To niesamowite jakiego mam pecha...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • huwe
    Elegance
    S_OCP Member
    • 2005
    • 976

Zamieszczone przez leszekmw
    castaway , daja gwarancje na uszkodzenie kamieniem :?: mają fantazję albo bardzo duży ruch w interesie i stac ich na takie rzeczy. jakiej marki szyby mają ? pytam bo troszkę sie znam na tym , kolega ma autoszyby.
    montują szyby Nordglass.
    a gwarancja przedstawia się następująco:
    jedziesz z uszkodzoną szybą do ich zakładu, i to ich pracownik podejmuje decyzję: naprawiamy , czy wymieniamy. dotyczy oczywiście to sytuacji gdy jest odbicie kamyczka na szybie, no bo jak pęknięta to wiadomo : do wymiany. kosztuje taka gwarancja coś około 50 zł.
    Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc

Komentarz

• Dig Dug
      L&K
      S_OCP Member
      • 2005
      • 1306
      • Seat

Hmm ja kiedys wymienilem szybe, za free w serwisie, przy okazji polerowania auta pochlapania mi farba przez taka jedna firme. Niby ok, mysle, ze jak koles bedzie pyszczyl, ze szyba nie z tego roku co auto, to mu kaze mierzyc lakier i ogladac auto. Taki byl plan, bo dzisiaj stuknalem lewy przod i bede musial malowac :/ wiec wymiana szyby sie zemsci, bo koles bedzie myslal, ze dzwon byl niezly skoro wymiana szyby, a mi tylko lampa poszla i porysowalo zderzak, maske i blotnik. Kurcze z ta wymiana szyb to moze potem byc roznie
      Była O1 jest F2.

Komentarz

• huwe
        Elegance
        S_OCP Member
        • 2005
        • 976

Zamieszczone przez Dig Dug
        Hmm ja kiedys wymienilem szybe, za free w serwisie, przy okazji polerowania auta pochlapania mi farba przez taka jedna firme. Niby ok, mysle, ze jak koles bedzie pyszczyl, ze szyba nie z tego roku co auto, to mu kaze mierzyc lakier i ogladac auto. Taki byl plan, bo dzisiaj stuknalem lewy przod i bede musial malowac :/ wiec wymiana szyby sie zemsci, bo koles bedzie myslal, ze dzwon byl niezly skoro wymiana szyby, a mi tylko lampa poszla i porysowalo zderzak, maske i blotnik. Kurcze z ta wymiana szyb to moze potem byc roznie
        szukaj na allegro w twoim rocznkiu i wymień jeszcze raz :diabelski_usmiech

gdzieś przytrąbił??
        Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc

Komentarz

• Marian
          Ambiente
          S_OCP Member
          • 2006
          • 225

huwe, foty zrób, ja wymieniłem szybe tydzień temu i porobiłem starej foty...
          a ludzie i tak przysmradzają przy kupowaniu - nie masię co łamac :szeroki_usmiech
          20v

Komentarz

• harnas75
            Ambiente
            • 2006
            • 102

A teraz z innej beczki.
            Jak sprawują się te szyby z Nordglassu? Chodzą słuchy, że są dość twarde i łatwo je porysować? Jakie macie doświadczenia? Kto wogóle produkuje bezpośrednio na produkcję Skody? Można takie szyby dostać poza siecią ASO?

Marian, popieram kolegę zresztą przednia szyba w Octavii jest już legendarna, podobnie było paru innych "typach" ... (Matiz, podobno nowe Clio itd. same pękają). Co do sprzedaży to nie ma się co przejmować, znajdzie się taki co będzie marudził, znajdzie się taki co kupi. Wszystko jest kwestią czasu ... i ceny

Komentarz

• Maicroft
              Moderator
              S_OCP MemberModeratorr
              • 2004
              • 25757
              • Audi

Jak ktos chce kupic auto to go kupi, a jak ktos szuka dziury w dupie to najczesciej przyszedl przejechac sie. Takich wykrywa sie bardzo szybko. Inna sprawa sa handlarze :diabelski_usmiech
              Spritmonitor.de

Komentarz

• xekon
                Rider
                S_OCP Member
                • 2005
                • 742

harnas75, Poza siecia ASO nie dostaniesz szyby ze znaczkiem SKODY taka podobo maja umowe i tyle. A producentem przypadkiem nie jest pilkington??

Komentarz

• huwe
                  Elegance
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 976

co do tematu rysowania szyb nordglass. - nie zauważyłem takowego zachowania, inna sprawa, że nie używam skrobaczki, tylko odmrażaczy. każda skrobaczka - prędzej czy później porysuje szybkę. ślad po takim czymś mam na jednej bocznej - zaraz na początku pociągnąłem i została ryska.
                  a co do odsprzedaży... hmm popieram w pełni Maicrofta. jak ktoś szuka dziury tam gdzie nie trzeba, to ją znajdzie. ale na takich nie ma lekarstwa.

Komentarz

• harnas75
                    Ambiente
                    • 2006
                    • 102

Zamieszczone przez xekon
                    harnas75, Poza siecia ASO nie dostaniesz szyby ze znaczkiem SKODY taka podobo maja umowe i tyle. A producentem przypadkiem nie jest pilkington??
                    Dostaniesz szybę tylko w "odpowiedniej" cenie np.: http://www.skodaczesci.pl/oferta/czesc.php?id=870

Ogólnie wiadomo kto robi szyby do Opli czy Fiatów i zamiast kupować w ASO kupuje się taką samą szybę tylko od producenta X który robi te szyby na produkcję.
                    Zresztą o ile mnie pamięć nie myli to na wielu szybach tzw. oryginalnych nie ma loga tylko nazwa producenta i data serii, ale mogę sie mylić. Pewnie kwestia umowy.

Komentarz

• wasyl
                      L&K
                      • 2005
                      • 1084

Zastanawiam się tylko nad jednym. Czy nie będe miał kłopotów na granicy z tą szybą.... bo chciałbym ją zrobić po powrocie. Uszkodzenie jest od strony pasażera przy wycieraczce o dł 15 cm....? Zawsze mogę powiedzieć że mi strzeliła podczas owej wyprawy... :P
                      ASV + Aligator MT K-ce 150 KM 320Nm
                      www.wasilewski-foto.pl
                      KIA 2,2 d (245KM i 523Nm)

Komentarz

• xekon
                        Rider
                        S_OCP Member
                        • 2005
                        • 742

Wasyl, dyrektywa europejska mowi cos na zasadzie ze szyba nie moze byc peknieta w takim prostokacie naprzeciw kierowcy i to wcanie nie takim duzym, jak uszkodzenie jest poza tym obszarem to nie powinno byc problemow ale pewnosci nie ma, oczywiscie inne uszkodzenia powinny byc naprawione tzn pekniecia w pozostalym polu. Poszukaj tej dyrektywy UE.

Komentarz

• djczas
                          RS
                          • 2005
                          • 9612

wasyl, a on będąc upierdliwy zawsze może ci zabrać dowód i lawete podstawić

Komentarz

• rad10
                            Ambiente
                            S_OCP Member
                            • 2006
                            • 180

Jechałem autem z pękniętą szybą do Niemiec z tym, że ja miałem pękniecie po stronie kierowcy o długości 10 cm i nie było problemu z przejechaniem granicy, a na dodatek wracając pękniecie było już dwa razy większe i też spokojnie przejechałem. Teraz tylko pytanie czy trafiłem na dobrą zmianę na granicy czy poprostu nie zwrócili uwagi...

Komentarz

• NICO
                              Ambiente
                              S_OCP Member
                              • 2005
                              • 146

wszystko zalezy od szczescia ja byłem za granica na wakacjach i nie mialem naklejki na szybie z nr.rej i sie udalo zreszta dalej nie mam .....ale nie wiem jak to jest teraz ale jak w poprzednim aucie zgłaszalem szkode w Mysłowicach na gieldzie (teraz to juz jest w pzu w Sosnowcu)to siedziałem tam sobie 4 godzinki i facet podjechal BMW 3 i szczeliła mu od kamienia szyba (był przedemna w kolejce ) i posiedział tez z 4 godzinki poczym mu pani powiedziała ze brakuje mu 10zł do zlikwidowania tej szkody z ac nie obyło sie bez poruchawy wiec facet sie troche zdenerwował wyszedł i uszkodził sobie maske kostka brukowa wszedł do budynku i zapytał czy teraz wystarczy...wiec lepiej nie zgłaszac samej szyby tylko jeszcze cos .......... bo bedzie zwyzka
                              2.0tdi(seria nie seria) E100..

Komentarz

• Alberto
                                Ambiente
                                • 2006
                                • 202

Kurde opony (nowe) tydzień czasu niecałe 200km najechałem na coś i nawet nie czułem jak złapałem kapcia (głośna muzyka) przejechałem trochę chyba i opona do wyrzucenia na rancie starta do połowy. Zamawiam nową.

Komentarz

• michu
                                  Ambiente
                                  S_OCP Member
                                  • 2004
                                  • 235

jak pech to pech: mi spadła antena od cb i wywaliła tylną szybę i zrobiła małą masakrę na lakierze ( dach, bok i bagażnik ) i w dodatku nie wygrałem w totka. :lol: . Jedyny plus,że jak jedziesz 160 to tylnia szyba jest wysysana na zewnątrz, więc jest mało sprzątania w środku. :shock:
                                  - No nic. Życie jest piękne, ale trzeba się pchać do przodu.Kulturalnie, ale pchać. o. Rydzyk

Komentarz

• Maicroft
                                    Moderator
                                    S_OCP MemberModeratorr
                                    • 2004
                                    • 25757
                                    • Audi

michu, :shock: To chyba zawial jakis wiatr bo generalnie nie ma szans zeby przy tylu antena spadla. Bedzie troche wydatkow
                                    Spritmonitor.de

Komentarz

• michu
                                      Ambiente
                                      S_OCP Member
                                      • 2004
                                      • 235

Zamieszczone przez Maicroft
                                      michu, :shock: To chyba zawial jakis wiatr bo generalnie nie ma szans zeby przy tylu antena spadla. Bedzie troche wydatkow
                                      tir ja zabrał , szyba już jest jeszcze tylko malowanie wszystko z AC. No i zainwestowałem w antene mocowana do krawędzi pokrywy bagaznika.
                                      - No nic. Życie jest piękne, ale trzeba się pchać do przodu.Kulturalnie, ale pchać. o. Rydzyk

Komentarz

Pracuję...