octavia 1999, 130 PS?? możliwe??

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • damian
    Ambiente
    • 2007
    • 178

cerzam, ale moc już się wyjaśniła, to jest model z 110 kucykami.
    RomanS, może źle to opisałem, ale chodziło mi o to, że moja "połowiczna euforia" z lifingiem dot. właśnie deski rozdzielczej. A co do lamp, to są to raczej napewno te starsze lampiony. No cóż, nie mozna mieć w życiu wszystkiego

w tą niedzielę skoczę ją obejrzeć i przetestować. Magnesik na dach i wiooooo
    Mam nadzieję że się nie zawiodę tym TDI !!
    Chcesz zarobić przez internet ??

Komentarz

• leszekmw
      RS
      • 2005
      • 5356

No a włściwie były octy w graficie kiedyś ? jakoś do tej pory nie bardzo takie widać , niedawno wyszły kolory szary grafit i antracyt chyba że na zachodzie kiedyś była inna paleta kolorów .
      a tak przy okazji sie spytam czy widział ktos skodę w kolorze szary antracyt ? jest to nowy kolor.
      O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
      GVI 1.4TSI
      LANCIA YPSILON 1.2 MPI
      tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• wasylis
        Classic
        S_OCP Member
        • 2006
        • 19

Właśnie na lifcie wnętrza polegały zmiany w 99 roku dopiero 00 dał lift zewnętrzny
        WASYL,IS

Komentarz

Zamieszczone przez Sigma_74
          Zamieszczone przez Kaszana
          99 rok i tylko 90 tys.km przebiegu :?: :?: :?:
          zgodzę sie z Maicroft-em, ja kupiłem od firmy 3 latka i miała 78 kkm przejechane. mozna trafic
          78000 : 3 lata = 26000 km na rok i tu pasuje

7 - 8 lat x 26000 km = 182000 - 208000 km, a nie 90000 km.

Może i jest 90000 km :wink: choć widząc jak ludzie mieszają z autami, podchodziłbym do
          tego bardzo scyptycznie.

Komentarz

• rezon
            RS
            • 2006
            • 1894
            • Volvo
            • AKL 1.6 MPI 101 KM
            • BSE 1.6 MPI 102 KM

Zamieszczone przez Kaszana
            Może i jest 90000 km choć widząc jak ludzie mieszają z autami, podchodziłbym do
            tego bardzo scyptycznie
            popieram nawet jak się dość mało jeździ to wychodzi ok. 15kkm/rok. Jak bardzo mało - małe miasto do pracy to ok. 10kkm - sprzedałem niedawno Micrę 99r z przebiegiem 72kkm, ale O1 z 99 sprzedana pół roku wcześniej miała 135kkm. Jak na TDI to 90kkm jest co najmniej dziwne, a dokumentacja przebiegu - spytaj o faktury z każdego przeglądu i porównaj okresy między przeglądowe na początku (gwarancja) i po gwarancji. Jak na początku kręcił 30kkm rocznie a później 10kkm to pewnie nie każdy przegląd był wbijany. Po za tym O1 to wdzięczne autko - mile wspominam.

Komentarz

• endryu
              RS
              • 2006
              • 3777
              • Octavia II combi (1Z5)
              • CAXA 1.4 TSI 122 KM

damian, moja octa z września 99 w v-inie 00r. wersja SLX, silnik AHF (110 km-fabrycznie) deska po lifcie, dwukolorowa, góra ciemniejsza, dół jaśniejszy (szare).
              co do zmiany przodu, to na pewno reflektory z kierunkami, zderzak.
              O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
              O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
              =================================================

Komentarz

• damian
                Ambiente
                • 2007
                • 178

z tego co wiem o tym człowieku, a gość jest pewny, to on bardzo mało nią jeździł. No nic podjadę w niedzielę to sobie ją obejrzę. Mówił, że na wszystko na fakturki, serwisowana w jednym punkcie skody, książka, wszystko jest jak należy. Sam przyznał, że mało jeździ, teraz ją sprzedaje i ponownie kupuję Octavie, tylko że II i też w deislu, bo mu bardziej odpowiada niż benzyna. I ja jednak wolę dieselka

No mam nadzieję, ze ta 110 konna skoda, da radę mojemu obecnemu peugotkowi 205 1.8 TD. Bo on to naprawdę diabeł wcielony na drodze. No dwa lata temu stawałem w boje z Audi B4 TDI i on miał dwie osoby na pokładzie, ja 4 i do 150 km/h nie chwaląc się prowadziłem, no fakt faktem , potem n aprostej wyprzedził mnie na prędkości, u mnie VMax-185, u ine go w B4 VMax 210 km/h.

Komentarz

• brandO
                  Rider
                  • 2006
                  • 624

normalnie wnetrze identyko jak u mnie :P hehe
                  auto...ulica... i wyścig z samym sobą...
                  Time is up...
                  Stop Pijanym Kierowcom!

Komentarz

• endryu
                    RS
                    • 2006
                    • 3777
                    • Octavia II combi (1Z5)
                    • CAXA 1.4 TSI 122 KM

brandO, a może znasz nazwę tej tapicerki :?:
                    O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
                    O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
                    =================================================

Komentarz

• leszekmw
                      RS
                      • 2005
                      • 5356

aaaa,, damian ale wczesniej nic nie wspominałes ze to wóz z salonu polskiego , czy mi to umkneł ? jezeli tak jest to zmienia to diametralnie postać rzeczy jeżeli chodzi o przebieg / jak juz pisałem kiedys mój ojciec 2 nówkami vw zrobił przez 14 lat 50 tyś/ tak wiec wszystko jest mozliwe . przeciez dalej jest kupe kierowców którzy w zimie nie jeżdżą / mam garaże w ciągu około 120 garaży i widać ile jest nieodśniezanych/ , ale nie w tym roku oczywista :szeroki_usmiech , a i w lecie czasami jest im pojechać lepiej do miasta autobusem niz meczyć sie z parkowaniem
                      O2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
                      GVI 1.4TSI
                      LANCIA YPSILON 1.2 MPI
                      tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI

Komentarz

• damian
                        Ambiente
                        • 2007
                        • 178

Zamieszczone przez leszekmw
                        aaaa,, damian ale wczesniej nic nie wspominałes ze to wóz z salonu polskiego , czy mi to umkneł ?
                        leszekmw, najwidoczniej Ci umkneło, tak to produkt zakupiony w polskim salonie skody. No tak mój dziadek ma Tico, chyba 97 rok i 55 tys.km.

A moja sąsiadka ma Tawrię (to taki radziecki wynalazek) i te auto jest z roku 1994 i ma 60 tys., ale szczerze mówiąc, to ja przez pierwsze 2-3 lata nie wiedziałem że ona wogóle ma auto, hmmm.....okazało się że ma .... w garażu
                        ------------
                        leszekmw, tak coś mnie tkneło, żeby sprawdzić, czy oby napewno wspomniałem o pochodzeinu tego auta i .......... okazało się że nie. Tak więc sorrki wielkie. Nic Ci nie umknęło.

Komentarz

• eR_
                          Rider
                          • 2005
                          • 411

leszekmw, jesli chodzi o szary grafit to ja mam taki, on zostal zastapiony antracytem, ale na oczy nigdy przenigdy go nie widzialem i jak pytalem u dealera skody to oni tez nie.
                          Max moc [KM/kW] 119.6/88.0
                          Max moment [Nm] 280 przy 1982 obr./min.

Komentarz

• Paweł T
                            Elegance
                            • 2006
                            • 784

Zamieszczone przez damian
                            u ine go w B4 VMax 210 km/h.
                            to chyba miał źle wyskalowany licznik, stare B4 miało 200Nm tylko.
                            TDI ASV 140KM 300Nm

Komentarz

• brandO
                              Rider
                              • 2006
                              • 624

Zamieszczone przez endryu
                              brandO, a może znasz nazwę tej tapicerki :?:
                              kurcze wiesz co szczerze ci sie przyznam ze tak nie bardzo znam na pamiec o ile mnie tylko pamiec nie myli to zdaje mi sie ze miala w nazwie cos wspolnego z nowymi nazwami tapicerek. ostatecznie w papierach bym mogl poszukac ale nie obiecuje ze znajde.
                              auto...ulica... i wyścig z samym sobą...
                              Time is up...
                              Stop Pijanym Kierowcom!

Komentarz

• damian
                                Ambiente
                                • 2007
                                • 178

co do tapicerki to ja nie wiem jaką będę mieć, ale jak tylko ściągnę go na nasze podwóreczko, to pocykam fotki się "pochwalę", jeśli będzie czym
                                Paweł T
                                to chyba miał źle wyskalowany licznik, stare B4 miało 200Nm tylko.
                                nie wiem jak tam było z jego licznikiem, fakt faktem, tą B4 ciągneliśmy 210, wg. jego zegara. Ale coś w tym musi być, bo kolega z którym stawaliśmy w parce, wyciągał 200 i my go powolutko wyprzedzaliśmy. Więc, albo obaj mieli źle wyskalowane zegarki, albo te audi rzec zywiście tak śmigało. No ale koniec z tymi pościgami, tutaj octavia jest na tapecie, już za parę godzin kolejny członek OCP :lol:

Komentarz

• nico21
                                  RS
                                  S_OCP Member
                                  • 2005
                                  • 2640
                                  • Volkswagen

Zamieszczone przez endryu
                                  brandO, a może znasz nazwę tej tapicerki
                                  tezm ma takie wnetrze, szukałem zanwy tapicerki w papierkaz zakupu ale niestety nie znalazłem nazwy :/
                                  DACAR.team

Komentarz

• damian
                                    Ambiente
                                    • 2007
                                    • 178

tak się składa, że teraz i ja mam takei wnetrze octavi. Poszukam w papierach tą tapicerkę, ale z tego co już przeglądałem, to nie rzuciął mi się nigdzie nawzea tapicerki

Komentarz

• DGW
                                      RS
                                      S_OCP Member
                                      • 2006
                                      • 2330

Zamieszczone przez wasylis
                                      jeśli to jest silnik AGR to masz wersje droższa i komplet wychodzi od 1100 zł do 1800 zależnie od firmy i użytych części

purchawa ja nie jestem dilerem a wymieniałem rozrząd w lipcu 2006 i to są koszty z f-ra vat w warsztacie
                                      ja wiem że na kanale u juzka wyjdzie to 800 zł a jak oszczędzisz na częściach to i za 500 wymienisz ale jaka trwałość?!
                                      Jak to mówia masz ŁEP i UJ to kombinuj.
                                      sory za OT ale bardzo mi przykro kolego że tak ktos Cię naciągnął. W ASO chyba nawet tyle nie wychodzi. Ja zmieniałem u siebie chyba w maju i części kosztowały mnie ok 550zł. O robocie nie piszę bo jestem w stanie sobie sam to zrobić :diabelski_usmiech
                                      NFPNorth-West
                                      2.0TDI-ET=12.660s,>367KM/567Nm
                                      WARSZTAT www.dsize.pl
                                      ->
                                      CENNIK warsztat 01.01.11 <-plik do pobrania tel. 790226060
                                      spieszmy się kochać ludzi... 30.05.09 J.W. [i]

Komentarz

• Maicroft
                                        Moderator
                                        S_OCP MemberModeratoRS
                                        • 2004
                                        • 25757
                                        • Audi

dobrygrzeswawa, Sadze ze jednak dobrze mu policzyli. Czesci okolo 700zl pompa wody w zaleznosci od tego jaka sie wybiera od 200-550zl i robocizna 350-400zl do tego olej, filtry i sam przeglad. Bez pudla wyjdzie 1800zl. W koncu ASO glownie zarabia na czesciach, robocizna to jest maly zysk
                                        Spritmonitor.de

Komentarz

• lolek_2
                                          Classic
                                          • 2006
                                          • 35

W Gadnsku wymiana rozrzadu w TDI u Plichty w ASO kosztuje 680zl i sa wymieniane wszystkie rolki i pasek plus ok 250-350 zl za pompe w zaleznosci co maja na skladzie. Na cala usluge daja gwarancje na czesci rok i na robote 3 miesiace jak pamietam, ale moge sie mylic. Komplet rozrzadu ze wszytkimi rolkami (3 rolki i pasek) zapakowany w oryginalne pudelka VW w trojmiescie kosztuje ok 550zl, tyle placilem pol roku temu.

Komentarz

• Purchawa
                                            Admin
                                            S_OCP Member
                                            • 2004
                                            • 8007

Zamieszczone przez wasylis
                                            ja wiem że na kanale u juzka wyjdzie to 800 zł a jak oszczędzisz na częściach to i za 500 wymienisz ale jaka trwałość?!
                                            Napisalem chyba wyraznie, ze w ASO?

Wymienialem w ASO i zaplacilem okolo 900zl wraz z gorna rolka prowadzaca!
                                            Bez niej wyszloby ~800zl. Razem z FAKTURA!
                                            "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
                                            Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• Krzych
                                              Rider
                                              • 2005
                                              • 671

Podam przykład z własnego podwórka.
                                              Podjechał klient nowo nabytym autem w celu zaprogramowania kluczyka z immo.
                                              Nie miał pinu, więc musiałem ustalić.
                                              Oczytując pamięc przy okazji wyświetlił sie faktyczny stan km jaki był zapisany w sterowniku.
                                              Licznik auta wskazywał 110 tyś km, więc 100% zaniżony przebieg.

Ciśnienie klientowi też mu chyba wzrosło o 100% :evil:
                                              Zewnętrznie i wewnętrznie auto uszanowane, czyli pozory mogą mylić.

Warto jednak sprawdzić przed zakupem, bo na oko to ...
                                              DigiTech PROMOCJA na chiptuning ZOBACZ
                                              www.chiptuning.katowice.pl
                                              DIAGNOSTYKA, CHIPTUNING, HAMOWNIA OBCIĄŻENIOWA

Komentarz

• Paweł T
                                                Elegance
                                                • 2006
                                                • 784

mi na szczęście jak Ali sprawdzał to się potwierdziło z faktycznym, ale mój miał 80kkm w 2,5 roku.
                                                TDI ASV 140KM 300Nm

Komentarz

• b707
                                                  L&K
                                                  S_OCP Member
                                                  • 2006
                                                  • 1272

Ja dodam że z liftem jest dziwnie bo on w zasadzie ciągnał się przez spory czas. Moja Octa jest z grudnie 2000 i deske mam przed liftem... A na zewnatrz juz po lifcie;]
                                                  Co do przebiegu... Octe mam od kwietnia 2001 i dwa dni temu świętowałem 60 tys km
                                                  pzdr

EDIT:
                                                  Poszperałem w necie i wszedzie napisano że lifting przeszła na poczatku 2001 roku. Moze miało by to troche prawdy w sobie bo ilekros daje auto do serwisu i mówie ze z 2000 to przy odbiorze słysze że to jest nowsza wersja ale nie w pełni:| Może decha była zalezna od wersji? Moja wtgląda jak produkowany obecnie Tour... gdyby nie ta decha:/
                                                  pzdr
                                                  Adam

Komentarz

• Fery
                                                    Ambiente
                                                    • 2006
                                                    • 236

Nowsza miękka deska jeszcze dwukolorowa była od 99r, auta po lifcie weszły dokładnie we wrześniu 2000r (nowe lampy,cała czarna deska itp.).

A co do przebiegów do z doswiadczenia wiem że SLX 110ps zazwyczaj srebrne nie maja praktycznie nigdy poniżej 200tkm przebiegu. Jedynym sposobem sprawdzenia autentycznego przebiegu jest albo żle cofnięty licznik który można na kompie odczytać lub książka serwisowa. Skoda prowadzi od kilku lat komputerowy rejestr usług serwisowych. W każdym miejscu w Europie można sprawdzić historię serwisową auta w najbliższym ASO nawet z innego kraju. Ale z drugiej strony nawet takie dane są czasami fałszowane.

Komentarz

Pracuję...