Zamieszczone przez leff
Amortyzatory do 1.9 TDI kombi, 110 KM
Zwiń
X
-
Amortyzatory do 1.9 TDI kombi, 110 KM
Mam pytanko do tych, którzy musieli juz zmieniać amorki. Zastanawiam się nad wyborem - czy kupic nowe oryginalne, takie jak były fabrycznie, czy może gazówki np. Zaxa(Sachs-chyba oto chodzilo :wink: Maicroft). Jeżeli macie w tym temacie jakieś doświadczenie to proszę o poradę.
-
-
Zamieszczone przez PiotrusMialem Sachs Advantage i byly lepsze od serii ale niestety wytrzymaly tylko 40 tys kmTorque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Gość
Mnie też by interesowały adresy i ceny amortyzatorów do mojego jeździdła, tylko nie mam orientacji co i gdzie, za ile, no i żeby bałachu jakiegoś nie nabyć.
Komentarz
-
Gość
Poproszę o pare słów wyjaśnienia co do amorków......pogubiłem sie.
Jakie wybrać i jakie różnice w nich są.
1) zestawy sportowe do tuningu w różnych konfiguracjach wraz ze sprężynami
KIT
2) amortyzatory dwururowe hydrauliczne z regulacją zewnętrzną
3) regulowane z zewnątrz amortyzatory dwururowe hydrauliczne z przestrzenią wyrównawczą wypełnioną gazem pod niskim ciśnieniem
4) regulowane z zewnątrz amortyzatory dwururowe hydrauliczne z przestrzenią wyrównawczą wypełnioną gazem pod niskim ciśnieniem,Kompletna kolumna McPhersona
????
Nie przerabiałem tematu i muszę pomieniać amorki w swoim, i interesuję mnie jaki rodzaj zakupić żeby sie nie wpie...yć., a i nie chcę obniżać auta (i tak jest niskie)
Komentarz
-
Gość
Mam 75 tysi na szafie. A co do ich stopnia zużycia to nie wiem, nie badałem. Wiem tylko że napitala mi coś z przodu, jakieś stuki puki.
Wymienimy przy okazji wszystkie el. gumowe i amorki.
Komentarz
-
Gość
Zamieszczone przez PiotrusU mnie np pukaly laczniki stabilizatora
Wymienione, i dalej puka.
Mechanior nic nie znalazł, mozliwe ze to amorek lub jego poduszka?
Komentarz
-
a ja mam pytanko: jak jest róznica miedzy amortyzatorami kombi i hb? Bo np. Koni ma regulowane do hb ale bez kombi? W oryginałach też wystepuje róznica w kombi i hb.
Czy chodzi o to ze do kombi sa bardziej wytrzymałe na obciążenia np.: tyłu?..czyli jezeli nie zamierzam nic wozić ciężkiego kombi to moge zapodać od hb? :szeroki_usmiech
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez EŁa ja mam pytanko: jak jest róznica miedzy amortyzatorami kombi i hb? Bo np. Koni ma regulowane do hb ale bez kombi? W oryginałach też wystepuje róznica w kombi i hb.
Octavia Combi 1.6, 1.8, 2.0, 1.9SDi/TDi
(30 mm Rebound) - p/n: 8710-337SPD3
Front - p/n: 8710-1337Sport
Rear - p/n: 80-2815Sport
Octavia Combi 1.6, 1.8, 1.8T, 2.0, 1.9SDi/TDi with H.D. suspension
Front - p/n: 8710-1385Sport
Rear - p/n: 80-2815Sport
Zamieszczone przez EŁCzy chodzi o to ze do kombi sa bardziej wytrzymałe na obciążenia np.: tyłu?..czyli jezeli nie zamierzam nic wozić ciężkiego kombi to moge zapodać od hb? :szeroki_usmiech"...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"
STOP ECO-TERRORISM!
Komentarz
-
Komentarz