Nowe komputery, szybsze procesory, nowe możliwości...także w servisach
plyn hamulcowy
Zwiń
X
-
Mi oprocz zagotowania plynu udalo sie kiedys spalic konkretnie klocki. Jak smigalem po plycie lotniska po kilku tego typu hamowaniach stracilem w ogole hamulce i nawet ciezko sie bylo poznej zatrzymac (niesamowicie glopie uczucie - dobrze ze to nie bylo na drodze!). Po zatrzymaniu zza felg dymilo sie efektownie smierdzacym niebieskim dymem :-( Jak sie pozniej okazalo klocki kompletnie popekaly od strony styku z tarcza, tarcze przezyly ale zmienily kolor na fioletowy :twisted: To byla stara octa z hamulami tylko 256mmA4 B7 TFSI Quattro S-Line by MT | O2 2.0TDI by MT | Jeep XJ 4.0L | PF 125p 1971
Komentarz
-
-
danielpoz
ja tez raz pokrzywilem tarcze na autostradzie ale wcislem to na gwarancji hihihi
no 312mm mozna w ten sposob skatowac a co dopiero male tarcze
Komentarz
-
Wiem ze po mocnym shamowaniu jak sie juz zatrzymamy nie powinno sie trzymac wcisnietego hamulca (tylko mozliwie szybko puscic pedal po zatrzymaniu) bo podobno wlasnie wtedy scisniete gorace tarcze najlatwiej potrafia sie "pogniesc" :twisted:A4 B7 TFSI Quattro S-Line by MT | O2 2.0TDI by MT | Jeep XJ 4.0L | PF 125p 1971
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leffseryjne 288 ale jak na razie widac wyrazna poprawe po wymianie plynu.k :lol:
k :szeroki_usmiech
Pozdr,
BPbyła mocna Octa, a jest konik
Greckie Delikatesy
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leffseryjne 288 ale jak na razie widac wyrazna poprawe po wymianie plynu.Torque Steer: The art of changing lanes with the accelerator :zlosnik:
http://www.disi-tune.pl
Była Mazda 3 MPS Powered by SSG & DISI-tune
Był WRX
Była Octa
Komentarz
-
-
Na przepompowanie i wymiane plynu potrzeba 2 x 0.5L, Pierwsza polwke trzeba przepompowac a po zaczeciu drugiej mozna juz zaczac odpowietrzac.
Jesli lejecie "sportowe" plyny hamulcowe o wysokiej temperaturze wrzenia typu RBF660 z motula to pamietajcie ze wymieniac je nalezy max co rok a nie co 2 lata jak seryjny plyn. Plyny o wysokiej temp wrzenia maja tendence do szybszego absorbowania wody niz klasyczne plyny hamulcowe.
Pozdr !A4 B7 TFSI Quattro S-Line by MT | O2 2.0TDI by MT | Jeep XJ 4.0L | PF 125p 1971
Komentarz
-
Komentarz