Ja już beczke z kawunią przygotowałem Tymon !
Kontrolka czujnika oleju miga na CZERWONO
Zwiń
X
-
Kontrolka czujnika oleju miga na CZERWONO
CZEŚĆ!!! Od paru dni kontrolka od czujnika oleju zapala sie na czerwono (miga) i co "najwazniejsze ", że po zapaleniu SKODY gdy stała całą noc. Natomiast jak pochodzi silnik z 6 minut i go zgasze i zaraz ponownie uruchomie to kontrolka już sie nie zapala. Dzwoniłem do kolegi , który jest mechanikiem i powiedział, że to może być problem z ciśnieniem w silniku. Troche narobił mi strachu.
Narazie moja Kochana OCTA jeździ, ale nie wiem czy to nie jest groźne dla niej.
Może ktoś z Was miał podobny problem i wie jak go rozwiązać.
Czekam na pomoc!!!Pawielgus
-
-
miałem podobną usterkę. Stan oleju był ok, po odpaleniu zimnego silnika zapalała się kontrolka cisnienia i ostrzegawcze sygnały dzwiękowe. Po lekkim rozgrzaniu brak usterki. I tak cyklicznie po długim postoju i zimnym silniku, po uruchomieniu to samo.
Wymieniłem czujnik ciśnienia oleju i po usterce, od tego czasu spokój.O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
można wymienić samemu bez problemu, odłączasz przewód, wykręcasz czujnik, paluchem zatykasz otwór aby nie leciał olej, wkręcasz nowy czujnik, podłączasz przewód i ok., cena około 30 zł. na rysunku zaznaczona żółtą strzałką przy pozycji nr 9 na obudowie filtra oleju.O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
Komentarz