Oprócz tego co koledzy napisali, sprawdź, czy jest elastyczna siatka do bagażnika (jest w Elegance - a jest luzem , z własnego doświadczenia - dobrze sprawdzić kompletność książek dot. samochodu - mi omyłkowo chcieli dać te dot. Octavii I Tour )))) no i dot. radia - ja się musiałem upomnieć, ktoś wyciągnął i zapomniał włożyć
Big IC od ARL w octavi --wejdzie ??????
Zwiń
X
-
GośćTagi: Brak
-
Gość
Big IC od ARL w octavi --wejdzie ??????
No i mniałem kilka dni wolnego, które chciałem przeznaczyć na przypasowanie chłodnicy wody od ARL a i IC. Niestety po rozpie....iu całego przodu pierwszego dnia, czyli lamp, zderzaka, przdniego pasa, przykładamy IC do całej reszty i..... d.pa :cry: . Nic nie pasuje.
No i jeszcze problemik który napotkałem, że w chłodnicy cieczy org. jest miejsce w który jest wkręcony czujnik bodajże wł/wył wentylatora chłodnicy (nieważne od czego), a w chłodnicy od Arl-a nie ma tego miejsca.
No i po za tym cały zestaw jest za gruby i się nie mieści pod pasem.
Chyba trzeba będzie popylić IC i chłodnicę cieczy od 150 ki, i zakupić IC taki na pól tego od 150 ki (jak na fotce) i gitary sobie nie zawracać, bo za wielka rzeźba z tym.
Chyba będzie prościej, chyba że któryś z was ma jakąś złota radę-poradę.
Gdzies mi sie obił adresik firemki która robi coolerki na zamówienie, ale jakoś znaleźć nie mogię.
Oj bieda bieda z tym tuningowaniem.
A może jakieś adresy firemek które wstawią coś takiego, i za ile?
EDIT już mam, coolerki robi [email protected], teraz tylko kwasrurki
-
Re: Big IC od ARL w octavi --wejdzie ??????
Zamieszczone przez BondNo i mniałem kilka dni wolnego, które chciałem przeznaczyć na przypasowanie chłodnicy wody od ARL a i IC. Niestety po rozpie....iu całego przodu pierwszego dnia, czyli lamp, zderzaka, przdniego pasa, przykładamy IC do całej reszty i..... d.pa :cry: . Nic nie pasuje.Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
hmmmm skąd ja znam ten samochód, i z tego co wiem to w nim robiony był IC przez CompSport z Bielska Białej :wink: :wink: :wink: :lol: :lol:
I bardzo łądnie sie sprawuje jak dotąd :wink: :wink: :wink:"Życie jest bezwzględne, nie lituje się nad nikim"
Pokój jego duszy - Kris 27-09-2003
Pionek znów gra.......
Rodzinne Combiaczki AHF i BKD by ALI oraz E 30
www.dynosoft.pl
Komentarz
-
-
Gość
Coś mi sie wydaje że prostrzym, lepszym i tańszym rozwiązaniem bedzie droga ze zdjęcia, czyli tak jak zrobił LUCA, i zamówić Ic na wymiar (jeżeli mnie cena nie zabije)
Ale do tych co przetarli szlaki napiszę, bo auto jest rozebrane i nie wiem co dalej.
Komentarz
-
Gość
To już wiem ile kosztuje ic ,950 zyli za ic o wymiarach 650 x 230 x 62 mm, jeszcze tylko rurki z kwasówki i dalej w mody. Pomierzę czy wiekszy by wszedł (ma to sens?).
Jak uważacie, cena ok, czy zdzierka?
A co do rozbiórki to furka złożona i chodzi normalnie zaniepokojiło mnie tylko to:
Kupa soli od wewnątrz (zupe solić można), która to nie zejdzie tak sobie, tylko jak bedzie wilgotno swoje zrobi z lakierem.
Po zimie odkręcę kierunki i zapodam karchera.
Komentarz
-
Zamieszczone przez BondCoś mi sie wydaje że prostrzym, lepszym i tańszym rozwiązaniem bedzie droga ze zdjęcia, czyli tak jak zrobił LUCA, i zamówić Ic na wymiar (jeżeli mnie cena nie zabije)
Te chlodnice na prawde wchodza bez wiekszego problemu wiec nie rozumiem po co sobie komplikowac sprawe. Jesli masz klime to do chlodnic od ARLa z tego co pamietam przydalby sie oryginalny wezyk od klimy z ARLa bo troszeczke inaczej zrobione jest wyprowadzenie z chlodnicy i pamietam ze przy ori wezyku od PD130 troche niebezpiecznie za nisko ziemi bylo jedno kolanko.
Do tego najlepszy jest komlet rur rowniez od ARLa, wszystko pasuje i nie trzeba rzezbic z kwasowka (co w przypadku PD130 nie wydawalo sie latwe (ze wzgledu na brak krotkiej, optymalnej drogi dla rur). Zreszta jest to zdanie m.in GSa z VTG czy tomsona ktory mial potencjalnie robic do tego kwasowke.A4 B7 TFSI Quattro S-Line by MT | O2 2.0TDI by MT | Jeep XJ 4.0L | PF 125p 1971
Komentarz
-
-
Ja mam komplet woda + IC z ARL i jakoś wlazło
Nie robiłem tego osobiście więc ciężko podać mi jakieś rady ale z tego co widzę to kątówka troche popracowała i wszystko siedzi Nawet udało się zrobić tak że między chłodnicą wody a IC jest jakies 2cm odstępu żeby IC się zbytnio od wody nie grzał
Tak więc Bond nie poddawaj się bo na pewno się da
Komentarz
-
Komentarz