1.Przy kostkach od radia masz żółty (coś jakby RCA) i rozpinasz go i podłączasz do czerwonego - w instrukcji będziesz zapewne miał
2.IMO ZRS-SA-1 - głowy nie daje
no witam w Nowym Roku , pytanie brzmi - czy zdejmował ktoś tapicerke z siedzeń czy lepiej zlecić to zakładowi tapicerskiemu , i czy po takiej operacji siedzenie wyglada jak przed rozbieraniem czy jednak sa jakieś ślady , pofałdowania matriału ?
ja musze rozbroic tapicerke siedzenia a dokladniej oparcia fotela od kierowcy. Zepsyła mi sie regulacja ledzwiowa. Wiec da sie to jakos zrobic bez pomocy tapicera ???
leszekmw, nico21,
jeżeli człowiek to założył to i może zdjąć. W Octavii jeszcze nie miałem potrzeby ale w Passacie już robiłem.
Co do samego demontażu i montażu to nie problem, ale jak byście chcieli coś wymieniać (w sensie materiału pokrycia) to wtedy pewnie tapicer zrobiłby to ładniej :wink:
o to moze ja sie podlacze po dluuugiej przerwie
na poczatku chcialem zyczyc wszystkim OCP'owcom duzo szczescia w nowym roku
a teraz do rzeczy, w mojej audicy padla jedna mata podgrzewajaca siedzenia
czy ktos mial juz problem z tym ??jak to taprawic (o ile wogole sie da)
ewentualnie ile kosztuje taka mata???
ja mam skorzana tapicerke i troche boje sie jej demontowac, wiec czy ktos zna jakiegos tapicera w okolicach wroclawia??
Jeżeli chodzi o zdjęcie tapicerki to akurat 23 grudnia byłem zmuszony wykonać te czynność z powodu padnięcia jednej nitki na oparciu i pięknie zaczynało mi się pruć...
Na pewno demontaż fotela:
1. plastikowe osłonki na prowadnicach
2. 2 śruby z przodu i fotel wyjezdza (plus ewentualna wtyczka poduch)
Najlepiej odwrócić fotele i oprzeć na oparciu i np krzesle. Są tam takie plastikowe spinki w kształacie lit U, wychodza łatwo. Potem zostaja juz tylko zgrabne i wprawne paluszki - ciężko jest odpiąć haczyki trzymajace poszycie, ale już gładko idzie. Długo by pisać o tym, jeżeli komuś mogę pomóc to prosze o priv - podam nr tel i wyjaśnie.
Co do wygladu po operacji to jest tak samo - ładnie się wszysko z powrotem naciąga i nie ma sladu (przynajmniej u mnie )
W sprawie montowania mat grzewczych moge Cie skontaktować z gościem , który zrobił to u siebie w Leonie.
pozdrawiam
Teraz Laguna II 2,0 dci 150KM ...
Octavia II kombi 1,9 TDI również w stajni w rodzinie
mi też padła nitka w fotelu pasażera. dokonałem samodzielnej naprawy. z czego szycie było najłatwiejszą częścią.
łatwo rozpina się złączkę U na dole. później wraz z haczykami zaczyna się problem. dwóch z nich (dolnych podłużnych i dolnego popezecznego) do tej pory nie potrafię spiąc pomijam fakt że rozerwała mi się gąbka oparcia przy dolnym poprzecznym haczyku.
lubię majsterkowanie i różne formy DIY ale drugi raz nie chciałbym tego robic samodzielnie.
panowie zdejmowal ktoś może tapicerkę z oparć tylnych siedzeń? z siedziska nie ma problemu ale oparcie jest szyte i klejone i nie wiem jak sie za to zabrać
BYŁA o1 rs
BYŁA o2 1.6
JEST S2 kombi Platinum 2.0 tdi 170 KM DSG
Komentarz