194 cm - nikt za mna nie wsiada, bo nie ma miejsca :twisted:
Czy bedzie mi wygodnie w Octavii majac 195 cm wzrostu??
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez MiKruSWszystko prawda. Sedan ma w zasadzie tyle samo pojemnosci bagaznika co kombi, ale trzeba wziac tez pod uwage sposob zaladunku.
Sorry - nie kojarze jak jest rozwiazana polka w Octavii "sedanie", ale podejrzewam, ze gdy sie chce przewiesc np. dwie walizki plus rower dla dziecka, to trzeba cos zamieszac - a w kombi wystarczy nie zasuwac rolety.
Dla wiekszosci osob to moze byc malo istotne, bo wystarcza im w zupelnosci bagaznik "sedanowy", ale jednak zdecydowanie w kombi mozna sobie pozwolic na wiele wiecej.
Zalezy wlasnie co sie wozi, itd.Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jackal194 cm - nikt za mna nie wsiada, bo nie ma miejscanasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MisiekWAWnastepny :shock: tak sie rodza legendy :?
Wyraźnie czułem, że tylna kanapa jest minimalnie głębiej usadowiona niż w kombi.Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ===Tomy===Wyraźnie czułem, że tylna kanapa jest minimalnie głębiej usadowiona niż w kombi.nasza droga: www.wpzs.pl
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ===Tomy===Zamieszczone przez MisiekWAWnastepny :shock: tak sie rodza legendy :?
Wyraźnie czułem, że tylna kanapa jest minimalnie głębiej usadowiona niż w kombi.
i czules na dodatek ze jest minimalnie glebiej i przez to jest wiecej miejsca :?: litosci :roll:Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MisiekWAWale co czules :?: ze w stosunku do czego jest glebiej usadowiona :?: ze jest w wiekszej odleglosci od deski czy ze drzwi przez ktore wsiadales maja innego ksztaltu otwor :?:
i czules na dodatek ze jest minimalnie glebiej i przez to jest wiecej miejsca :?: litosci :roll:
Zamieszczone przez Jabar1975Zamieszczone przez ===Tomy===Wyraźnie czułem, że tylna kanapa jest minimalnie głębiej usadowiona niż w kombi.Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ZiomalZamieszczone przez Sigma_74ja mam 190 i bez problemów z przodu się mieszcze z tyłu będziesz miał problemPowyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Komentarz
-
-
Ja powiem tak - mam 190 cm ale przestalem jezdzic na lezaco - fotel daje na sam dol odsuniety w miare ale nie do konca oparcie nie pionowo ale nie duzo lezy - kierownica wysunieta na full do mnie. Jedzie sie OK a z tylu jak ja wsiade to dotykam kolanami oparcia ale ktos nizszy strasznie nie narzeka ...Czader
OCTA COMBI 2003 ALH
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MiKruSleszekmw napisał/a:
ja jestem przeciętny 175cm/ ale jeżdżę na prostych nogach i na leżąco
Leszekmw - zmień przyzwyczajenia, bo sobie zrobisz kuku. W tej pozycji istnieje praktycznie zerowa szansa na jakiekolwiek niespodziewane manewry, np wyciaganie auta z wielokrotnego bocznego poslizgu.
Oczywiscie wazne jest, zeby czuc sie komfortowo za kierownica, ale jednak to nie są wczasy, a fotel operatora nie jest leżakiem plażowym...
Ja mam tylko 182 (ale długie nogi :diabelski_usmiech ) i w OI, jak jedziemy gdzieś dalej, to sadzam dzieciaka który coś zbroił, tak za kare. Ogólnie to nikt za mną nie chce jeździć, bo każdy narzeka na brak miejsca( z wyłączeniem psa)
Jeżeli myślisz o OI to pomyśl o OII tam z tyłu jest taaaka locha.
Zawsze też możesz pokierowniczyć (przy takim wzroście :shock: ) bezpośrednio z tylnej kanapyusrany pracą po same pachy
Komentarz
-
-
niezbyt skopmlikowane
Myslę, tak.
Błędem było dolewanie oliwy do ognia w temacie, który otworzyłeś.
Jest rzeczą trywialną, że cos takiego jak zakup auta musi być poprzedzony jakąś przymiarką, a gust nie podlega dyskusji, natomiast ilość miejsca najlepiej będzie jak wstąpisz do salonu posadzisz 4 litery do octavii i sam sobie odpowiesz na pytanie, które zadałeś.
Jeśli już, warto skorzystać z wiedzy i doświadczeń forumowiczów i zapytać (chociaż jest "szukajka") o rzeczy, których sam nie możesz sprawdzić praktycznie w salonie tj.
awaryjność, jakość serwisów, ceny części zamiennych, sposoby ,możliwości i podatność tuningu itp. Zaznaczam, że wiekszość tematów jest dostępna-poruszana na stronach forum.
pozdrciężko jest lekko żyć,
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jackal194 cm - nikt za mna nie wsiada, bo nie ma miejsca
Zamieszczone przez Czaderprzestalem jezdzic na lezaco[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
-
Jak dla mnie (191 cm) to jest ciasno i zdecydowanie jest to największa wada Octavii (mówię o O1). Z tyłu nikt za mną nie usiądzie, a jak siedzę za fajerą to mam tak dziwnie zgięte nogi (niewygodnie :| ) i do tego często zahaczam butem przy zmianie biegów o spód konsoli (rozmiar buta 47-48) co skutkuje nie wciśnięciem sprzęgła przy zmianie biegu... Proponuję się samemu przymierzyć i obczaić czy da się z tym żyć 8)2006 - 2016 --> O1 1.9 TDI ASV: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=24133
2016 --> O3 1.4 TSI: http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=95492
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez Jacek NowakI mowi ze u nas jest wiecej miejsca (ale srodeczek ma wypas ,nawet lusterka sie skladaja automatycznie)
Komentarz
-
Komentarz