ładnie ładnie, mnie naszczęście napewno nie będzie
Turbo w skodzie silnik 1.9tdi 110 km silnik ahf
Zwiń
X
-
Turbo w skodzie silnik 1.9tdi 110 km silnik ahf
Witam,
Potrzebuję kupić turbo do skody silnik 1.9tdi 110 km silnik ahf, byłem w aso i powiedzieli ze pada i bedzie trzeba wymienic!!!! ale w serwisei powiedzieli ok 6 tys pln.
Objawy są następujące: autko jezdzi ok moc jest w pewnym momencie traci moc i nie wykręcę więcej niz 130km/h po zgaszeniu silnika i ponownym uruchomieniu wszystko wraca do normy po jakims czasie ok 600 km przejechane i to samo TRACI MOC!!!!
powiedzcie gdzie mozna kupic i kto to moze zrobic okolice chrzanów-kraków, do ASO już nigdy nie pojadę
pozdro
-
-
o kierownicach w turbo (co gdzie i jak )masz tutaj http://forum.octaviaclub.pl/viewtopic.php?t=7360
Komentarz
-
-
Miałem tak samo, też pierwsze co usłyszałem turbo do wymiany, mój post http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...ek+kr%F3lestwo, wpisz w wyszukiwarce tak jak radzi Maicroft, notlauf n75.....i nie łam się cenami narzucanymi przez ASO, jak będzie turbo do wymiany to można sporo taniej kupić....
Komentarz
-
-
Batrek
W mojej oktavii dzialo sie coś podobnego... Silnik AGR. Samochod tracił moc, ale po zgaszeniu i zresetowaniu kompa wszystko wracało do normy. Np przy wyprzedzaniu gasiło sie auto na chwile i samochod odzyskiwal kopa. NIe pamietam na czym polegala naprawa, ale wiem ze bylo to zwiazane z elektronika :roll:
Pozdrawiam
Komentarz
-
Zamieszczone przez Batrek. Np przy wyprzedzaniu gasiło sie auto na chwile i samochod odzyskiwal kopa.
PozdrawiamO2 2.0 TDI DSG ELEGANCE KOMBI. Chip Masters Tuning .
GVI 1.4TSI
LANCIA YPSILON 1.2 MPI
tires from WULTEX . SERWIS KLIMATYZACJI
Komentarz
-
-
Batrek
Leszek nie wiem... Nie pytalem się. Wtedy jeszcze ta octą pocinal moj Wujaszek. Nie jezdzil z tym dlugo. Kilka dni. Gasil silnik przed rozpoczeciem manewru.
Masz racje hardcore
Komentarz
-
lec
-
Zamieszczone przez Batrek. NIe pamietam na czym polegala naprawa, ale wiem ze bylo to zwiazane z elektronika
Komentarz
-
-
skalmar99, Na allegro pokazało sie nowe turbo za 1800.Kiedyś kolega Neck 99 miał w super cenie nowe. http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=158893383
Komentarz
-
-
U mnie były podobne objawy i okazało się, że padł siłownik od turbiny - nowy okolo 700pln.
Najlepiej wyślij turbinke do warsztatu naprawiającego tylko turbiny - w moto giełdzie lub autobiznesie sa ich dziesiatki - bedzie taniej i powiedza Ci co jest. A cena naprawy z kosmosu. W wawie w autoryzowanym serwisie seata i skody kiedy sie pytałem ile wyjdzie jeśli to nie siłownik tylko cała turbinka jest do roboty wyliczyli mi 2,8 tys. To też było drogo. Warto też podłączyć pod komputer...Powodzeniabyła O1 1,9 tdi ahf ( 125 KM, 275 nm ), jest O2 fl, 1,9 tdi bxe ( 143,8 KM, 336,6 nm ) Biała Strzała:
http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...173266#1173266
Serwis By DGW
Komentarz
-
-
Re: Turbo w skodzie silnik 1.9tdi 110 km silnik ahf
Zamieszczone przez skalmar99Witam,
Potrzebuję kupić turbo do skody silnik 1.9tdi 110 km silnik ahf, byłem w aso i powiedzieli ze pada i bedzie trzeba wymienic!!!! ale w serwisei powiedzieli ok 6 tys pln.
W 3City to bym Ci podał namiary na speca.
A jak już będzie konieczność zmiany to zmień na większą ASZ lub ARL :diabelski_usmiechByła: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez skalmar99ok, dzięki za radę jutro jadę wymienic zawór N75 - jak to pomoze to daję znac!!!!Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MasmoZamieszczone przez skalmar99ok, dzięki za radę jutro jadę wymienic zawór N75 - jak to pomoze to daję znac!!!!
[ Dodano: Sro 07 Lut, 07 14:57 ]
Witam!!!!!
Więc tak...... po wizycie w szanownym serwisie emida kraków (juz nigdy wiecej tam nie pojade) szpece stwierdzili po wymianie wyszstkich zaworów ze turbina..... koszty: 2500 regeneracja + montaz i demontaz powiedzieli ze w 3000 pln się zmieszczę. Ja na to im odpowiedziałem ze proszę zamknąc maskę i jadę do domu!!!!
Za dwa dni przyjechał gosc który zajmuje sie elektryką samochodową. podpiął vag i stwierdził ze wszystkie czujniki które wymieniał serwis (n75 i jeszcze tam jakies) są uszkodzone. Powiedział ze jest to nie mozliwe włożył rękę za silnik ta gdzie jest zawór recylkulacji spalin i koło niego jest taka częsc z plastiku (okrągłe w srodku membrana) i to było uszkodzone (membrana) i pszepuszczała powietrze i dlatego komp widział wszystkie błędy świata.
Koszt tej pierdoły na giełdzie 80 zł a w serwiscie skasowali by mnie na 3000 zł , gdzie sens gdzie logika
Myslałem ze emida Kraków to profesjonalny serwis lecz się myliłem zupełnie nie polecam
pozdro
[ Dodano: Sro 07 Lut, 07 15:01 ]
Więc tak...... po wizycie w szanownym serwisie emida kraków (juz nigdy wiecej tam nie pojade) szpece stwierdzili po wymianie wyszstkich zaworów ze turbina..... koszty: 2500 regeneracja + montaz i demontaz powiedzieli ze w 3000 pln się zmieszczę. Ja na to im odpowiedziałem ze proszę zamknąc maskę i jadę do domu!!!!
Za dwa dni przyjechał gosc który zajmuje sie elektryką samochodową. podpiął vag i stwierdził ze wszystkie czujniki które wymieniał serwis (n75 i jeszcze tam jakies) są uszkodzone. Powiedział ze jest to nie mozliwe włożył rękę za silnik ta gdzie jest zawór recylkulacji spalin i koło niego jest taka częsc z plastiku (okrągłe w srodku membrana) i to było uszkodzone (membrana) i pszepuszczała powietrze i dlatego komp widział wszystkie błędy świata.
Koszt tej pierdoły na giełdzie 80 zł a w serwiscie skasowali by mnie na 3000 zł , gdzie sens gdzie logika
Myslałem ze emida Kraków to profesjonalny serwis lecz się myliłem zupełnie nie polecam
pozdro
[ Dodano: Sro 07 Lut, 07 15:03 ]
pozdro
[ Dodano: Czw 08 Lut, 07 10:06 ]
pozdro
Komentarz
-
Komentarz