napiszcie jak to w koncu jest z tym stanem bo slyszałem sprzeczne wersje: zakreskowane pole czy całe zagięcie?
Strzeliła szyba tylna ???
Zwiń
X
-
Strzeliła szyba tylna ???
W dzisiejszym dniu jadąc sobie przepisowo 50 km/h - nagle huk .Rozsypała sie tylna szyba. początkowo nie wiedzialem co sie dzieje -dałem po hamulcach nieźle. szukam po szrotach używanej szyby, bo za nowa zyczą sobie warsztaty 500 pln.+ 130 robocizna , może ktoś wie gdzie taniej ?? Dowiedziałem się, że pekła, bo wystąpił łuk elektryczny . czy to mozliwe-! JEST TAKIE ZjAWISKO __ :?:jarecki
-
-
jareckicomp, mialem to samo,tylko ze mialem folie oklejona,na poczatku mysllem ze ktoś czymś rzucił ale po chwili okazalo sie ze sama pekła-----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM
Komentarz
-
-
Sigma_74
-
Re: Strzeliła szyba tylna ???
Zamieszczone przez jareckicompW dzisiejszym dniu jadąc sobie przepisowo 50 km/h - nagle huk .Rozsypała sie tylna szyba. początkowo nie wiedzialem co sie dzieje -dałem po hamulcach nieźle. szukam po szrotach używanej szyby, bo za nowa zyczą sobie warsztaty 500 pln.+ 130 robocizna , może ktoś wie gdzie taniej ?? Dowiedziałem się, że pekła, bo wystąpił łuk elektryczny . czy to mozliwe-! JEST TAKIE ZjAWISKO __ :?:Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
-
Przypomniały mi się czasy poloneza atu (sedan), początki, szyba klejona nowość full wypas, i pękały ludziom jedna za drugą :shock:A6 Avant 1.9 TDI AVG - przedlift
AR 156 SW 1.9 JTD 16V - półlift
O1 Combi 1.6 MPI BFQ - polift
-------------------------------------------------
Dysponuję kasownikiem do poduszek VAG
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwsumując to nie pękają od jakiegoś łuku elektrycznego tylko od różnicy temperatur ?
To jednak dowodzi czego innego - mianowicie, że Śkoda pakuje jakieś lipne badziewie bo w innych markach nie ma takiego problemu.
Swoją drogą od dzisiaj nie ogrzewam tyłu :-)Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez leszekmwsumując to nie pękają od jakiegoś łuku elektrycznego tylko od różnicy temperatur ?
Jak mi poleciała to chciałem mocno nagrzać wóz bo miał stać jakiś czas z żarciem w samochodzie na mrozie. I miałem właczone ogrzewanie szyby i ogrzewanie auta na full z kratkami nastawionymi na tył. I nagle HUK i nic nie widze przez tylną szybę :evil: .
[ Dodano: Pią 09 Lut, 07 11:53 ]
Zamieszczone przez ===Tomy===....Śkoda pakuje jakieś lipne badziewie bo w innych markach nie ma takiego problemu....Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez MasmoJest jest! Podobno przyjeżdzaja wszystkie marki a szczególnie fiaty na wymiany tyłu w czasie mrozów.
Co do Fiata - to chyba nic nie zadziwi :diabelski_usmiechPowyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym.
Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie.
Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez ===Tomy===Wiesz Masmo .. nie ma co panikować, nie ma marek doskonałych jednak problemy z szybami w Octavii zdarzają się chyba za często.Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
-
Kaszana
Zamieszczone przez rafalusCzyli trzeba kupowac octavie bez ogrzewania szyby
to po co np w fordzie ogrzewana jest przednia? Tez pekaja?
Komentarz
-
Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
-
Kaszana
To pękanie to głównie zasługa małej sztywności karoserii w 01 i gdy do tego się doda
różnicę temperatur...
Komentarz
-
Zamieszczone przez leszekmwa jak w O2?
mi przynajmniej jeszcze nic nie pekło (tfu tfu) :wink:
[ Dodano: Pią 09 Lut, 07 14:39 ]
Zamieszczone przez MasmoNie wiem jak w O2, ale w O1 i O2 nie zaszkodzi takie coś:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez KaszanaTo pękanie to głównie zasługa małej sztywności karoserii w 01 i gdy do tego się doda
różnicę temperatur...Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez szkodaokładnie, O2 do najsztywniejszych tez nastety nie nalezy :roll:Skoda Octavia Kombi II 2005r. 1.9TDI 77kW Elegance czerń magiczna - sprzedana...
Renault Scenic III 1.4TCe 2010 - jest...
Komentarz
-
-
Zamieszczone przez mariobrosZamieszczone przez szkodaokładnie, O2 do najsztywniejszych tez nastety nie nalezy :roll:saport techniczny baj DGW
była BKD+DSG '05 120kkm
była BXE '08 190kkm
no i nie ma :-)
Komentarz
-
-
No i stało się, teraz moja strzeliła :cry: 500zł + 100zł wymiana :cry:
generalnie zastanawia mnie sam mechanizm tego zjawiska (na szczęście nie częstego).
Zastanawia mnie dla czego nie poszedł bezpiecznik, musiało płynąc tam parę amperów."Jestem oazą spokoju, zajebiście wyluzowanym kwiatem lotosu na idealnie gładkiej tafli jeziora."
Komentarz
-
Komentarz