Piotr, a jakich stosujesz obecnie w Twojej Octavii? Efekt niebieskiej poświaty nawet by mi się spodobał 8)
Philips NightGuide – 3 - w -1- czy bezpieczne ( O1
Zwiń
X
-
Obecnie mam farbyczne. Przyjdzie czas na testy, ale dopiero na wiosnę - tak planuję. Jeśli któraś z obecnych się przepali wcześniej test się przyśpieszy. NightGuid-y będę brał jako pierwsze bo się sprawdziły.
[ Dodano: Nie 07 Sty, 07 15:02 ]
Gdzieś widziałem zdjęcia w realu porównań w/w żarówek z pozostałymi. Jak odnajdę to zamieszczę.O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
KIA Carens 2.0 CRDI - przerwa na kawę ....
O III czarna liftback - reaktywacja
Komentarz
-
-
bezduszny
Jak chcesz kombinować... to nie ma sprawy ale i tak z H4 nie wykrzesasz światła xenonu.
Chcesz dobre żarówki to polecam coś takiego: http://www.allegro.pl/item155957576_...w_4000_k_.html
Komentarz
-
Zamieszczone przez lukas220nowych Philpis'ów Nightguide 3w1...a właśnie tego dotyczył ten temat i moje zapytanie
Komentarz
-
-
Przedstawiam informacyjnie zdjęcia porównawcze, o których pisałem wcześniej;
NightGuide .................................................. .................................Blue Vision
O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
Komentarz
-
-
-Piotr-,
Super robota !
Zamieszczone przez brandOjak na moje oko to roznica kolosalna...
Ad.1 Lepiej świecą BV, nie ma ciemnej plamy przed samochodem, lepsze oświetlenie pobocza.
Ad.2 Nie da się porównać, bo jedno zdjęcie jest z samochodu, drugie z pozycji stojącej, więc naturalnie wynik musi byc różny.
Ad.3i4 różnice niewielkie, ze wskazaniem na NG.
Sam niedawno zastosowałem Philips NG tyle, że H7 bo po zakupie Passata (światła mijania soczewkowe) nie dało się jechać wieczorem na standardowych żarówkach. Jednak na NG jest niewiele lepiej !
NG kupiłem sugerując się polskimi testami Auto Świata, z których wynikało, że te żarówki dają więcej światła od Philips BV.
Światło jest żółtawe, na krawędzi światła-cienia wyraźne rozszczepienie - kolor pomarańczowy.
Może też być tak, że to wina tego, że to lampy soczewkowe. Pytanie tylko: w takim razie po jaką cholerę się je stosuje ???
Jako punkt odniesienia mam światła z Octavii SLX 99/00 z lampami L&K gdzie od kilku lat jeżdżę na Philips BV. Jedna się przepaliła po 2 latach.
Światło białe, widoczność dużo lepsza gołym okiem.
Mam jeszcze ochotę na jeden eksperyment, mam w Passacie BV jako długie i chcę dla porównania je przełożyć na mijania, tylko jak sobie przypomnę to rozbieranie tylu elementów, pozdzieraną skórę na dłoniach i kupę czasu, żeby wymieniać żarówki w Passacie B5 GP to się odechciewa.
Tak na marginesie: w Passacie na lampach jest wskazówka aby zajrzeć do Instrukcji obsługi, a w Instrukcji Obsługi znalazłem tekst w stylu: udaj się do ASO :diabelski_usmiechPzdr, RomanS, Audi A6 Avant, 2,5 TDI
Komentarz
-
-
Cieszę się, że mogłem Wam trochę rozjaśnić temat tymi zdjęciami, ale nie są mojego autorstwa. Temat drążyliśmy w Klubie Espero stąd ten materiał. Jest tematem poglądowym nie badawczym, więc nie ma co dyskutować o technice i ustawianiu zdjęć w trakcie testu.
Co do poprawy oświetlenia w lampach soczewkowych to nie jest wykluczone, że NG się nie spełnią. Kolega, który mi polecił NG w swojej Alfie posiada BV i sobie chwali.O I złota w kombi 1.6 BFQ - od tego Tu się zaczęło
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez darooJa wrzucilem Philipsy blue vision 4000k ponad rok temu i nic sie nie dzieje oprocz faktu ze czasem jakis oszolom mi mruga bo mysli ze na dlugich jade :diabelski_usmiech-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
-
Sigma_74
Zamieszczone przez Areka co do mrygania to tez pare razy to miałem
sorki za OT
Komentarz
-
Sigma_74
maM po lifcie
mam z 2002 roku z konca
jak mam rozumieć ze narzekają
ja nie narzekam klosze obejrzałem wczoraj i nie ma żadnych zmian na nich, żarówki świeca jak złoto.
Komentarz
-
Komentarz
-
-
Jesli chodzi o zarowki, jestem dopiero co po wymianie zarowek i moge sie troche wypowiedziec odnosnie BV
Z tego co wiem Gt150 nie sprawiaja problemow tylko w OCT, bo sporo znajomych mi je odradzalo ...
Wszyscy kazali mi kupowac Philipsy, niektorzy Helle. Z racji na to, ze chcialem kupic cos w miare mocnego i nie walacego standardowo takim zoltawym swiatlem siegnalem po BV.
Pierwsze odczucia :
Pierwszy raz wlaczam tylko i wylacznie same swiatla, bez p/m i innych
Oswietlenie jezdni pobocza jak i na dlugosc, jest rewelacyjne.
Odnosnie mrugania : potwierdzam, niektorzy mysla ze jade na dlugich, nawet ostatnio Pan policjant sie do.... Coz, nie bede komentowal jego zdziwienia i tego ze zabral mi 20 minut...
To samo mam postojowki zmienione, na te z kompletu ( dalem za komplet 70 zl ) i musze przyznac ze jakosciowo swieca tak samo, jak te fabryczne ktore mialem ... tyle ze zwykle drogowe ;DDByła Octavia I FL Kombi 1.9 TDI AGR
Była Octavia II Kombi MR06 2.0 TDI DSG
ByłąOctavia II Kombi FL MR06@2013 2.0 TFSI DSG 4x4
TELEFONUJEMY DO MNIE PO GODZ 16.59!
Komentarz
-
-
Ja miałem Gt150 do przedwczoraj - było wspaniale i miło.
jeżdzę cały rok na światłach i nie widziałem żadnych zmian na kloszach - Octę mam z 2005r.
Teraz założyłem fabryczne żarówki i szlag mnie trafia bo nie mogę się przestawić na słabsze światło.
Żarówki wytrzymały 9 miesięcy - ale i one mają swoją ilość godzin pracy więc się skończyło!Silnik BFQ + sekwencja KME
CB President Johnny II ASC+President HAWAII
Kenwood KDC-BT92SD
Hertz HSK 165
Hertz DBX 250
KICX Kap 45
KICKER ZX 200.2
Kable - Dietz, Caliber
Kondzio 1F
wygłuszenie drzwi
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez rezonZamieszczone przez nosferatusŻarówki wytrzymały 9 miesięcy - ale i one mają swoją ilość godzin pracy więc się skończyłoPowyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Komentarz
-
-
QBA, Mialem GT150 swiecily dobrze, ale krotko. Pewnego dnia wsiadam, wlaczam swiatla i tylko blysneloi obie poszly na raz. Z tego co zauwazylem to cos jak DJ pisal tzn w elegance za sprawa spryskiwaczy i gwaltownej zmiany temp klosze mi powiedzialy dziekuje i pojawila sie drobna pajeczynka od wewnetrznej strony, tragicznie nie jest ale juz drugi raz nie zastosuje. Teraz pomykam na Philipsach NG 3w1 i jest spoko, zdecydowanie lepsze oswietlenie pobocza - IMHO to dobre zarowki ale nie do lansu
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez xekonQBA, Mialem GT150 swiecily dobrze, ale krotko.
Zamieszczone przez xekonZ tego co zauwazylem to cos jak DJ pisal tzn w elegance za sprawa spryskiwaczy i gwaltownej zmiany temp klosze mi powiedzialy dziekuje i pojawila sie drobna pajeczynka od wewnetrznej strony
Komentarz
-
-
a ja z innej beczki polecę philips premium +30% (8zł/szt)
przeżyłem juz GT150, osramy Silverstary, BlueVisioin i inne cuda przy Narvach każda wypadała rewelacyjnie natomiast przy wyżej wspomnianych philipsach niestety przegrywały np podczas deszczu.
ew można się jeszcze pokusic o tungsram megalight (10zł/szt) ale ciężko dostac,
godne uwagi są również hella light power (11zł/szt).
Komentarz
-
Komentarz