Kierownica O1 czy pasuje ??

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • abzuk
    Classic
    • 2007
    • 12

ja po powrocie z Podlasia - nie dam rady - wykopuję się z zaległości tony maili - będę z Wami duchem
  • yoschua
    Rider
    • 2006
    • 339

Witam,

od dawna nosze się z zamiarem wymiany plastykowej (fuj) kierownicy na skórzaną - najlepiej wielofunkcyjną i stąd pytanie:
    Czy ktoś wie a jeszcze lepiej próbował założyć kierownice od O2 do O1 lub od jakiegoś VW do O1 - chodzi mi oto czy pasuje wieloklin mechanicznie ??

Wiem że taśma do wielofunkcyjnej jest inna, oraz że potrzebuje moduł do wielofuncji, ale najpierw chciałbym wiedzieć czy fizycznie to założe (pomijając jaki znaczek będzie na airbagu).

pozdrawiam
    Octavia Combi 4x4 1,8T ARX 2001
    HPI Baja 5B SS - nowa zabawka

Komentarz

Zamieszczone przez yoschua
      od jakiegoś VW do O1 - chodzi mi oto czy pasuje wieloklin mechanicznie ??
      nie pasuje, musi byc od OCTAVI, sam przerobiłem na swoim przykładzie, miałem z golfa identyczna, ale poducha nie wskakiwała, chybaze chcesz zakupic wersję z poducha od razu to nie wypowiem sie bo nie wiem.
      natomiast jesli idzie i przełozenie kierownicy to pasuje, ale jesli przekładasz poduche do nowej kierownicy to nie bedzie pasowac, musi mieć identyczny jak masz starą kierę.

Komentarz

• Zibi
        Rider
        S_OCP Member
        • 2005
        • 491

Hello

Wg ETKI kierownica 3ramienna jest taka sama dla calego typoszeregu opartego o Golfa 4 lacznie z Passatem.
        W przypadku wielofunkcyjnej moze byc inaczej, choc z drugiej strony kod czesci:
        3U0 419 091 B - wskazuje na Passata

Ja na twoim miejscu bym nie sztukowal, tylko zamowil nowa i odsprzedal stara

Pozdrawiam
        Zibi

Komentarz

numer musi sie zgadzac według ETKi, nie dopasujesz swojej poduchy, miałem od Golfa i nie wskoczy ci twoja poducha.

Komentarz

• djczas
            RS
            • 2005
            • 9612

yoschua, ja przerabiałem jesli chodzi o kiere wielofunkcyjną z O2 zapomnij ona sjet na canie jesli chodzi o kiere wielo funkcyjną z O1 potrzebny jest jeszcze jeden dodatkowy modół sterujący wiec oprócz kiery musisz kupić dodatkowy modół jesli masz eleganca to pierscien ślizgoey powinien podejść jak chcesz dokładnie wiedzieć co trzeba to daj zanc na pw

Komentarz

Pracuję...