wolf, spoko :wink: zapytałem bo kupujemy kolejne Fabki i chciałem się dowiedzieć co i jak
Rysy na lakierze
Zwiń
X
-
Rysy na lakierze
Temat zaprawek lakierniczych był już wprawdzie poruszany, ale chciałem zapytać w jaki sposób można usun¹ć takie bardzo płytkie rysy na lakierze? (rysy s¹ naprawdę płytkie, nazwałbym to "powierzchownym zadrapaniem" bezbarwnej warstwy lakieru metalic). Pewnie nawet bym to zlał, ale samochód w pi¹tek odebrałem z salonu i trochę denerwuj¹ mnie te rysy (zreszt¹ jestem prawie pewien że były już jak odbierałem samochód, mój bł¹d że nie zauważyłem :evil: )
-
-
Sigma_74
-
Jeśli samochód jest nowy to myślę że traktowanie lakieru pastą Tempo to nie zbyt dobry pomysł. Lepiej jechać do lakiernika. Jednak najlepszym rozwiązaniem będzie już przyswajanie myśli o kolejnej rysce...niestety lakiery skody są bardzo podatne na nie. Nie wiem jaki masz kolor ale np na zielonym metalicu widać wszystkie mankamenty w postaci rys, odprysków. Może Auto Blak jeśli nie masz daleko.PerfectService by DGW
Skoda Octavia 2FL Combi L&K 2.0 TDI BKD+
Skoda Octavia 1 Combi 1.9 TDI AHF
Skoda Fabia RS 1.9 TDI ASZ+
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Sigma_74pasta tempo i naprzódSkoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...
Renault Scenic III 1.4TCe 2010 - jest...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez AdrianNie wiem jaki masz kolor ale np na zielonym metalicu widać wszystkie mankamenty w postaci rys, odpryskówO I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Jeśli tak już było po odebraniu auta z salonu to zapewne patafiany myli auto na myjce mechanicznej. Zrobiła się pajęczynka ? To norma dla naszych Octavek więc kwestia psychicznego nastawienia i TTTM. Swoją drogą ja na swojej blisko 4 lata temu nie miałem dosłownie włoska, a auto było jeszcze pociągnięte fabrycznym woskiem ochronnym. Pierwsze mycie zaliczyłem po 2 tygodniach.Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ===Tomy===Jeśli tak już było po odebraniu auta z salonu to zapewne patafiany myli auto na myjce mechanicznej. Zrobiła się pajęczynka ? To norma dla naszych Octavek więc kwestia psychicznego nastawienia i TTTM. Swoją drogą ja na swojej blisko 4 lata temu nie miałem dosłownie włoska, a auto było jeszcze pociągnięte fabrycznym woskiem ochronnym. Pierwsze mycie zaliczyłem po 2 tygodniach.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez radekrNie, to nie jest "pajeczynka". To jest ok. 5-6 rys nad lewym przednum kołem wyraźnie zrobionych "ręką człowieka", tzn. jakimś ostrym przedmiotem.Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Komentarz
-
Komentarz