ambiente
                    S_OCP Member
                    • 2006
                    • 225

i co? mijało tak zwyczajnie i nie było z tego żadnych kłopotów ?
                    20v

Komentarz

No właśnie tak mijało.... ale co jakiś czas się to powtarzało i tylko na zimnym silniku.

Komentarz

Pracuję...