Problemy z zapalaniem

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • kugel12
    Classic
    • 2007
    • 31

Problemy z zapalaniem

kulig, ??????????????????????????????????????????????
    przecirz fajnego faceta masz
  • gisama
    Ambiente
    • 2006
    • 118

Problemy z zapalaniem

Przykro mi jest, że ciąglę piszę o tym samym, ale nie spocznę nim nie rozwiążę mojego problemu! Dla przypomnienia: auto zapala w zasadzie na dotyk, ale nie za każdym razem. Obojętnie jaka temp. powietrza/silnika. I jak nie zapali to kręcenie rozrusznikiem nic nie daje. Teraz króciutko co do tej pory zrobiłem (nie piszę o kosztach, bo sie nie chcę denerwować):
    1. Zakup nowego akumulatora
    2. Bieżąca naprawa rozrusznika (rocznego)
    3. Wymiana filtra paliwa (2 razy)
    4. Wymiana pompy wtryskowej (auto ma juz 300 kkm), pompa używana, ale o niedużym przebiegu
    5. Wymiana rozrządu (ASO)
    6. Wymiana przekaźnika N109 (ASO powiedziało, żę w 99% to jego wina)
    7. Wymiana kostki przy stacyjce (ASO dzisiaj).
    Wszystkie te czynności nic nie zmieniły, auto dalej zapala na dotyk, ale nie za każdym razem!!!
    Czy ma Ktoś jeszcze jakiś pomysł!!!
    Pzdr Mariusz

Komentarz

• xekon
      Rider
      S_OCP Member
      • 2005
      • 742

a moze wiesza sie jakis przekaznik / zawor w obwodzie alarmu lub immo odcinajac paliwo? tak tylko glosno mysle wiec prosze mnie nie wieszac

Komentarz

• Piotrus
        Rider
        • 2004
        • 524

Zwróć uwagę czy w momencie gdy auto nie chce palić to mignie kontrolka świec żarowych.
        Piotruś
        AGR(RIP) + ALH

Komentarz

• gisama
          Ambiente
          • 2006
          • 118

Niestety żadna kontrolka sie nie zapala, auto nie ma alarmu.
          Pzdr Mariusz

Komentarz

• daneczek76
            RS
            S_OCP Member
            • 2006
            • 3642
            • Toyota

gisama, aczy po odpaleniu porannym nie chodzi nierowno silnik? lub zobacz czy masz układ paliwowy szczelny kolega mial podobnie wielu magików był a okazalo sie że za duzo powietrza w rórkach doprowadzających rope ( troszke moze byc ale nie bez przesady) po zrobieniu buło ok miał jakąś mała dziurke czy jakąś klamre nieściśniętą dobrze :?: niepamietam
            [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• Piotrus
              Rider
              • 2004
              • 524

Zamieszczone przez gisama
              Niestety żadna kontrolka sie nie zapala, auto nie ma alarmu.
              Jeśli po przekręceniu stacyjki nie zapala się kontrolka świec żarowych to masz gdzieś problem w elektryce. Najgorsze jest to że skoro wymieniłeś 109'tkę oraz kostkę stacyjki to już nie bardzo mam pomysł co dalej :wink: Chyba czeka Cię po prostu prześwietlenie wiązki do sterownika z miernikiem w łapie

EDIT: Zrób jeszcze taki test - zaciągnij ręczny i obserwuj kontrolkę od ręcznego czy przypadkiem nie zgaśnie podczas kręcenia rozrusznikiem.
              Piotruś
              AGR(RIP) + ALH

Komentarz

• huwe
                Elegance
                S_OCP Member
                • 2005
                • 976

ja tak niemiało : a może zacina się ta cholerna przepustnica odcinająca dopływ powietrza przy wyłączaniu? u mnie też stawała kilka razy w pozycji " mam cię gdzieś" i autko nie chciało gdakać. też myślałem, że rozrusznik, ale jak już padła na amen, to dopiero wyszło w czym był problem.
                Zenuś pa pa teraz gra nam rcd310- i bardzo fajnie gra. masz problem z LPG - walnij na PW - postaram się pomóc

Komentarz

• gisama
                  Ambiente
                  • 2006
                  • 118

Dzisiaj zawiozłem auto do innego serwisu. Byłem wieczorem zobaczyć. Auto zostaje do jutra, napiszę jak odboiorę!
                  Pzdr Mariusz

Komentarz

Pracuję...