Koledzy, pomocy, czy da sie wylaczyc ten dodatkowy ruch wycieraczek potym jak juz wszystko wyczyszcza. To tylko maze szybe... Moze jakos przez Vaga mozna to zlikwidowac???
Diesel skydd i inne srodki
Zwiń
X
-
Diesel skydd i inne srodki
wiadomo, naszla zima, mrozy i parafina sie wytraca z ON, sa rozne prepraraty zeby temu zaradzic - sam uzywam diesel skydda, ale metoda na węch i patrzac na etykiete stwierdzilem ze to jest jakas benzyna, wiec pytam szanownych doswiadczonych forumowiczow czy moze nie lepiej dolac do baku powiedzmy ten jeden litr pb95 czy 98? wiadomo ze dodatki sa drogie a czy skutecznie tak jakbysmy sobie wyobrazali? moze jednak zwykla benzyna moze sie okazac recepta?Planujesz wakacje w Ustce?
zobacz -> http://www.wenus.tp1.pl/
-
-
tu masz odpowiedz http://forum.octaviaclub.pl/viewtopi...=dodatki++ropy-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
-
ja jak sa cieżkie mrozy na cały bak laje ok 4 , 5 litrów bezynki auto lepiej powinno odpalać poniewaz ma niższą temperature spalanie moim zdaniem dolewanie jakiś srodkow jest zbyteczne a bezynka w ropie też czysci , to tylko moje zdanie i mozna sie nie zgadzać. PZDR ten sposób sprawdza się umnie w -20 iczy to był stary golf GTD z 85 czy moja Octawka jest ok.[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Komentarz
-
-
odpukać, jak na razie nie ma dużych mrozów i tankowanie paliwa na dobrych stacjach nie powinno stwarzać problemów dla silnika a Diesel skydd w wielu opinniach jest dobrym i wydajnym środkiem. Co do benzyny w oleju napędowym to wielu fachowców twierdzi, że nie jest wskazana a szczególnie nie stosować jej do pompowtrysków i comon reila. Dodatki do oleju napędowego mają inny skład (bezpieczny) niż benzyna.O I 1,9 TDI AHF < SLX > <1Z1Z (9910)> miłe wspomnienia
O II FL < Ambition > <2G2G> powoli do przodu
=================================================
Komentarz
-
-
Sigma_74
a ja dolewam srodka SHELLA za całe 8 zł do każdego tankowania w zimie, i w zeszły roku nie miałem problemów z odpalaniem.
teraz tez wlewam, w lecie nie wlewam nic.
Komentarz
-
A Ja odpalam rano motorownie, wbijam jedynkę i ruszam do przodu.
Żadnych stresów z odpalaniem itp.
Raz na jakiś czas ( bez względu na porę roku) wlewam MotorLife do baku, żeby coś tam przeczyścił i to wsjo.Życie jest bezwzględne nie lituje się nad nikim...
Pokój jego duszy...KRIS 27.09.03
BMW serii 3... Radość z jazdy.
Komentarz
-
-
Witam
Ja tankuję wyłącznie paliwa typu "premium" ( Power, Verva, Ultimate )- i w zasadzie nie żywam tego rodzaju środków, nigdy też nie miałęm najmniejszych problemów z uruchomieniem i jazdą.
Piszę "w zasadzie" bo w zeszłym roku przy mrozach rzędu -20 stopni używałem jakiegoś specyfiku Shella.
Natomiast swego czasu widziałem na dystrybutorze "ON Verva" informację że "temperatura blokowania filtru paliwa wynosi -30 stopni"Jarecki
Octavia II, 2.0 TDI, Elegance
Komentarz
-
-
zima sroga nie jest wiec z benzyna nie bede chyba jednak eksperymentowal a w paliwa typu verva czy v-power nie wierze, pozostane przy swoim diesel skudd'zie :wink:Planujesz wakacje w Ustce?
zobacz -> http://www.wenus.tp1.pl/
Komentarz
-
-
odgrzewam zimowego kotleta
Przygotowuję auto do zimy i zamierzam zaopatrzyć się we flaszkę DIESEL SKYDD'a. Czy można lać ten środek do silników z pompowtryskami i common rail? Czy ktoś to stosuje w praktyce w takich silnikach? Wiem że instrukcja zabrania lać czegokolwiek do paliwa, ale jakoś nie ufam w jakość naszego paliwa (nawet tego premium) i nie chcę stanąć w środku zimy gdzieś na bezdrożu z zalepionym parafiną filtrem.O1-->O3--> ?
Komentarz
-
Komentarz