zdejmowanie tapicerki

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • Octakrk
    Drive
    • 2005
    • 67

zdejmowanie tapicerki

1.Przy kostkach od radia masz żółty (coś jakby RCA) i rozpinasz go i podłączasz do czerwonego - w instrukcji będziesz zapewne miał
    2.IMO ZRS-SA-1 - głowy nie daje
  • leszekmw
    RS
    • 2005
    • 5356

zdejmowanie tapicerki

no witam w Nowym Roku , pytanie brzmi - czy zdejmował ktoś tapicerke z siedzeń czy lepiej zlecić to zakładowi tapicerskiemu , i czy po takiej operacji siedzenie wyglada jak przed rozbieraniem czy jednak sa jakieś ślady , pofałdowania matriału ?
    O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
    GVI 1.4TSI
    LANCIA YPSILON 1.2 MPI
    tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• Maicroft
      Moderator
      S_OCP MemberModeratorr
      • 2004
      • 25757
      • Audi

A jaki cel tego zdejmowania :?:
      Spritmonitor.de

Komentarz

• nico21
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 2640
        • Volkswagen

ja musze rozbroic tapicerke siedzenia a dokladniej oparcia fotela od kierowcy. Zepsyła mi sie regulacja ledzwiowa. Wiec da sie to jakos zrobic bez pomocy tapicera ???
        DACAR.team

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Moze cos pomoze
          Spritmonitor.de

Komentarz

• RomanS
            Elegance
            • 2004
            • 804

leszekmw, nico21,
            jeżeli człowiek to założył to i może zdjąć. W Octavii jeszcze nie miałem potrzeby ale w Passacie już robiłem.
            Co do samego demontażu i montażu to nie problem, ale jak byście chcieli coś wymieniać (w sensie materiału pokrycia) to wtedy pewnie tapicer zrobiłby to ładniej :wink:
            Pzdr, RomanS, Audi A6 Avant, 2,5 TDI

Komentarz

• leszekmw
              RS
              • 2005
              • 5356

chodzi o ewentualne zamontowanie podgrzewania , gość ma maty z caddy nowe , ale może jednak lepiej nową furkę :?: :wink:
              O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
              GVI 1.4TSI
              LANCIA YPSILON 1.2 MPI
              tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• chester121
                L&K
                • 2005
                • 1053

o to moze ja sie podlacze po dluuugiej przerwie
                na poczatku chcialem zyczyc wszystkim OCP'owcom duzo szczescia w nowym roku

a teraz do rzeczy, w mojej audicy padla jedna mata podgrzewajaca siedzenia
                czy ktos mial juz problem z tym ??jak to taprawic (o ile wogole sie da)
                ewentualnie ile kosztuje taka mata???
                ja mam skorzana tapicerke i troche boje sie jej demontowac, wiec czy ktos zna jakiegos tapicera w okolicach wroclawia??

Komentarz

• marnik79
                  Drive
                  • 2006
                  • 76

Cześć Leszku!!

Jeżeli chodzi o zdjęcie tapicerki to akurat 23 grudnia byłem zmuszony wykonać te czynność z powodu padnięcia jednej nitki na oparciu i pięknie zaczynało mi się pruć...
                  Na pewno demontaż fotela:
                  1. plastikowe osłonki na prowadnicach
                  2. 2 śruby z przodu i fotel wyjezdza (plus ewentualna wtyczka poduch)

Najlepiej odwrócić fotele i oprzeć na oparciu i np krzesle. Są tam takie plastikowe spinki w kształacie lit U, wychodza łatwo. Potem zostaja juz tylko zgrabne i wprawne paluszki - ciężko jest odpiąć haczyki trzymajace poszycie, ale już gładko idzie. Długo by pisać o tym, jeżeli komuś mogę pomóc to prosze o priv - podam nr tel i wyjaśnie.
                  Co do wygladu po operacji to jest tak samo - ładnie się wszysko z powrotem naciąga i nie ma sladu (przynajmniej u mnie )
                  W sprawie montowania mat grzewczych moge Cie skontaktować z gościem , który zrobił to u siebie w Leonie.
                  pozdrawiam
                  Teraz Laguna II 2,0 dci 150KM ...
                  Octavia II kombi 1,9 TDI również w stajni w rodzinie

Komentarz

• Adamu
                    L&K
                    • 2006
                    • 1384

mi też padła nitka w fotelu pasażera. dokonałem samodzielnej naprawy. z czego szycie było najłatwiejszą częścią.

łatwo rozpina się złączkę U na dole. później wraz z haczykami zaczyna się problem. dwóch z nich (dolnych podłużnych i dolnego popezecznego) do tej pory nie potrafię spiąc pomijam fakt że rozerwała mi się gąbka oparcia przy dolnym poprzecznym haczyku.

lubię majsterkowanie i różne formy DIY ale drugi raz nie chciałbym tego robic samodzielnie.

Komentarz

• blackrs
                      RS
                      • 2008
                      • 4826
                      • Superb II combi (3T5)
                      • CFGB 2.0 TDI CR RS 170 KM

panowie zdejmowal ktoś może tapicerkę z oparć tylnych siedzeń? z siedziska nie ma problemu ale oparcie jest szyte i klejone i nie wiem jak sie za to zabrać
                      BYŁA o1 rs
                      BYŁA o2 1.6
                      JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG

Komentarz

Pracuję...