Podczas zapalania kręci mi z różną prędkością tnz raz szybko potem wolno jakby go coś blokowało potem następuje takie uderzenie i zapala. Czasem jak kręcę dłużej jakby się rozłącza i kręci samym rozrusznikiem a nie silnikiem. Rozrusznik miałem podmieniany - nie pomogło. Alternator sprawdzany i też podobno jest ok. Co to jeszcze może być. Dodam, że nasila się w niskiej temperaturze. Gdy zapalam jak jest ciepły to nie ma najmniejszego problemu. Kręci jak oszalały. Mechanicy nie wiedzą co to.
Moze ten tym tak ma? U mnie tez jest zaczyna krecic... staje na ulamek i krcie dalej i zapala... Narazie nie zdarzyło mi sie by nie zaplaił [odpukac]. Kiedys mi niezapalał ale była to wina akumulatora i alternatora który przeładowywał i niszczył akumulator. Teraz jest git a opisana wyżej sytuacja ma miejsce tylko w przypadku morozów. W lato i na ciepłym jest git. Rozrusznik to urzadzenie elektryczne i może wymaga w zime dłuzszego naładowania? Dlatego tez auto przygasza elektronika w środku jak radio, wycieraczki itp.
pzdr
Powiem Ci tak: sam to przerabiałem w swojej o1 z 2001 roku- masz do regeneracji rozrusznik z tego co mówili znawcy octavia ma jakąś wadę gdyż do rozrusznika dostaje sie to co leci spod kół i zacierają się tulejki....
masz do regeneracji rozrusznik z tego co mówili znawcy octavia ma jakąś wadę gdyż do rozrusznika dostaje sie to co leci spod kół i zacierają się tulejki....
IMO wywód mało prawdopodobny. Gdyby naprawdę do rozrusznika leciało to co leci spod kół....to regenerowałbyś co tydzień :wink:
Znawcy chyba nie bardzo sie znali.... :szeroki_usmiech
Rozrusznik to urzadzenie elektryczne i może wymaga w zime dłuzszego naładowania?
Rozrusznik naladowania? chyba akumulator !!! Co do rozrusznika jak nie za kazdym razem zaskakuje może to byc Będiks miałem bardzo podobnie jak mialem AEE i to było to choć bediksy lecą w nie tylko ale w kazdym typie silnika. PZDR
[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Podmieniony na NOWY , Regenerowany czy tez uzywany , a jak słyszysz że sie cos zaciera to może byc problem łożyska w rozruszniku które trzeba przesmarować.
[b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA
Podpinam się troszkę pod temat.
Zdarza się , że po przekręceniu kluczyka jest kompletna cisza, przez ok 2 sekundy, a potem auto odpala. Objawy nastały po wymianie rozrządu.
Mechanik powiedział, że może być źle ustawiony kąt wyprzedzenia zapłonu. Czy to możliwe ?
Komentarz