Problemy z odpalaniem!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • frehovny
    Classic
    • 2008
    • 1

Problemy z odpalaniem!

Z tej pojemności bardzo słaby moment, mała moc.
  • WASYL337
    Classic
    S_OCP Member
    • 2007
    • 11

Problemy z odpalaniem!

Od ponad 2 m-cy mam problemy z odpaleniem swojej Octavki.Kiedy już ją odpalę i pozostawię na luzie po minucie pracy silnika obroty zaczynają pływać .Gdy już ruszę autem to wtedy zaczyna się jazda , silnik szarpie i dymi na czarno! Co może byc przyczyną takich objawów? OCTAVIA ALH 90KM 2003r 220 000 przelotu.
    wasyl 34

Komentarz

• Masmo
      L&K
      • 2005
      • 1145

Re: Problemy z odpalaniem!

Zamieszczone przez WASYL337
      Od ponad 2 m-cy mam problemy z odpaleniem swojej Octavki.Kiedy już ją odpalę i pozostawię na luzie po minucie pracy silnika obroty zaczynają pływać .Gdy już ruszę autem to wtedy zaczyna się jazda , silnik szarpie i dymi na czarno! Co może byc przyczyną takich objawów? OCTAVIA ALH 90KM 2003r 220 000 przelotu.
      Sprawdź klapę gaszącą. Jak będzie nie całkowicie otwarta to może być taki efekt. Ktoś chyba kiedyś miał jakąś jazdę z klapą. Auto nie chciało się uruchomić bo nie dostawał powietrza. Sprawdź VAG-Com'em błędy.
      BTW która stężyca?
      Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD

Komentarz

• WASYL337
        Classic
        S_OCP Member
        • 2007
        • 11

W Poniedziałek postaram się sprawdzić tą klapę.Sprawdzałem auto VAG-COMEM we wtorek i błędów nie wykazywał a auto szarpie dalej i dymi! Co do Stężycy to ta z lubelskiego koło Dęblina!
        wasyl 34

Komentarz

• Masmo
          L&K
          • 2005
          • 1145

Zamieszczone przez WASYL337
          W Poniedziałek postaram się sprawdzić tą klapę.Sprawdzałem auto VAG-COMEM we wtorek i błędów nie wykazywał a auto szarpie dalej i dymi! Co do Stężycy to ta z lubelskiego koło Dęblina!
          Dziwne z błedami tej klapy. U mnie jest uporczywie wracający bład klapy w Vag-Com-ie a auto jeździ bez problemu. Może klapa się nie otwiera a zaworek niby podaje sygnał że OK.
          W pomorskim też jest Stężyca (w okolicacha spedząłem miłe chwile w wakacje) dlatego zapytałem.
          Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD

Komentarz

Pracuję...